ثبت نام | ورود

با LAZIZ آسان آشپزی کنید

باقالا پلو مجلسی
توسط: مدیر سایت آخرین بروز رسانی: ۳ تیر ۱۳۹۸

باقالا پلو مجلسی یکی از قدیمی ترین غذاهای ایرانی می باشد که مختص کشور ما است. این غذا از گزینه های مناسبی برای سرو در مجالی نیز به شمار می ورد از این رو باید بدانید چگونه تهیه می شود و با چه ترفند هایی می توانید این غذای سنتی را خوش طعم تر و خوشمزه تر نمایید. روش های پخت باقالا پلو متنوع است.

دستور پخت انواع باقالا پلو مجلسی

یکی دیگر از سنتی ترین غذاهای ایرانی باقالا پلو مجلسی می باشد. این غذا معمولا با دستورهای پخت مختلفی طبخ می شود. مثلا باقالی پلو با گوشت، باقالا پلو با مرغ، باقالا پلو با ماهیچه، باقالا پلو با چلو گوشت، باقالا پلو با تن ماهی، و انواع دیگری از باقالا پلو.
اما همه ی این غذا ها یک پلوی خاص دارند و ان هم باقالا پلو مجلسی می باشد. ما برای این که شما کدبانوهای ایرانی همیشه بهترین ها را بر سر سفره آورید تصمیم گرفته ایم در این مطلب برای شما دستور پخت باقالا پلو مجلسی را اموزش دهیم تا به راحتی آن را درست کنید.
برای این که یک باقالا پلو درست کنید باید ابتدا بدانید چه موادی را لازم دارید. از این رو ما به شما مواد لازم جهت درست کردن باقلا پلو را معرفی می کنیم.
۱٫ برنج خیس خورده ( برای این که برنج شما بهتر خیس بخورد می توانید چند دانه زاج در برنج بریزید و اجازه دهید چند ساعتی برنج در آب باقی بماند تا خیس بخورد).
۲٫ باقالای سبز پوست کنده ( اگر باقالای تازه ای ندارید و یا حتی دسترسی به آن نیز برای شما ممکن نمی باشد، می توانید از باقلای خشک استفاده نمایید. اما اگر برای باقالا پلو مجلسی قصد استفاده دارید بهتر است باقالی تازه باشد).
۳٫ شوید ساطوری شده( تازه یا خشک بودن شوید فرقی ندارد)
۴٫ دارچین
۵٫ نمک و روغن به میزان لازم( روغن از هر نوع باشد فرقی ندارد، روغن خوراکی یا دیگر روغن ها).

دستور تهیه و پخت باقالا پلو مجلسی

اگر قصد دارید در باقالا پلو مجلسی خود از باقالی خشک استفاده نمایید، بهتر است چند ساعت قبل از استفاده آنها را درون آب ریخته وبگذارید خوب خیس بخورد. اما اگر از باقلای تازه استفاده می کنید بهتر است به صورت زیر عمل کنید:
چند لیتر آب را بر روی حرارت می گذاریم تا جوش بیاید. کمی نمک( چند قاشق غذاخوری کافیست) درون آب جوشیده بریزید و سپس باقالاها را درون این اب جوش می ریزید. زمانی که باقالاها در اب جوش ریخته می شوند جوشش آب از بین می رود باید صبر کنید تا دوباره به قل قل بیفتد. زمانی که چند دقیقه ای باقالی ها درون آب جوشیدند باید برنجی را که از قبل خیس کرده بودید به باقالا ها را اضافه نمایید. صبر می کنید تا برنج خوب پخته شود و طبق روال همیشه آن را آبکشی می کنیم. باید بدانید چه زمانی برنج را از روی اجاق بردارید. برنج نباید سفت باشد. شما می توانید حرارت زیر برنج را کم کنید و تا زمانی که برنج ها بر روی آب معلق نشدند نباید آنها را آبکشی نمایید.
برنج آبکش کرده را زیر کمی آب نیمه گرم گرفته و تکان میدهند. آنقدری که اب به همه جای برنج برسد و تمام نمک های اضافه ی آن را بشوید. نباید برنج شما شور باشد وگرنه طعم غذا بد می شود.
دیگ را مجددا بر روی حرارت قرار می دهید و نصف پیمانه آب و روغن درون آن می ریزید. اجازه دهید روغن کمی داغ شود. سپس اگر به ته دیگ علاقه ی خاصی دارید می توانید از کاهو، سیب زمینی، نان و یا حتی مقدار کمی ماست بر روی روغن ته دیگ بریزید. هر کدام از این ته دیگ ها را با زعفران قاطی کنید خوشمزه تر و خوش رنگ تر خواهد شد.
در مرحله ی سوم پخت باقالا پلو مجلسی، پس از قرار دادن ته دیگ کمی از مخلوط برنج و باقلا را درون دیگ بریزید. بر روی آن شوید ساطوری شده و دارچین بریزد. به صورت لایه لایه این عمل را تکرار کنید تا برنج و باقالای شما کاملا دیگ را فرا بگیرد. پس از آن باید از یک دم کنی بر روی دیگ استفاده کنید و اجازه دهید برنج بر روی حرارت ملایم به مدت تقریبا ۴۵ الی یک ساعت دم بکشد. البته زمان پخت برنج بسته به اندازه ی آن متغیر است. هر چه مقدار برنج شما بیشتر باشد باید زمان بیشتری برای پخت آن مصرف شود.
در مرحله ی انتهایی می توانید پس از پخت برنج، کمی روغن یا کره را آب کنید و بر روی برنج بریزید. با این کار به برنج طعم خوشمزه ای می دهید. پس از آن نیز می توانید برنج ساده ای را با زعفران مخلوط کرده و برای تزیین بر روی باقالا پلو مجلسی خود بریزید.
باقالا پلو مجلسی شما اماده است و می توانید آن را سرو نمایید.

چند نکته ی مهم در پخت باقالا پلو

در تهیه ی باقالا پلو باید چند نکته را مد نظر داشته باشید:
۱٫ نباید بر روی برنج خود بیش از اندازه شوید اضافه نمایید. زیرا این عمل باعث می شود باقالا پلو مجلسی شمابه تیرگی بزند و به شوید پلو تبدیل شود.
۲٫ فراموش نکنید که هرگز شوید ساطور شده را در زمانی که برنج را می پزید به آن اضافه کنید. زیرا این عمل باعث می شود هم برنج رنگ سفیدی خود را از دست بدهد و هم این که مزه، عطر و تمام مواد غذایی آن از بین برود.
۳٫ اگر برنجی از غذای شب قبلی شما باقی مانده است، سعی کنید آن را دور نریزید. شما می توانید از این برنج های باقی مانده به عنوان ته دیگ استفاده نموده و آن را در زیر برنج جدید بریزید.
نکته ی دیگری که باید برای شما بیان کنیم این است که برای دم کردن زعفران می توانید از روش های متعددی استفاده نمایید. یکی از روشهای دم کردن آن با اب داغ است و روش دیگر استفاده از یخ برای آب کردن زعفران می باشد. البته که استفاده از یخ بیشتر باعث می شود تا زعفران رنگ بگیرد.
چند فوت کوزه گری برای بهتر شدن باقالا پلو مجلسی
۱٫ این نکته را مد نظر قرار دهید که باقلایی که پوست سبز رنگی دارند معمولا بهتر از باقالهای خشک کرده برای پخت باقالا پلو می باشند. از این رو سعی کنید باقلا را فریز نکنید آن هم به مدت طولانی. زیرا همرنگ و هم طعم آن از بین می رود.
۲٫ بهترین گوشتی که می توانید برای باقالا پلو مجلسی با گوشت استفاده نمایید، گوشت های گردن و ماهیچه هستند. البته همانطور که در اول متن بیان کردیم باقالی پلو با روش های مختلفی طبخ می شود.


آموزش های تصویری [آرشیو]

تست فرانسوی خوشمزه

اسموتی کم کالری و لاغری

پیتزای سیب زمینی خوشمزه و آسان

غذاهای رژیمی و سالم با مرغ

آموزش غذای آسان چینی با نودل

آموزش کوکی های سالم برای کم کردن وزن

آموزش ۴ نوع غذایی که شما را لاغر می کند

آموزش غذای کره ای آسان

آموزش تست کره ای پرطرفدار

وبلاگ [آرشیو]

خوراکیهای مفید برای افزایش شیر مادر را میشناسید؟

در این مقاله به خوراکیهای مفید برای افزایش شیر مادر و همچنین سلامت مادر و فرزند اشاره می کنیم.

خوراکیهای مفید برای تقویت حافظه و تاثیر آنها بر روی عملکرد ذهن

در این مقاله به راهکارهایی برای تقویت حافظه و ذهن و همچنین خوراکیهای مفید برای تقویت حافظه و تاثیر آنها بر روی عملکرد ذهن صحبت خواهیم کرد.

همه چیز در مورد دانه چیا و نحوه استفاده

در آمریکا چیا را به عنوان دانه ای می شناسند که در عروسکهای سفالی به شکل حیوانات کشت می شود تا پس از سبز شدن به پشم بدن آنها شباهت پیدا کند (مثل سبزه های عید نوروز ما) اما چیا در حقیقت نوعی ابر غذاست.

خوراکیهای مفید برای افراد دیابتی را می شناسید؟

در این مقاله به بیماری دیابت و خوراکی های مفید برای افراد دیابتی اشاره شده است.

روش خشک کردن انجیر در خانه و خواص آن

خشک کردن انجیر در خانه یکی از بهترین روش ها می باشد. شما به راحتی می توانید با استفاده از این روش های متعدد انجیر ها را خشک نمایید. البته این مسئله را نیز مد نظر قرار دهید که این روش خشک کردن انجیر ها طبیعی بوده و هیچ گونه افزودنی ای به ان اضافه نمی شود. از این رو مدت ماندگاری آن نیز بیشتر خواهد بود.

خوراکیهای مفید برای افزایش هوش جنین در دوران بارداری

دوران بارداری یکی از مهم ترین و حساس ترین دوران زندگی هر زوجی است بنابراین شما باید از لحاظ تغذیه و آرامش فکری بسیار مراقب سلامت خود باشید. ما دراین مقاله تمامی خوراکیهای مفید برای افزایش هوش جنین را به شما معرفی میکنیم.

دستور پخت [آرشیو]

طرز تهیه جوجه ترش غذای خوشمزه شمالی

غذای جوجه ترش یکی از غذاهای معروف شهرهای شمالی است. شما می توانید به راحتی این غذای خوشمزه را در منزل تهیه نمایید. کافیست مراحل طرز تهیه جوجه ترش را در متن زیر انجام دهید. نحوه درست کردن جوجه ترش بسیار آسان است از این رو زمان زیادی از شما گرفته نمی شود.

طرز تهیه بستنی سنتی و تاریخچه ی آن

بستنی سنتی یکی از بستنی های خاص ایرانی می باشد که به دلیل داشتن گلاب و زعفران طرفداران بسیاری دارد. این بستنی در تمام فصول سال قابل تهیه می باشد و شما به راحتی می توانید طرز تهیه بستنی سنتی را فرا گیرید. این بستنی زرد رنگ بوده و طعمی زعفرانی دارد و فقط در کشور ایران تولید می شود.

طرز تهیه خوراک لوبیا چیتی خوشمزه

خوراک لوبیا چیتی به دلیل داشتن فیبر و پروتئین بالا می تواند جایگزینی مناسب به جای گوشت باشد. البته کنسرو های لوبیا چیتی که در بازار موجود هستند چندان مواد مغذی بالایی نداند. از این رو بهتر است طرز تهیه خوراک لوبیا چیتی را آموخته و در منزل اقدام به تهیه آن نمایید.

آموزش طرز تهیه ترشی بادمجان

در این فایل طرز تهیه ترشی بادمجان که یکی از خوشمزه ترین انواع ترشی است به سه روش خرد و بادمجان شکم پر و لیته شرح داده شده است.

طرز تهیه باسلوق این شیرینی خوشمزه

شیرینی باسلوق یکی از شیرینی های ساده می باشد که در کشور ما تهیه می شود. این شیرینی در ماه رمضان از محبوبیت بیشتری برخوردار است و به جای زولبیا و بامیه مورد استفاده قرار می گیرد. ما در این مطلب به شما طرز تهیه باسلوق را آموزش می دهیم. به راحتی می توانید با گذراندن مراحل، این شیرینی خوشمزه را درست کنید.

آموزش طرز تهیه آب زرشک

در این متن سعی شده است که روش های گوناگون طرز تهیه آب زرشک خانگی شرح داده شود.

دوستان و همراهان گرامی در صورت تمایل می توانید با آدرس ایمیل info@laziz123.ir مکاتبه نمائید.

ایمیل:

تلفن:

کانال تلگرام:

آی دی تلگرام

 

ارسال پیام
تمامی حقوق مادی و معنوی این وبگاه محفوظ می باشد | کپی برداری از مطالب این وبگاه مجاز نمی باشد.