ثبت نام | ورود

با LAZIZ آسان آشپزی کنید

خورشت انار بیج و طرز تهیه آن

توسط: مدیر سایت آخرین بروز رسانی: ۲۱ خرداد ۱۳۹۸

خورشت انار بیج یکی از خورشت های شمال ایران است که در آنجا بسیار محبوبیت دارد از خورشت انار بیج و خواص خالواش می توان به خواص مهمی که در سبزی خالواش اشاره کرد علاوه بر خالواش می توان به رب انار ، گردو سایر سبزی های معطر و همچنین آب انار نام برد.

خورشت انار بیج:

یکی از خورشت های اصیل شمالی خورشت انار بیج میباشد خورشت انار بیج با یک نوع سبزی محلی (خالواش) و آب انار ترش درست می شود این سبزی مخصوص شمال می باشد و ممکن است که همه جا موجود نباشد اما در بعضی مکان ها از سبزی های جایگزین استفاده می کنند که عطر و طعم پخت اصلی خورشت انار بیج را ندارد ما می خواهیم طرز تهیه اصلی این غذا را شرح دهیم و موادی که می توانیم جایگزین سبزی و رب انار خورشت انار بیج کنیم، شرح دهیم.

مواد مورد نیاز جهت تهیه خورشت انار بیج:

  • ۲۵۰ گرم گردو
  • ۳۰۰ گرم گوشت چرخ کرده
  • آب انار ترش ۱ لیوان
  • پیاز ۱ عدد
  • پودر گلپر ۱ قاشق مرباخوری
  • رب انار به مقدار لازم
  • نمک، زردچوبه و فلفل به مقدار لازم
  • ۲۵۰ گرم سبزی خرد شده (تره ۱۰۰ گرم، جعفری ۸۰ گرم، خالواش ۵۰ گرم و نعناع چند شاخه)
  • از جمله مواد جایگزینی که می توانید در خورشت انار بیج به جای سبزی خالواش و رب انار استفاده کنید نعناع و آبغوره می باشد می توانید آبغوره را در حدی بریزید که زیاد ترش نشود و ترشی آن خوشایند باشد همچنین به جای سبزی خالواش از نعناع بیشتری استفاده کنید.

مراحل تهیه خورشت انار بیج به شرح زیر است:

ابتدا آب انار یا آبغوره ای که می خواهید در خورشت انار بیج از آن استفاده کنید همراه با زرد چوبه و نمک درون قابلمه میریزیم و اجازه می دهیم تا کمی بجوشد البته اگر از آبغوره استفاده می کنید و دوست دارید که آبغوره شما کمتر از یک لیوان باشد می توانید یک لیوان آبغوره را با آب مخلوط کرده و درون قابلمه بریزید.
سپس در مرحله بعد گردوی آسیاب شده را همراه با اب مخلوط می کنیم و درون خورشت میریزیم و با آبغوره مخلوط کرده اجازه می دهیم کمی بجوشد. ۲ الی ۳ ساعت اجازه می دهیم گردو کاملا بپزد و هر با به خورشتمان آب سرد اضافه می کنیم تا حسابی روغن بیندازد. بعد از این مرحله ۲۰۰ گرم از سبزی را با روغن سرخ می کنیم و ۵۰ گرمی که باقی می ماند برای گوشت های قلقلی نگه می داریم.
سپس سبزی که سرخ کردیم داخل خورشت میریزیم و میگذاریم به مدت ۱ ساعت داخل خورشت بپزد.
پیاز را رنده میکنیم سپس آب پیاز را می گیریم بعد با باقیمانده سبزی، نمک و فلفل مخلوط کرده و ورز میدهیم تا کاملا مواد یک دست شوم سپس به صورت قلقلی در می آوریم .
گوشتی که به صورت قلقلی در می آید درون روغن کمی تفت می دهیم تا وقتی داخل خورشت میریزیم وا نرود.
بعد از این مرحله رب انار و گلپر را به خورشتمان اضافه می کنیم باید توجه کنیم خورشت ما بعد از جا افتادن تیره می شود پس بهتر است از رب انار کمتری استفاده کنیم.
بعد از افزودن گوشت های قلقلی اجازه می دهیم تا خورشت کاملا جا افتاده و قوام یابد.
در هر مرحله بهتر است خورشت را تست کنیم تا مقدار نمک و ترشی یکسانی داشته باشد. اگر ترشی کمتری داشت مقدار کمی آبغوره اضافه می کنیم.
بعد از اینکه خورشت انار بیج ما جا افتاد می توانیم با برنج سرو کنیم.

خالواش چیست؟ خواص خالواش چیست؟

خالواش همان پونه می باشد که گونه ای از نعنا است که در زبان آذری به آن یارپیز می گویند وقتی خالواش را خشک می کنیم عطری مشابه نعنا دارد باید بدانید که اسانس پونه بسیار سمی و کشنده می باشد و گزارش هایی از مرگ افرادی که از اسانس آن استفاده کرده اند وجود دارد بنابراین کنگره آمریکا استفاده از اسانس پونه را در زنان حامله منع کرده است.
مهاجران اولیه آمریکا پونه(خالواش) را خشک می کردند و از آن برای دفع حشرات مضر استفاده می کردند حتی در لندن از خالواش برای کشتن مار زنگی استفاده می کردند.
همچنین در طب سنتی از خالواش برای تسکین اعصاب استفاده می کنند. تزریق عصاره خالواش به موش های آزمایشگاهی نشان داده است که خالواش آرام بخش می باشد.
پونه برای زنانی که اختلالاتی در عادت ماهانه دارند بسیار مفید می باشد زیرا پونه روان کننده عادت ماهانه است.
پونه سوء هاضمه را درمان می کند و همچنین برای کاهش نفخ معده بسیار مفید می باشد.
پونه برای دل درد و آنفولانزا مفید است می توانیم از برگ، گل و ساقه آن استفاده های زیادی بکنیم زیرا جایگزین آنتی بیوتیک ها می باشد.
عصاره آن خاصیت تسکین دهندگی درد دارد و عصاره ان در مقابل ویروس های تبخال، آنفولانزا، بیماری نیوکاسل فعال است.
این گیاه برای گرفتگی بینی ، از بین بردن حالت تهوع و استفراغ، مشکلات و ناراحتی های گوارشی مثل ترش کردن معده و جلوگیری از سکسکه، آسم، سرماخوردگی و آنفولانزا، درمان سیاه سرفه مفید می باشد
پونه در آشپزی و شیرینی پزی بسیار کاربرد دارد . حتی در گذشته از پونه برای سقط جنین استفاده می کردند زیرا قاعده آور است. از اسانس آن در صنعت عطر سازی استفاده می کنند حتی در یونان قدیم برای معطر کردن شراب از خالواش استفاده می کردند بسیاری از افراد از دم کرده آن به جای چای یا نوشیدنی های کافئین دار استفاده می کنند.

طرز تهیه دم کرده پونه:

یک قاشق غذاخوری از پونه تازه را با یک قاشق از پونه خشک درون چای صاف کن و در داخل یک لیوان می آب در حال جوش میریزیم اجازه می دهیم تا به مدت ۱۰ دقیقه دم بکشد بعد از اینکه رنگ آن تغییر کرد می توانید آن را همراه با نبات میل کیند از دم کرده آن برای درمان زکام، سرماخوردگی، سردرد، مشکلات گوارشی، گلودرد، درد های قاعدگی ، بی خوابی، تهوع، نفخ شکم و حتی درمان تب خفیف استفاده کرد حتی می توانید از دم کرده آن روزی ۲ یا ۳ لیوان استفاده کنید.


حتماً ببینید:

admin

اگه دوست داشتین می تونین از گوشت چرخ کرده یا گوشتی که ریز خرد شده استفاده کنین من خودم از گوشت استفاده میکنم

سمیرا

به یتیمچه گوشت هم می زنن؟

مهدی عباسپور شاهمرسی

اه اه یتیمچه؟! من که دوس ندارم


آموزش های تصویری [آرشیو]

تست فرانسوی خوشمزه

اسموتی کم کالری و لاغری

پیتزای سیب زمینی خوشمزه و آسان

غذاهای رژیمی و سالم با مرغ

آموزش غذای آسان چینی با نودل

آموزش کوکی های سالم برای کم کردن وزن

آموزش ۴ نوع غذایی که شما را لاغر می کند

آموزش غذای کره ای آسان

آموزش تست کره ای پرطرفدار

وبلاگ [آرشیو]

خوراکیهای مفید برای افزایش قد خوراکیهای مفید برای افزایش قد ، چه خوراکی هایی هستند؟

خوراکیهای مفید برای افزایش قد ، جزو خوراکی هایی هستند که بسیاری از افراد ممکن است تصور کنند که، نمی توانند دارای تاثیر مثبتی بر روی آنها برای افزایش قد داشته باشند. عده ای تصور می کنند که افزایش قد تنها تا پایان دوران بلوغ امکان پذیر است اما لازم به ذکر است که شما تا سن ۲۰ سالگی نیز می توانید با مصرف خوراکیهای مفید برای افزایش قد، قد خود را افزایش دهید.

خوراکیهای مفید برای افزایش شیر مادر خوراکیهای مفید برای افزایش شیر مادر را میشناسید؟

در این مقاله به خوراکیهای مفید برای افزایش شیر مادر و همچنین سلامت مادر و فرزند اشاره می کنیم.

خوراکیهای مفید برای تقویت حافظه خوراکیهای مفید برای تقویت حافظه و تاثیر آنها بر روی عملکرد ذهن

در این مقاله به راهکارهایی برای تقویت حافظه و ذهن و همچنین خوراکیهای مفید برای تقویت حافظه و تاثیر آنها بر روی عملکرد ذهن صحبت خواهیم کرد.

همه چیز در مورد دانه چیا و نحوه استفاده

در آمریکا چیا را به عنوان دانه ای می شناسند که در عروسکهای سفالی به شکل حیوانات کشت می شود تا پس از سبز شدن به پشم بدن آنها شباهت پیدا کند (مثل سبزه های عید نوروز ما) اما چیا در حقیقت نوعی ابر غذاست.

خوراکیهای مفید برای افراد دیابتی را می شناسید؟

در این مقاله به بیماری دیابت و خوراکی های مفید برای افراد دیابتی اشاره شده است.

روش تهیه انجیر خشک شده روش خشک کردن انجیر در خانه و خواص آن

خشک کردن انجیر در خانه یکی از بهترین روش ها می باشد. شما به راحتی می توانید با استفاده از این روش های متعدد انجیر ها را خشک نمایید. البته این مسئله را نیز مد نظر قرار دهید که این روش خشک کردن انجیر ها طبیعی بوده و هیچ گونه افزودنی ای به ان اضافه نمی شود. از این رو مدت ماندگاری آن نیز بیشتر خواهد بود.

دستور پخت [آرشیو]

جوانه ماش آموزش طرز تهیه جوانه ماش

در این متن سعی شده است طرز تهیه جوانه ماش به صورت خانگی در دو روش به طور کامل شرح داده شود.

ترشی سیر طرز تهیه ترشی سیر به روش غنچه ای و کنسروی

سیر ترشی یکی از چاشنی های خوشمزه ای است که در ایران طرفداران بسیاری دارد. شما می توانید به راحتی طرز تهیه ترشی سیر را در دو نوع غنچه ای و کنسروی در کنار ما آموزش ببینید. سیر ترشی غنچه ای نسبت به کنسروی ماندگاری بیشتری داشته و به همین دلیل طرفداران بیشتری نیز دارد.

طرز تهیه جوحه کباب طرز تهیه جوجه کباب خوشمزه و خوشرنگ

یکی از خوش طعم ترین غذاها در سفره ی ما ایرانی ها جوجه کباب است. البته طرز تهیه جوجه کباب در هر منطقه ای بر حسب سلیقه متفاوت است. اما معمول ترین روشی که در تهیه جوجه کباب از آن استفاده می شود، جوجه کباب زعفرانی است. شما می توانید این روش تهیه جوجه را در متن زیر مطالعه نمایید.

طرز تهیه باقلوا طرز تهیه باقلوا شیرینی خوشمزه و خوش طعم

باقلوا یکی از شیرینی های خوشمزه و لذیذ استان یزد می باشد. اما شما به راحتی می توانید این شیرینی خوشمزه را در منزل تهیه کنید. طرز تهیه باقلوا چندان مشکل نیست، به همین دلیل به راحتی می توان این شیرینی را آماده و صرف کنید. ما در این مطلب به شما طرز تهیه آن را آموزش می دهیم.

طرز تهیه جوجه ترش طرز تهیه جوجه ترش غذای خوشمزه شمالی

غذای جوجه ترش یکی از غذاهای معروف شهرهای شمالی است. شما می توانید به راحتی این غذای خوشمزه را در منزل تهیه نمایید. کافیست مراحل طرز تهیه جوجه ترش را در متن زیر انجام دهید. نحوه درست کردن جوجه ترش بسیار آسان است از این رو زمان زیادی از شما گرفته نمی شود.

طرز تهیه بستنی سنتی طرز تهیه بستنی سنتی و تاریخچه ی آن

بستنی سنتی یکی از بستنی های خاص ایرانی می باشد که به دلیل داشتن گلاب و زعفران طرفداران بسیاری دارد. این بستنی در تمام فصول سال قابل تهیه می باشد و شما به راحتی می توانید طرز تهیه بستنی سنتی را فرا گیرید. این بستنی زرد رنگ بوده و طعمی زعفرانی دارد و فقط در کشور ایران تولید می شود.

دوستان و همراهان گرامی در صورت تمایل می توانید با آدرس ایمیل info@laziz123.ir مکاتبه نمائید.

ایمیل:

تلفن:

کانال تلگرام:

آی دی تلگرام

 

ارسال پیام
تمامی حقوق مادی و معنوی این وبگاه محفوظ می باشد | کپی برداری از مطالب این وبگاه مجاز نمی باشد.