ثبت نام | ورود

با LAZIZ آسان آشپزی کنید

خوشمزه های آذربایجان؛ آش اوماج
توسط: مدیر سایت آخرین بروز رسانی: ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۸

جالب است بدانید که لغت اوماج ریشه آذری دارد و به معنای تکه کردن است. میتوان گفت که این آش با نوعی پاستا درست می شود اما این پاستا با آن چیزی که شما از فروشگاه های بزرگ تهیه می کنید بسیار متفاوت است.

خوشمزه های آذربایجان؛ آش اوماج

آش اوماج که در زبان محلی به آن اوماج آشی هم گفته می شود یکی از غذاهای محلی استان تبریز است. در واقع شاید مواد اولیه این آش با سایر آش های محلی تفاوت چندانی نداشته باشد اما روش تهیه آن است که به نوعی می توان گفت این غذای سنتی را خاص تر کرده است. در پخت این اش از گلوله های کوچک آردی استفاده می شود.

جالب است بدانید که لغت اوماج ریشه آذری دارد و به معنای تکه کردن است. میتوان گفت که این آش با نوعی پاستا درست می شود اما این پاستا با آن چیزی که شما از فروشگاه های بزرگ تهیه می کنید بسیار متفاوت است.

آش اوماج حاصل ذوق بانوان تبریزی است!

همانطور که گفتیم در تهیه این اش از گلوله های کوچک آردی استفاده می شود. در واقع این طور گفته می شود که در زمان های قدیم بانوان خوش ذوق آذری، موادی را با هم مخلوط می کردند که در نهایت آن ها را به شکل گلوله هایی کوچک در می آوردند که شبیه به پاستا می شد. آش اوماج تنها به آذربایجان شرقی تعلق ندارد و سایر استان هایی مانند قم، همدان و سایر شهرهای ترک نشین این آش را تهیه می کنند. در این قسمت با ما همراه شوید تا با طرز تهیه آش اوماج آشنا شویم.

مواد لازم برای تهیه آش اوماج:

  • عدس ۱ پیمانه
  • سبزیجات معطر (ریحان – تره -مرزه-) ۲۵۰ گرم
  • پیاز   ۴ عدد بزرگ
  • کره محلی   ۲۵ گرم
  • آب قلم (دلخواه) ۱لیوان
  • نمک به مقدار کافی
  • مواد لازم برای آش اوماج
  •  آرد ۲ قاشق غذاخوری
  • زردچوبه   نوک قاشق چایخوری
  • نمک مقدار کم
  • آب به اندازه کافی

طرز تهیه آش اوماج:

  1. در مرحله اول در یک ظرف گود آرد را با اندکی آب مخلوط کنید تا یک خمیر تقریبا سفت به دست بیاید. به این ترکیب اندکی نمک و زردچوبه اضافه کنید و آن را ورز دهید. سپس از این ترکیب گلوله های کوچکی به اندازه عدس بردارید  و آنها را در یک سینی بچینید تا خشک شوند. شما میتوانید برای تسریع این روند از بخاری یا شوفاژ هم استفاده کنید.
  2. عدس را از چندین ساعت قبل خیس کنید و بعد سبزی ها را خوب بشویید و تمیز کنید و زمانی که آب آن ها کشیده شد آن ها را ریز خرد کنید.
  3. پیاز ها را دو نیمه کنید و آن ها را در یک قابلمه با اندازه مناسب در حد ۱ دقیقه به خوبی تفت دهید و سپس به آن ها نمک و زردچوبه اضافه کنید. سپس به پیاز ها آب قلم و یا آب معمولی را اضافه کنید. دقت کنید که آب قلم آش شما را مقوی تر و خوشمزه تر خواهد کرد اما استفاده از آن ضروری نیست. سپس عدس هایی که خیس خورده اند را به آب و پیاز اضافه کنید تا به جوش بیاید. صبر کنید تا آب به جوش بیاید.
  4. در مرحله بعدی زمانی که آب به جوش آمد سبزی های معطر خرد شده را به آن اضافه کنید. شما میتوانید از سبزی خشک هم استفاده کنید. حرارت را کم کنید و اجازه دهید تا عدس ها پخته شوند. اگر در حین پخت عدس آب داخل آن کم بود میتوانید اضافه کنید.
  5. زمانی که عدس ها به طور کامل پختند میتوانید اوماج ها یا همان گلوله های آردی کوچک را به آش خود اضافه کنید. هم زدن را ادامه دهید تا زمانی که اوماج ها به اندازه کافی باد کنند و بزرگ شوند. زمانی که به این نقطه رسیدن آش شما آماده است و میتوانید آن را در ظرف مورد نظر خود سرو کنید و از عطر و طعم بی نظیر آن لذت ببرید!
admin

اگه دوست داشتین می تونین از گوشت چرخ کرده یا گوشتی که ریز خرد شده استفاده کنین من خودم از گوشت استفاده میکنم

سمیرا

به یتیمچه گوشت هم می زنن؟

مهدی عباسپور شاهمرسی

اه اه یتیمچه؟! من که دوس ندارم


آموزش های تصویری [آرشیو]

تست فرانسوی خوشمزه

اسموتی کم کالری و لاغری

پیتزای سیب زمینی خوشمزه و آسان

غذاهای رژیمی و سالم با مرغ

آموزش غذای آسان چینی با نودل

آموزش کوکی های سالم برای کم کردن وزن

آموزش ۴ نوع غذایی که شما را لاغر می کند

آموزش غذای کره ای آسان

آموزش تست کره ای پرطرفدار

وبلاگ [آرشیو]

روش خشک کردن انجیر در خانه و خواص آن

خشک کردن انجیر در خانه یکی از بهترین روش ها می باشد. شما به راحتی می توانید با استفاده از این روش های متعدد انجیر ها را خشک نمایید. البته این مسئله را نیز مد نظر قرار دهید که این روش خشک کردن انجیر ها طبیعی بوده و هیچ گونه افزودنی ای به ان اضافه نمی شود. از این رو مدت ماندگاری آن نیز بیشتر خواهد بود.

خوراکیهای مفید برای افزایش هوش جنین در دوران بارداری

دوران بارداری یکی از مهم ترین و حساس ترین دوران زندگی هر زوجی است بنابراین شما باید از لحاظ تغذیه و آرامش فکری بسیار مراقب سلامت خود باشید. ما دراین مقاله تمامی خوراکیهای مفید برای افزایش هوش جنین را به شما معرفی میکنیم.

راهکار های مختلف درمان زود انزالی

متاسفانه انزال زودرس در عصر حاضر به یکی از مشکلات اصلی مردان در زندگی جنسی آن ها تبدیل شده است که شکایت و نارضایتی شریک جنسی را به دنبال دارد. آمار ها نشان می دهد که از بین هر سه مرد یک نفر از آن ها این مشکل را تجربه کرده و از راهکار های مختلف درمان زود انزالی برای رفع این معضل کمک گرفته است.

راههای از بین بردن شپش و شناخت این حشره ی انگلی

شپش ها معمولا به روش ها مختلفی به وجود می آیند و راههای از بین بردن شپش ها نیز بسیار متنوع است. باید این مسئله را بدانیم که علت به وجود آمدن شپش ها هرگز رعایت نکردن بهداشت نیست. بلکه آلودگی های محیطی تاثیر بسیاری در ابتلا به این بیماری در افراد دارد. پس باید برخی موارد را رعایت کنید تا مبتلا به این حشره انگلی نشوید.

بیماری افسردگی و راه های درمان آن

بیماری افسردگی که در هر فرد و با هر سن و جنسی ممکن از بروز کند، می تواند یک بیماری خطرناک روحی روانی برای فرد مبتلا باشد. زیرا افرادی که دچار این بیماری می شوند معمولا به راحتی دست به خودکشی میزنند. گوشه نشینی و تنهایی را به هر حرکت دیگری ترجیح می دهند. این افراد همیشه خودشان را مقصر می دانند و احساس گناه می کنند.

بلانچ چیست و روشهای بلانچ سبزیجات کدامند؟

روش های مختلفی برای نگهداری سبزیجات به مدت طولانی وجود دارد. بلانچ یکی از این راهها است. همه ما دوست داریم سبزیجات را به صورت تازه خرید و مصرف کنیم. اما همیشه امکان خرید سبزی تازه وجود ندارد. بعضی از سبزیجات ممکن است فقط در فصلهای خاصی وجود داشته باشند و نتوان آنها را در تمام فصول سال در بازار پیدا کرد. بنابراین بهتر است سبزیجات را به روش بلانچ کردن برای مدت طولانی نگهداری کرد تا هر زمان که لازم است بتوان از آن استفاده کرد.

دستور پخت [آرشیو]

دستور پخت غذای مجلسی شوید پلو با مرغ

شوید پلو با مرغ یکی دیگر از غذاهای سنتی و خوش رنگ و لعاب ایرانی می باشد. این غذای خوش طعم را هم در منزل و هم در مجالس مختلف سرو می کنند. به همین منظور یادگیری پخت آن برای کد بانو های خوش سلیقه ی ایرانی حائز اهمیت است. شما می توانید با ما در این مقاله همراه باشید و روش پخت این غذا را آموزش ببینید.

دستور پخت مربای انجیر و نکات آن

مربای انجیر یکی از مرباهای خوش طعم و لذیذی است که بر حسب ذائقه ی افراد مورد پسند قرار می گیرد. این مربا به اندازه ی مرباهای دیگر که بر سر سفره های ما ایرانی ها مهیا می شود از شهرت برخوردار نیست. اما خب مصرف آن خالی از لطف هم نخواهد بود. شما می توانید به راحتی این مربای خوشمزه را در منزل تهیه فرمایید.

باقالا پلو مجلسی

باقالا پلو مجلسی یکی از قدیمی ترین غذاهای ایرانی می باشد که مختص کشور ما است. این غذا از گزینه های مناسبی برای سرو در مجالی نیز به شمار می ورد از این رو باید بدانید چگونه تهیه می شود و با چه ترفند هایی می توانید این غذای سنتی را خوش طعم تر و خوشمزه تر نمایید. روش های پخت باقالا پلو متنوع است.

روش تهیه آش دوغ اردبیل اصیل

آش دوغ اردبیل اصیل یکی از آش های محلی مردم استان اردبیل می باشد که باید با دوغ محلی پخته شود. از این رو طعم خوشمزه و لذیذی بدست می آید. شما می توانید با اموزش این اش لذیذ، از آن به عنوان میان وعده و یا حتی غذای کامل استفاده نمایید. فراموش نکنید که این آش به دوغ محلی نیاز دارد.

دستور پخت غذای شمالی کدو پلو

کدو پلو یکی از غذاهای محلی در شمال کشور عزیزمان است. مردم شمال معمولا این غذا را بدون گوشت و یا مرغ طبخ می نمایند و سرو می کنند. اما ما به دلیل داشتن ذائقه های متفاوت در دنیا، این غذای خوشمزه را هم به همراه مرغ و هم به همراه گوشت طبخ می کنیم. در این مطلب هر سه روش پخت کدو پلو را به شما آموزش داده ایم.

طرز تهیه ی غذای شیرین پلو با مرغ

شیرین پلو با مرغ یکی از غذاهای ایرانی محسوب می شود که طرفداران ویژه ی خود را دارد. اما از آنجایی که این غذا شیرین است معمولا مورد پسند همه قرار نمی گیرد. ما روش پخت این غذای خوشمزه را برای شما بیان خواهیم نمود تا حتی برای یک بار هم که شده آن را پخته و طعمش را بچشید.

دوستان و همراهان گرامی در صورت تمایل می توانید با آدرس ایمیل info@laziz123.ir مکاتبه نمائید.

ایمیل:

تلفن:

کانال تلگرام:

آی دی تلگرام

 

ارسال پیام
تمامی حقوق مادی و معنوی این وبگاه محفوظ می باشد | کپی برداری از مطالب این وبگاه مجاز نمی باشد.