ثبت نام | ورود

با LAZIZ آسان آشپزی کنید

خواص شیر و ماست و فواید باور نکردنی آن

خواص شیر و ماست
توسط: مدیر سایت آخرین بروز رسانی: ۲۷ فروردین ۱۳۹۷

شیر و ماست از دیرباز مورد توجه بسیاری از مردم بوده و مصرف می شده است. خواص موجود در شیر و ماست بسیار زیاد است و می توان گفت این دو مادۀ غذایی تأمین کنندۀ بسیاری از مواد معدنی مورد نیاز بدن به شمار می آیند.

خواص شیر و ماست و فواید باور نکردنی آن

نکات کلی دربارۀ خواص شیر و ماست

شیر و ماست از دیرباز مورد توجه همگان بوده و یکی از نوشیدنی های پر مصرف در سراسر دنیاست. شیر مایعی سفید رنگ است که غده های شیری پستانداران تولید کنندۀ آن هستند. از تخمیر شیر، ماست به دست می آید که مثل شیر تأمین کنندۀ پروتئین و کلسیم مورد نیاز بدن است و باکتری های سالم روده را تقویت می کند. کسانی که به لاکتوز موجود در شیر حساسیت دارند، می توانند ماست بخورند؛ چرا که خواص شیر و ماست تقریباً یکسان است. در ادامه به مهم ترین خواص و ویژگی های شیر و ماست اشاره خواهیم کرد.

مهم ترین خواص شیر و ماست چیست؟

  1.  تقویت سلامت استخوان ها
    از مهم ترین خواص شیر و ماست این است که منبع غنی کلسیم است و این ماده، مادۀ معدنی ضروری برای سلامتی و استحکام استخوان ها و دندان هاست. شیر و ماست همچنین سرشار از ویتامین D هستند که به جلوگیری از پوکی استخوان ها کمک می کند.
  2. سلامتی قلب
    شیر و ماست منبع غنی پتاسیم هستند که باعث تقویت و گشاد شدن عروق خونی و در نتیجه کاهش میزان فشار خون در افراد مبتلا به آن می شود. بر اساس آخرین مطالعات انجام شده، افزایش مصرف پتاسیم و کاهش میزان سدیم در بدن می تواند تا میزان چشمگیری خطر ابتلای افراد به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش بدهد. از خواص شیر و ماست غنی بودن آن ها از پتاسیم است که البته افراط در مصرف آن نیز می تواند عوارضی را به دنبال داشته باشد.
  3. جلوگیری از بروز سرطان
    ویتامین D موجود در خواص شیر و ماست می تواند رشد های سلولی را تنظیم و متعادل کند و در محافظت از بدن در مقابل انواع سرطان ها نقش تعیین کننده داشته باشد. انستیتوی ملی سرطان (NCI) اعلام کرده است که بین مصرف کلسیم زیاد و کاهش خطرات و عوارض ناشی از سرطان رودۀ بزرگ ارتباط مستقیمی وجود دارد و شما با مصرف شیر و ماست می توانید به راحتی سطح این ویتامین را در بدن خود افزایش دهید. همچنین افزایش کلسیم در بدن می تواند به جلوگیری از بروز و ایجاد سرطان تخمدان ها نیز کمک بکند.
  4. پیشگیری از افسردگی و درمان آن
    مصرف شیر و ماست و دریافت ویتامین D از آن ها، موجب تولید هورمون سروتونین، هورمون های متعادل کنندۀ خلق و خو، اشتها و خواب می شود.
  5. کمک به فرایند عضله سازی در بدن
    شیر گاو غنی از پروتئین است و دارای تمام اسید آمینه های ضروری برای بدن نیز هست. همچنین از خواص شیر و ماست این است که به عنوان یک چربی اشباع شده، منبعی غنی از انرژی است و می تواند با تأمین انرژی مورد نیاز برای بدن، جلوی استفاده از توده ها و بافت های ماهیچه ای و عضلانی برای تأمین انرژی را بگیرد. با مصرف شیر و ماست میزان قابل توجهی از پروتئین ها و اسید آمینه های مورد نیاز بدن تأمین می شود. حفظ و ایجاد مقدار سالم و معیّنی از ماهیچه و عضله برای درست انجام شدن متابولیسم بدن و کاهش وزن و همچنین حفظ وزن ضروری است و شما با بهره گیری از خواص شیر و ماست می توانید به فرایند عضله سازی در بدن خود یا اطرافیانتان کمک های ارزندۀ بسیاری بکنید.

خواص شیر و ماست

خواص شیر و ماست و نقش آن در تأمین مهم ترین مواد مورد نیاز بدن چیست؟

شیر و ماست تعدادی از مهم ترین مواد معدنی مورد نیاز بدن را تأمین می کنند که به شرح زیر است:

  1. کلسیم: محصولات لبنی که مهم ترین و پر مصرف ترین آن ها شیر و ماست هستند، منبعی غنی برای کلسیم به شمار می آیند. کلسیم در بدن کارکردهای زیادی دارد، ولی مهم ترین وظیفۀ آن محافظت از استخوان ها و بافت های دندانی و تأمین سلامت آن هاست. فواید دیگر کلسیم که از مهم ترین مواد موجود در خواص شیر و ماست به حساب می آید، عبارت است از:
    – کمک به لخته شدن خون و بهبود پیدا کردن سریع تر زخم های ایجاد شده
    – حفظ فشار طبیعی و نرمال خون
    – کنترل انقباض های عضلات و ضربان قلب
  2. کولین: شیر و ماست غنی از کولین هستند که ماده ای مهم و مغذی برای خواب بهتر، محافظت از بدن در برابر از دست دادن توده های عضلانی و افزایش قدرت حافظه و میزان یادگیری مفید و پر بازده است. کولین موجود در خواص شیر و ماست در حفظ ساختار غشاهای سلولی، کمک به منتقل شدن تکانه های عصبی و کمک به جذب چربی بسیار کمک می کند و می تواند التهاب های مزمن ایجاد شده در بدن را تا میزان قابل توجهی کاهش دهد.
  3. پتاسیم: مصرف پتاسیم محلول در خواص شیر و ماست به کاهش خطر سکته های مغزی، بیماری های قلبی و عروقی، کاهش فشار خون های بالا، حفظ تراکم مواد معدنی در داخل استخوان ها و کاهش خطر ابتلا به سنگ کلیه کمک های بسیاری می کند.
  4. ویتامین D: ویتامین D موجود در خواص شیر و ماست برای سلامتی استخوان ها و شکل گیری، رشد و ترمیم آن بسیار مهم است و نقش تعیین کننده ای نیز در افزایش جذب کلسیم و بالا رفتن میزان ایمنی بدن دارد.

خواص شیر و ماست

در هنگام مصرف شیر و ماست چه احتیاط هایی لازم است؟

درست است که خواص شیر و ماست بسیار زیاد است و فواید فراوانی دارد، ولی در بعضی شرایط و برای برخی افراد مصرف آن محدودیت هایی دارد و می توانند به جای مصرف شیر و ماست، از سایر مکمل ها و مواد غذایی جایگزین استفاده کنند. توجه به نکاتی که در ادامه به آن ها اشاره می شود، پیش از مصرف بیش از اندازۀ شیر و ماست ضروری است:

  1. اگر فردی در دستگاه گوارش خود آنزیم لاکتاز نداشته باشد نمی تواند لاکتوز موجود در شیر و ماست را تحمل و هضم کند و از خواص شیر و ماست بهره مند نمی شود. عدم تحمل لاکتوز می تواند عوارضی مثل نفخ یا اسهال و دل درد داشته باشد. اثرات منفی ای که مصرف شیر و ماست برای کسانی که نمی توانند لاکتوز هضم کنند دارد، می تواند فرایند جذب سایر مواد مغذی را نیز در بدن فرد مختل کند. نوشیدن شیرهای بدون لاکتوز که در آن ها آنزیم هایی برای هضم شدن لاکتوز اضافه شده است می تواند به افراد دارای مشکل کمک کند تا بتوانند از خواص شیر و ماست استفاده کنند.
  2. نوع دیگری از حساسیت به شیر و ماست وجود دارد و آن حساسیت به شیر گاو است و می تواند علائمی مثل خس خس کردن، آسم، اسهال، حالت تهوع و استفراغ داشته باشد. سایر واکنش های آلرژیک بدن به شیر گاو اگزمای پوستی، ورم، خارش و التهاب های بینی است که در موارد شدید می تواند منجر به خونریزی های متعدد، ذات الریه و حتی آنافیلاکسی بشود که می تواند کشنده نیز باشد. افرادی که به شیر گاو حساسیت دارند و همچنان می خواهند از خواص شیر و ماست استفاده کنند، باید به سراغ سایر شیرهای فرآوری شده و ماست های پاستوریزه بروند.
  3. مصرف بیش از حد پتاسیم و فسفر که هر دو از خواص شیر و ماست به حساب می آیند، می تواند به کلیه های افرادی که نارسایی کلیه دارند آسیب بیشتری برساند و اگر کلیه ها نتوانند پتاسیم یا فسفر اضافی موجود در خون را به نحوی از بدن خارج کنند، این مسئله می تواند کشنده نیز باشد.خواص شیر و ماست
  4. مصرف بیش از حد کلسیم موجود در شیر و ماست نیز می تواند عوارضی مثل یبوست، سنگ کلیه یا نارسایی های کلیه را نیز ایجاد کند. این خطر در مصرف بیش از اندازۀ مکمل های کلسیم نیز می تواند وجود داشته باشد. کلسیم اضافی همچنین می تواند در رگ ها رسوب کند و خطر ابتلا به انواع بیماری های قلبی و عروقی را تا میزان قابل توجهی افزایش دهد؛ این مسئله زمانی خطرناک خواهد بود که میزان منیزیم موجود در بدن نیز اندک باشد.
  5. از خواص شیر و ماست که بسیار شگفت انگیز است می توان به این اشاره کرد که علاوه بر این که خودشان دارای پروتئین و مواد معدنی هستند، مصرف شیر و ماست به طور کلی میزان جذب شدن پروتئین و مواد معدنی را در بدن افزایش خواهد داد.
  6. هر چه شیر و ماست تازه تر باشد، میزان باکتری های زندۀ مفید در آن ها نیز بیشتر است و خواص شیر و ماست در این شرایط چندین برابر خواهد بود.
  7. افرادی که به لاکتوز موجود در شیر یا حتی بستنی حساسیت دارند، معمولاً می توانند بدون هیچ گونه نگرانی و ناراحتی ماست را مصرف کنند و از خواص شیر و ماست به این ترتیب بهره مند شوند. بهتر است برای اطمینان بیشتر، فرد ابتدا مقدار کمی از ماست را بچشد و امتحان کند و ببیند بدن چه واکنشی نشان می دهد.
  8. بعضی از افراد برای این که مزۀ شیر و ماست را بهتر و خوش مزه تر کنند، موادی مثل کاکائو، شکر، عصاره های میوه و آبمیوه و مواد دیگر را به آن ها اضافه می کنند. اضافه کردن این مواد به شیر و ماست معمولاً از میزان خواص شیر و ماست و فواید آن می کاهد، ولی با این حال بهتر از مصرف نکردن آن هاست و توصیه می شود که به هر میزان که بدن شما تمایل نشان می دهد، از این مواد مصرف کنید.

منبع: http://www.medicalnewstoday.com/articles/273451.php


آموزش های تصویری [آرشیو]

کیک آووکادو

طرز تهیه کیک با آووکادو

طرز تهیه باقلوا ترکیه

طرز تهیه باقلوای ترکیه فیلم مرحله به مرحله

طرز پخت مرغ با سس عسل

طرز پخت مرغ با سس عسل

کلم بروکلی کسادیا

طرز تهیه کلم بروکلی کسادیا

میوه آرایی با هندوانه

آموزش میوه آرایی با هندوانه

غذای هندی

غذای هندی خوشمزه و لذیذ

4 نوع دسر خوشمزه

دسر آسان و خوشمزه

غذای سالم و رژیمی

غذای رژیمی با سبزیجات

سالاد سزار خوشمزه و سالم و رژیمی

وبلاگ [آرشیو]

شکر کاستور آشنایی با شکر کاستور

شکر کاستور که تحت عنوان شکر کاستر نیز شناخته می‌شود یکی از انواع شکرهای دانه ریزی است که در قنادی به کار می‌رود. این نوع شکر به علت داشتن دانه‌ها و گرانول‌های فوق‌العاده ریز به راحتی در آب حل می‌شود و برای موارد شیرینی‌پزی که در آن نیازی به حرارت وجود نداشته باشد مثل شیرین کردن برش‌های میوه به کار می‌رود. در بسیاری موارد پودر قند جایگزین بسیار خوبی برای شکر کاستور به حساب می‌آید.

خوراکیهای مفید برای افزایش قد خوراکیهای مفید برای افزایش قد ، چه خوراکی هایی هستند؟

خوراکیهای مفید برای افزایش قد ، جزو خوراکی هایی هستند که بسیاری از افراد ممکن است تصور کنند که، نمی توانند دارای تاثیر مثبتی بر روی آنها برای افزایش قد داشته باشند. عده ای تصور می کنند که افزایش قد تنها تا پایان دوران بلوغ امکان پذیر است اما لازم به ذکر است که شما تا سن ۲۰ سالگی نیز می توانید با مصرف خوراکیهای مفید برای افزایش قد، قد خود را افزایش دهید.

خوراکیهای مفید برای افزایش شیر مادر خوراکیهای مفید برای افزایش شیر مادر را میشناسید؟

در این مقاله به خوراکیهای مفید برای افزایش شیر مادر و همچنین سلامت مادر و فرزند اشاره می کنیم.

خوراکیهای مفید برای تقویت حافظه خوراکیهای مفید برای تقویت حافظه و تاثیر آنها بر روی عملکرد ذهن

در این مقاله به راهکارهایی برای تقویت حافظه و ذهن و همچنین خوراکیهای مفید برای تقویت حافظه و تاثیر آنها بر روی عملکرد ذهن صحبت خواهیم کرد.

همه چیز در مورد دانه چیا و نحوه استفاده

در آمریکا چیا را به عنوان دانه ای می شناسند که در عروسکهای سفالی به شکل حیوانات کشت می شود تا پس از سبز شدن به پشم بدن آنها شباهت پیدا کند (مثل سبزه های عید نوروز ما) اما چیا در حقیقت نوعی ابر غذاست.

خوراکیهای مفید برای افراد دیابتی را می شناسید؟

در این مقاله به بیماری دیابت و خوراکی های مفید برای افراد دیابتی اشاره شده است.

دستور پخت [آرشیو]

طرز تهیه ادویه آبادانی آشنایی با طرز تهیه ادویه آبادانی

ادویه آبادانی که به ادویه 24 قلم یا ادویه آبادانی خورشتی نیز معروف است، یکی از شناخته شده­ ترین ادویه­ های جنوب ایران محسوب می­شود. همانطور که از نام آن پیداست، 24 گیاه مفید در ترکیب آن بکار رفته است. در این مقاله شما را با طرز تهیه ادویه آبادانی آشنا می­کنیم.

طرز تهیه ادویه کاری آشنایی با طرز تهیه ادویه کاری

ادویه کاری یکی از پر مصرف ­ترین ادویه­ هایی است که ب­خصوص در کشورهای شرقی مانند ایران رواج دارد. این ادویه از سبزیجات مختلفی تشکیل شده است که هر یک به ­تنهایی خواص زیادی برای سلامتی دارد. طرز تهیه ادویه کاری بسیار آسان است و می­توانید آن را در منزل تهیه و در غذاهای خود استفاده کنید. برای آشنایی با طرز تهیه ادویه کاری با ما همراه باشید

طرز تهیه ادویه گوشت آشنایی با طرز تهیه ادویه گوشت

گوشت قرمز به اشکال گوناگونی مانند استیک، بیفتک، گوشت کبابی و گوشت خورشتی مورد استفاده قرار می­گیرد. اما این غذای خوشمزه چنانچه با ادویه مخصوص طعم دار نشود، بو و طعم زخم آن باعث اذیت برخی از افراد می­شود. در این مطلب طرز تهیه ادویه گوشت را به شما آموزش می­دهیم.

طرز تهیه ادویه مرغ آشنایی با طرز تهیه ادویه مرغ

ادویه مرغ یکی از پرکاربردترین ادویه ­هایی است که در یک آشپزخانه ایرانی دیده می­شود. این ادویه مخلوطی از چند سبزی و چاشنی خوش طعم و خوش عطر است. استفاده از ادویه مخصوص مرغ می­تواند نقش مهمی در کاهش بوی زخم مرغ داشته باشد. پس با ما همراه باشید تا طرز تهیه ادویه مرغ را به شما آموزش دهیم.

طرز تهیه ادویه پاپریکا آشنایی با طرز تهیه ادویه پاپریکا خانگی

پاپریکا یک ادویه مجارستانی است و همان فلفل دلمه­ای خشک و پودر شده است. پاپریکا علاوه ­بر طعم و رنگ خوبی که به غذا می­دهد، برای سلامتی نیز بسیار مفید است. طرز تهیه ادویه پاپریکا آسان است. با این مقاله همراه باشید تا شما را با طرز تهیه این ادویه فوق ­العاده آشنا می­کنیم.

طرز تهیه ادویه ماهی آشنایی با طرز تهیه ادویه ماهی

آموزش طرز تهیه ادویه ماهی به ­شدت توصیه می­شود. چراکه بیشتر افراد به­ دلیل وجود بوی زخم ماهی و دیگر غذاهای دریایی از مصرف آنها خودداری کرده و به ­این ترتیب خود و خانواده خود را از مزایای زیاد غذاهای دریایی به ­ویژه ماهی محروم می­کنند. با ما همراه شوید تا شما را با طرز تهیه این ادویه خوش عطر آشنا کنیم.

دوستان و همراهان گرامی در صورت تمایل می توانید با آدرس ایمیل info@laziz123.ir مکاتبه نمائید.

ایمیل:

تلفن:

کانال تلگرام:

آی دی تلگرام

 

ارسال پیام
تمامی حقوق مادی و معنوی این وبگاه محفوظ می باشد | کپی برداری از مطالب این وبگاه مجاز نمی باشد.