ثبت نام | ورود

با LAZIZ آسان آشپزی کنید

آش دانه کولانه یک غذای عالی برای جشن دندانی
توسط: مدیر سایت آخرین بروز رسانی: ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۸

آش دانه کولانه که یکی از غذاهای سنتی استان کردستان است بیشتر در شب های سرد زمستان سرو می شود. البته از این غذا در جشن دندانی کودکان نیز استفاده می شود. حبوبات و گندم اصلی ترین ترکیبات این غذا هستند که به همراه آب قلم و گوشت یک آش بسیار مقوی را تشکیل می دهند.

 آش دانه کولانه یک گزینه مناسب برای شب های طولانی زمستان
آش دانه کولانه یک غذای لذیذ در استان کردستان است که حبوباتی مانند عدس، نخود و لوبیا قرمز مواد اولیه اصلی این غذا محسوب می شوند. این غذای نسبتا آبکی که برخی ها آن جزو دسته آش می شناسند، بیشتر در فصل زمستان طبخ می شود. البته هیچ قانونی برای این کار وجود ندارد اما طبق رسوم مردم کردستان در شب های زمستان خوردن آش دانه کولانه طرفداران بیشتری دارد. البته این غذا برای مراسم دندانی کودک نیز پخته می شود و در جشنی که برای اولین دندان کودک برگزار می شود برای پذیرایی مورد استفاده قرار می گیرد. با توجه به حبوباتی که در این غذا استفاده می شود، می توان آش دانه کولانه را یکی از مقوی ترین غذاهای این منطقه عنوان کرد. البته به دلیل خاصیت نفخ زایی حبوبات این غذا برای کسانی که مشکل گوارشی دارند چندان که باید مناسب نیست. شاید برایتان جالب باشد، در کردستان زمانی که کودک برای اولین بار دندان شیری در می آورد، این غذا را به شادمانه آن درست می کنند و ابتدا با هفت همسایه نزدیک تقسیم کرده و سپس افراد فامیل را برای جشن دندانی دعوت می کنند و با آش دانه کولانه از آن ها پذیرایی می کنند.

مواد لازم برای پخت آش دانه کولانه:

  • عدس: ۱۵۰ گرم
  • لوبیا قرمز: ۱۵۰ گرم
  • نخود: ۱۵۰ گرم
  • لوبیا سفید: ۱۵۰ گرم
  • گندم: ۳۰۰ گرم
  • پیاز: ۲-۳ عدد
  • مرزه خشک یا سایر سبزی های معطر: به مقدار لازم
  • قلم گوسفندی: ۲ عدد متوسط
  • نمک، زردچوبه، فلفل قرمز: به مقدار لازم

دستور پخت آش دانه کولانه:
آش دانه کولانه از ترکیبات اصلی حبوبات تشکیل می شود. به همین دلیل شما بایستی یک روز قبل از اقدام به پخت آش دانه کولانه بایستی حبوبات را در آب بریزید و یکی دوبار در طول ۲۴ ساعت آب آن ها را عوض کنید تا از خاصیت نفخ زایی آن ها کاسته شود. اما در این غذا بایستی گندم را نیز یک روز قبل تر با آب سرد خیس کنیم. روز بعد یعنی زمانی که می خواهیم آش دانه کولانه را بپزیم تمامی حبوبات خیس خورده به همراه گندم را با مقداری آب درون قابلمه ریخته و بر روی حرارت ملایم قرار می دهیم. گوشت یا قلم گوسفندی را به آن ها اضافه می کنیم تا طعم آن به خوبی به خورد مواد برود. البته می توانید در صورت تمایل از کوفته های قلقلی کوچک گوشتی نیز در این غذا استفاده نمایید. پس از گذشت کمی زمان سبزی معطر خشک (مرزه یا سایر سبزی ها) را به غذا اضافه می کنیم. در قابلمه را گذاشته و اجازه می دهیم تا آش دانه کولانه به آرامی بپزد. در این فاصله پیازهای را خرد کرده و در ماهیتابه دیگری با مقداری روغن سرخ می کنیم. بعد از اینکه از پخته شدن کامل حبوبات اطمینان حاصل کردیم پیازهای سرخ شده را با کمی نمک و فلفل و زردچوبه مخلوط کرده و به درون قابلمه آش اضافه می کنیم. پس از یکی دو دقیقه جوشیدن غذای شما آماده است. برای تزئین می توانید از ماست چکیده و پیازداغ و یا چندتا از کوفته های قلقلی استفاده کنید.

حتماً ببینید:


آموزش های تصویری [آرشیو]

آموزش تصویری شیرینی مرنگ شکلاتی

آموزش تصویری تارت شکلاتی

آموزش تصویری پای توت

آموزش تصویری دونات سیب

آموزش تصویری کیک هویج کاراملی

میوه آرایی با سیب

کیک موز شکلاتی (وگان)

دستور پخت پنکیک شکلاتی برای صبحانه

وبلاگ [آرشیو]

فواید قهوه

یکی از معروف ترین نوشیدنی ها در سراسر جهان قهوه می باشد. امروزه انواع قهوه ها در حد وسیع و گسترده ای در کشورهای مختلف کشت می شوند که هر یک از آن ها دارای خواص و فواید منحصر به فرد و شگفت انگیز مختص به خود می باشد. در این مقاله فواید قهوه تلخ-اسپرسو-گانودرما- سبز را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

فواید پای مرغ برای سلامتی بدن

پای مرغ سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی مختلف همجون کلسیم، آهن و منیزیم است از این رو مصرف این ماده غذایی بسیار توصیه می شود. از فواید پای مرغ برای کودک، زن باردار، در طب سنتی و زانو درد نمی توان چشم پوشی کرد. شما همچنین می توانید با مصرف این ماده غذایی از بروز بسیاری از اختلالات پیشگیری کنید.

آشنایی با مهمترین مزایا و فواید پاکسازی پوست

سموم موجود در بدن از طریق منافذ موجود روی پوست شما از بدن خارج خواهند شد بنابراین اگر آلودگی های روی سطح پوست شما باقی بمانند منافذ پوست بسته شده و این سموم نمی توانند به راحتی دفع شوند به همین منظور پاکسازی پوست در سال های اخیر تا حد زیادی مورد توجه واقع شده است. اما آیا می دانید فواید پاکسازی پوست چیست؟

چطور جای جوش را از بین ببریم ( درمان های خانگی و طب سنتی)

دغدغه اصلی افرادی که به زیبایی پوست خود اهمیت بسیار زیادی می دهند این است( چطور جای جوش را از بین ببریم) اگر شما نیز با این مشکل مواجه هستید و به دنبال راه حل های ایده آل برای رهایی از آن ها هستید توصیه می کنیم تا پایان این مقاله همراه ما باشید و این درمان های خانگی را امتحان کنید.

آشنایی با فواید سرکه سیب برای سلامتی انسان

سرکه سیب که در طول دو مرحله به دست می آید و فرآیند تولید آن شباهت بسیار زیادی به تولید الکل دارد مزایای بسیار زیادی برای سلامت انسان به همراه دارد. از جمله مزایا و فواید سرکه سیب می توان به کاهش سطح کلسترول، قند خون و کاهش وزن اشاره کرد.

مهمترین فواید انجیر برای سلامتی انسان

یکی از میوه های بسیار شیرین که دانه های بسیار زیاد و پوست نرم دارد انجیر می باشد. مصرف این میوه به صورت خشک و تازه توصیه می شود زیرا دارای مزایا و فواید بیشماری برای سلامتی انسان می باشد. یکی از مهمترین فواید انجیر کمک به کاهش سطح قند خون در بدن می باشد.

دستور پخت [آرشیو]

خوشمزه ی نارنجی؛ خورشت هویج تبریز

ممکن است که برخی از افراد با شنیدن نام هویج تصور یک غذای شیرین را بکنند که چندان هم از طعم و عطر آن راضی نباشند اما میتوان گفت که این خورش در عین اینکه اندکی شیرین است میتواند با استفاده از آلو طعم متعادل تری داشته باشد. همانطور که از نام این غذا پیداست، ماده اصلی آن هویج است که باید به صورت خلالی خورد شود.

طرز تهیه سالاد ماکارونی ایتالیایی

روزهای بلند تابستان معمولا زمانی برای برگزار کردن مهمانی های عصرانه و دورهمی های دوستانه است. طرز تهیه سالاد ماکارونی یکی از گزینه های مناسب برای این مراسمات است که به راحتی نیز آماده شده و می توان در زمان کوتاهی این سالاد را تهیه کرد.

غذای تبریزی با بادمجان؛ قارنی یاریخ یا بادمجان شکم پر

قارنی یاریخ یا بادمجان شکم پر یکی از غذاهای محلی مردمان آذربایجان شرقی است که علاوه بر بومی بودن برای این ناحیه در سایر شهر های ایران زمین نیز پخته می شود. این غذا علاوه بر اینکه یک وعده غذایی کامل محسوب می شود عطر و طعم بی نظیری هم دارد که در واقع باعث می شود به یکی از غذاهای پرطرفدار مبدل شود.

خوشمزه های آذربایجان؛ آش اوماج

جالب است بدانید که لغت اوماج ریشه آذری دارد و به معنای تکه کردن است. میتوان گفت که این آش با نوعی پاستا درست می شود اما این پاستا با آن چیزی که شما از فروشگاه های بزرگ تهیه می کنید بسیار متفاوت است.

آش گوجه فرنگی تبریز

آش گوجه فرنگی جز غذاهایی است که هم طعم بی نظیری دارد و هم اینکه خوشرنگ و اشتها برانگیز است. شما برای درست کردن این آش به مواد مختلفی نظیر سبزی آش (تره و جعفری)، حبوبات (لوبیا چیتی یا لوبیا چشم ‌بلبلی) پیاز داغ ، بلغور، برنج و گوجه نیاز دارید. این آش خوشمزه، همانطور که از نام آن پیداست نیاز به گوجه فرنگی زیادی دارد و آبغوره ای که در آن استفاده می شود نیز مسئول ترش کردن آن است.

پادشاه غذاهای آذربایجان؛ آبگوشت دیزی سنگی تبریز

در بخش های قبل گفتیم که غذاهای سنتی آذربایجان، از خوشمزه ترین غذاهای سنتی ایرانی به شمار می آیند. در بین تمامی غذاهای آذربایجان میتوان به آبگوشت دیزی سنگی تبریز اشاره کرد که اگر به این شهر زیبا سفر می کنید باید حتما آن را در برنامه خود قرار دهید.

دوستان و همراهان گرامی در صورت تمایل می توانید با آدرس ایمیل info@laziz123.ir مکاتبه نمائید.

ایمیل:

تلفن:

کانال تلگرام:

آی دی تلگرام

 

ارسال پیام
تمامی حقوق مادی و معنوی این وبگاه محفوظ می باشد | کپی برداری از مطالب این وبگاه مجاز نمی باشد.