ثبت نام | ورود

با LAZIZ آسان آشپزی کنید

خواص تربچه و فواید باورنکردنی آن

خواص تربچه
توسط: مدیر سایت آخرین بروز رسانی: ۲۶ فروردین ۱۳۹۷

تربچه در اصل جزو سبزیجاتی است که از خانوادۀ کلم ها به حساب می آید و خواص تغذیه ای و درمانی بسیاری دارد. مصرف آن معمولاً بدون عارضه و مشکلات جانبی است، مگر در موارد بسیار خاص، که بهتر است پیش از مصرف با پزشک متخصص مشورت کرد.

تربچه میوه ای از خانوادۀ کلم هاست و فواید و خواص تربچه فراوان و شگفت انگیز است. این سبزی سرشار از مواد مغذی است و در زمرۀ سالم ترین سبزیجات به حساب می آید، ولی معمولاً مصرف تربچه آن طور که باید، در میان افراد و خانواده ها مورد توجه جدی قرار نگرفته است.

در این مقاله ما نتیجۀ آخرین و جدیدترین تحقیقات دربارۀ خواص تربچه را بیان کرده ایم که قبلاً مورد توجه قرار نگرفته و خواندن آن شما را شگفت زده خواهد کرد.

تربچه چیست؟

تربچه سبزی ای از خانوادۀ براسیکا به شمار می آید و نزدیک ترین سبزی ها به آن عبارت است از:

  1. کلم بروکلی
  2. سبزی خردل
  3. کلاله
  4. گل کلم
  5. کلم
  6. شلغم

تربچه رنگ ها و شکل های مختلف دارد و محبوب ترین رنگ آن معمولاً قرمز روشن است که شبیه یک توپ پینگ پنگ کوچک است. خواص تربچه به رنگ آن ارتباطی ندارد و ممکن است رنگ تربچه سفید، بنفش یا سیاه نیز باشد. بیشتر کلم ها طعم تند و فلفلی دارند، البته بعضی از انواع آن شیرین نیز هستند.
غالباً تربچه هایی که رنگ روشن تر داشته باشند، طعمشان نیز ملایم تر خواهد بود. تربچه های کوچک تر بافت و مزۀ بهتری دارند. از خواص تربچه این است که اگر بیش از مقدار لازم در زمین باقی بماند و یا فوراً خورده نشود سفت خواهد شد.

برای بهره مندی از خواص تربچه چگونه می توان آن را مصرف کرد؟

ساده ترین راه مصرف این سبزی، خوردن خام آن است. همچنین می توانید آن را به همراه کره میل کنید. از تربچه های برش خورده در وعده های میان وعده نیز می توان استفاده کرد. در ضمن برگ های تربچه هم خوراکی و بسیار خوشمزه هستند و می توان در آماده کردن غذاهای مختلف و ساده از آن ها استفاده کرد.

خواص تربچه

مهم ترین خواص تربچه چیست؟

تربچه انواع مختلفی دارد که بعضی از آن ها در بهار و تابستان رشد می کند و بعضی در زمستان. گونۀ سفید آن که معمولاً در هند پرورش داده می شود، بهاره و تابستانه است. خواص تربچه بسیار زیاد است و ما در اینجا به مهم ترین آن ها اشاره خواهیم کرد:

  1.  بهبود و افزایش سلامت قلب و عروق

    از خواص تربچه این است که بر میزان تولید اسید نیتریک در بدن تأثیر می گذارد و باعث شل شدن رگ های خونی و در نتیجه پایین آمدن میزان فشار خون در فرد می شود. این خاصیت به ویژه در تربچه ای با نام هیولا وجود دارد که قرن هاست در کشور ژاپن کشت و تولید می شود.
    اسید نیتریک موجود در خواص تربچه همچنین باعث بهبود بافت های عضله و افزایش میزان جریان خون منطقه ای می شود و چسبندگی پلاکت به دیوارۀ رگ های خونی را برطرف می کند.
    تربچه منبع غنی آنتوسیانین است که برای سلامت قلب و عروق ضروری است. علاوه بر این از خواص تربچه دارا بودن مقدار قابل توجهی ویتامین C، اسید فولیک و فلاونوئید است که همگی این مواد خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را تا میزان قابل توجهی کاهش خواهد داد.

  1. احتمال بروز سرطان را کاهش می دهد

    تربچه در اصل جزو خانوادۀ سبزیجات خراطین به شمار می آید و این سبزی ها حاوی ترکیباتی هستند که وقتی با آب ترکیب شوند، به ایزوتیوسیانات ها تجزیه خواهند شد. ایزوتیوسیانات ها می توانند قدرتمندانه به مبارزه با انواع سرطان ها در بدن کمک بسیاری بکنند. همچنین این مواد باعث مرگ سلول های سرطانی در سرطان ریه نیز شده است.
    مواد و خواص تربچه رشد سلول های سرطانی را مهار می کند و موجب مرگ آن سلول ها می شود و در حقیقت تربچه یک مادۀ مفید ضد تومور است و هم در پیشگیری از انواع سرطان و هم در روند درمانشان نقش مهمی دارد.

  2. کمک به درمان بیماری دیابت

    از بهترین خواص تربچه این است که خاصیت ضد دیابتی دارد. مواد موجود در تربچه سیستم دفاعی و آنتی اکسیدان های بدن را تقویت می کند و میزان تجمع رادیکال های آزاد در بدن فرد را کاهش می دهد.
    این فرایند متابولیسم انرژی را در بدن تقویت می کند و میزان جذب گلوکز در روده ها را کاهش می دهد و دقیقاً از همین راه به افراد مبتلا به دیابت کمک های بسیاری می کند. از آن جایی که میزان کربوهیدرات در تربچه پایین است، احتمالاً مصرف آن بر میزان قند خون تأثیری نخواهد گذاشت.

    خواص تربچه

  3. سلامت دستگاه گوارش را تقویت می کند

    تربچه منبع غنی فیبر است و می تواند فرایند هضم غذا در بدن را تقویت کند. از خواص تربچه در این زمینه می توان به محرک و ملین بودن، درمان کردن اختلال های معده و کمک کنندگی به دستگاه گوارش اشاره کرد.

  4. منجر به کاهش وزن می شود

    فیبر موجود در تربچه ممکن است به کم شدن وزن کمک کند. مطالعات نشان داده است یک رژیم غذایی حاوی فیبر زیاد، می تواند برنامۀ کاهش وزن افراد را بهتر و با کیفیت بیشتری مدیریت کند و به نتیجه برساند. از خواص تربچه این است که میزان کالری کمی دارد و از همین لحاظ نیز می تواند یک مادۀ مفید و مناسب در برنامۀ رژیم غذایی کاهش وزن شما باشد.

  5. سنگ کلیه را درمان می کند

    از رژیم غذایی حاوی تربچه می توان به منظور افزایش میزان دفع اگزالات کلسیم از طریق ادرار استفاده کرد. این عمل احتمال تجمع مواد معدنی در مجاری ادراری و در نتیجه ایجاد شدن سنگ کلیه را تا میزان قابل توجهی کاهش خواهد داد. تحقیقات در زمینۀ خواص تربچه برای درمان سنگ کلیه همچنان ادامه دارد و اگر قصد دارید که از تربچه برای درمان سنگ کلیه تان استفاده کنید، بهتر است پیش از اقدام حتماً با پزشکتان مشورت کنید.

    خواص تربچه

  6. از بروز پوکی استخوان جلوگیری می کند

    از دیگر خواص تربچه دارا بودن سولفورافان است که می تواند برای درمان آرتروز و جلوگیری از بروز آن مفید باشد. این ترکیب های موجود در تربچه از تخریب غضروف در سلول ها جلوگیری می کند.

  7.  سلامت کبد را افزایش می دهد

    تربچه می تواند به سم زدایی سموم موجود در کبد کمک کند. مطالعات جدید بر روی خواص تربچه نشان می دهد که تربچۀ موسوم به اسپانیایی در زمینۀ افزایش سلامت کبد بهتر از انواع دیگر است. تربچه حاوی گلوکوزینولات است که این ماده به ارتقای سلامت کبد کمک می کند و بر روی آن تأثیر مستقیم دارد.
    جالب است بدانید که در طب عامیانۀ هند و یونان باستان نیز از خواص تربچه برای درمان خانگی بیماری زردی و سایر بیماری های مرتبط با کبد استفاده می شده است.

  8. فشار خون را کنترل می کند

    تربچه حاوی پتاسیم نیز هست و این ماده معمولاً به کاهش میزان فشار خون کمک می کند و جریان خون در بدن را کنترل خواهد کرد. به نظر می رسدکه از خواص تربچه دارا بودن نوعی خاصیت خنک کنندگی خون است.

  9. دارای فیبر زیاد است

    از مهم ترین و بهترین خواص تربچه این است که به میزان قابل توجهی فیبر دارد و می توانید آن را به عنوان بخشی از غذای روزمرۀ خود و در کنار سالادها میل کنید. فیبر هضم غذا را بسیار بهبود می بخشد و تولید صفرا و میزان آن را در بدن تنظیم می کند، از کبد و مثانه به خوبی محافظت می کند و همچنین برای جلوگیری از احتباس آب در بدن انتخاب بسیار خوبی است.

  10. میزان ایمنی بدن را بهبود می بخشد

    با توجه به این که یکی از خواص تربچه داشتن ویتامین C زیاد است، می تواند از بدن در مقابل آسیب هایی مثل سرفه یا سرماخوردگی محافظت کند و عملکرد سیستم ایمنی بدن را افزایش بدهد. برای بهره مندی از این خاصیت تربچه باید آن را به صورت مرتب مصرف کنید تا رشد رادیکال های آزاد مضر در بدن شما را کنترل کند، میزان التهاب ها را کاهش بدهد و پیری زودرس را به تعویق بیندازد.

  11. سرشار از مواد مغذی است

    از خواص تربچۀ قرمز این است که سرشار از ویتامین های E ، A ، C ، B6 و K. Plus است که حاوی آنتی اکسیدان ها، فیبر، روی، پتاسیم، مس، منیزیم، کلسیم، آهن و منگنز است. هر کدام از این مواد نقشی مفید و مؤثر در بدن ما ایفا می کند و وجود آن ها به میزان لازم برای عملکرد صحیح بدن و سلامت آن ضروری است.

خواص تربچه

خواص تربچه برای سلامت پوست و مو چیست؟

نوشیدن هر روزۀ آب تربچه به میزان کافی، برای تقویت سلامتی پوست بسیار مفید و معجزه آساست. این خواص تربچه بیشتر به دلیل وجود ویتامین C، فسفر و روی در آن است. معمولاً می توان برای پاک سازی صورت نیز از خمیر آن استفاده کرد. با مالیدن تربچه و یا آب آن بر روی موها می توان شوره های پوست سر را از بین برد، از ریزش موها جلوگیری کرد و به تقویت ریشۀ آن ها نیز کمک نمود.

آیا ممکن است مصرف تربچه عوارضی هم داشته باشد؟

با اینکه خواص تربچه بسیار است، ولی به هر حال می تواند در بعضی مواقع و برای برخی افراد عوارضی نیز داشته باشد:

  1. ممکن است کم کاری تیروئید را تشدید کند. افرادی که دارای مشکلات تیروئید و خصوصاً کم کاری آن هستند، باید مصرف تربچه را محدود کنند.
  2. مصرف بیش از حد آن ممکن است سنگ های صفراوی ایجاد کند.

منابع:


آموزش های تصویری [آرشیو]

کیک آووکادو

طرز تهیه کیک با آووکادو

طرز تهیه باقلوا ترکیه

طرز تهیه باقلوای ترکیه فیلم مرحله به مرحله

طرز پخت مرغ با سس عسل

طرز پخت مرغ با سس عسل

کلم بروکلی کسادیا

طرز تهیه کلم بروکلی کسادیا

میوه آرایی با هندوانه

آموزش میوه آرایی با هندوانه

غذای هندی

غذای هندی خوشمزه و لذیذ

4 نوع دسر خوشمزه

دسر آسان و خوشمزه

غذای سالم و رژیمی

غذای رژیمی با سبزیجات

سالاد سزار خوشمزه و سالم و رژیمی

وبلاگ [آرشیو]

شکر کاستور آشنایی با شکر کاستور

شکر کاستور که تحت عنوان شکر کاستر نیز شناخته می‌شود یکی از انواع شکرهای دانه ریزی است که در قنادی به کار می‌رود. این نوع شکر به علت داشتن دانه‌ها و گرانول‌های فوق‌العاده ریز به راحتی در آب حل می‌شود و برای موارد شیرینی‌پزی که در آن نیازی به حرارت وجود نداشته باشد مثل شیرین کردن برش‌های میوه به کار می‌رود. در بسیاری موارد پودر قند جایگزین بسیار خوبی برای شکر کاستور به حساب می‌آید.

خوراکیهای مفید برای افزایش قد خوراکیهای مفید برای افزایش قد ، چه خوراکی هایی هستند؟

خوراکیهای مفید برای افزایش قد ، جزو خوراکی هایی هستند که بسیاری از افراد ممکن است تصور کنند که، نمی توانند دارای تاثیر مثبتی بر روی آنها برای افزایش قد داشته باشند. عده ای تصور می کنند که افزایش قد تنها تا پایان دوران بلوغ امکان پذیر است اما لازم به ذکر است که شما تا سن ۲۰ سالگی نیز می توانید با مصرف خوراکیهای مفید برای افزایش قد، قد خود را افزایش دهید.

خوراکیهای مفید برای افزایش شیر مادر خوراکیهای مفید برای افزایش شیر مادر را میشناسید؟

در این مقاله به خوراکیهای مفید برای افزایش شیر مادر و همچنین سلامت مادر و فرزند اشاره می کنیم.

خوراکیهای مفید برای تقویت حافظه خوراکیهای مفید برای تقویت حافظه و تاثیر آنها بر روی عملکرد ذهن

در این مقاله به راهکارهایی برای تقویت حافظه و ذهن و همچنین خوراکیهای مفید برای تقویت حافظه و تاثیر آنها بر روی عملکرد ذهن صحبت خواهیم کرد.

همه چیز در مورد دانه چیا و نحوه استفاده

در آمریکا چیا را به عنوان دانه ای می شناسند که در عروسکهای سفالی به شکل حیوانات کشت می شود تا پس از سبز شدن به پشم بدن آنها شباهت پیدا کند (مثل سبزه های عید نوروز ما) اما چیا در حقیقت نوعی ابر غذاست.

خوراکیهای مفید برای افراد دیابتی را می شناسید؟

در این مقاله به بیماری دیابت و خوراکی های مفید برای افراد دیابتی اشاره شده است.

دستور پخت [آرشیو]

طرز تهیه ادویه آبادانی آشنایی با طرز تهیه ادویه آبادانی

ادویه آبادانی که به ادویه 24 قلم یا ادویه آبادانی خورشتی نیز معروف است، یکی از شناخته شده­ ترین ادویه­ های جنوب ایران محسوب می­شود. همانطور که از نام آن پیداست، 24 گیاه مفید در ترکیب آن بکار رفته است. در این مقاله شما را با طرز تهیه ادویه آبادانی آشنا می­کنیم.

طرز تهیه ادویه کاری آشنایی با طرز تهیه ادویه کاری

ادویه کاری یکی از پر مصرف ­ترین ادویه­ هایی است که ب­خصوص در کشورهای شرقی مانند ایران رواج دارد. این ادویه از سبزیجات مختلفی تشکیل شده است که هر یک به ­تنهایی خواص زیادی برای سلامتی دارد. طرز تهیه ادویه کاری بسیار آسان است و می­توانید آن را در منزل تهیه و در غذاهای خود استفاده کنید. برای آشنایی با طرز تهیه ادویه کاری با ما همراه باشید

طرز تهیه ادویه گوشت آشنایی با طرز تهیه ادویه گوشت

گوشت قرمز به اشکال گوناگونی مانند استیک، بیفتک، گوشت کبابی و گوشت خورشتی مورد استفاده قرار می­گیرد. اما این غذای خوشمزه چنانچه با ادویه مخصوص طعم دار نشود، بو و طعم زخم آن باعث اذیت برخی از افراد می­شود. در این مطلب طرز تهیه ادویه گوشت را به شما آموزش می­دهیم.

طرز تهیه ادویه مرغ آشنایی با طرز تهیه ادویه مرغ

ادویه مرغ یکی از پرکاربردترین ادویه ­هایی است که در یک آشپزخانه ایرانی دیده می­شود. این ادویه مخلوطی از چند سبزی و چاشنی خوش طعم و خوش عطر است. استفاده از ادویه مخصوص مرغ می­تواند نقش مهمی در کاهش بوی زخم مرغ داشته باشد. پس با ما همراه باشید تا طرز تهیه ادویه مرغ را به شما آموزش دهیم.

طرز تهیه ادویه پاپریکا آشنایی با طرز تهیه ادویه پاپریکا خانگی

پاپریکا یک ادویه مجارستانی است و همان فلفل دلمه­ای خشک و پودر شده است. پاپریکا علاوه ­بر طعم و رنگ خوبی که به غذا می­دهد، برای سلامتی نیز بسیار مفید است. طرز تهیه ادویه پاپریکا آسان است. با این مقاله همراه باشید تا شما را با طرز تهیه این ادویه فوق ­العاده آشنا می­کنیم.

طرز تهیه ادویه ماهی آشنایی با طرز تهیه ادویه ماهی

آموزش طرز تهیه ادویه ماهی به ­شدت توصیه می­شود. چراکه بیشتر افراد به­ دلیل وجود بوی زخم ماهی و دیگر غذاهای دریایی از مصرف آنها خودداری کرده و به ­این ترتیب خود و خانواده خود را از مزایای زیاد غذاهای دریایی به ­ویژه ماهی محروم می­کنند. با ما همراه شوید تا شما را با طرز تهیه این ادویه خوش عطر آشنا کنیم.

دوستان و همراهان گرامی در صورت تمایل می توانید با آدرس ایمیل info@laziz123.ir مکاتبه نمائید.

ایمیل:

تلفن:

کانال تلگرام:

آی دی تلگرام

 

ارسال پیام
تمامی حقوق مادی و معنوی این وبگاه محفوظ می باشد | کپی برداری از مطالب این وبگاه مجاز نمی باشد.