ثبت نام | ورود

با LAZIZ آسان آشپزی کنید

خورشت انار بیج و طرز تهیه آن
توسط: مدیر سایت آخرین بروز رسانی: ۲۱ خرداد ۱۳۹۸

خورشت انار بیج یکی از خورشت های شمال ایران است که در آنجا بسیار محبوبیت دارد از خورشت انار بیج و خواص خالواش می توان به خواص مهمی که در سبزی خالواش اشاره کرد علاوه بر خالواش می توان به رب انار ، گردو سایر سبزی های معطر و همچنین آب انار نام برد.

خورشت انار بیج:

یکی از خورشت های اصیل شمالی خورشت انار بیج میباشد خورشت انار بیج با یک نوع سبزی محلی (خالواش) و آب انار ترش درست می شود این سبزی مخصوص شمال می باشد و ممکن است که همه جا موجود نباشد اما در بعضی مکان ها از سبزی های جایگزین استفاده می کنند که عطر و طعم پخت اصلی خورشت انار بیج را ندارد ما می خواهیم طرز تهیه اصلی این غذا را شرح دهیم و موادی که می توانیم جایگزین سبزی و رب انار خورشت انار بیج کنیم، شرح دهیم.

مواد مورد نیاز جهت تهیه خورشت انار بیج:

  • ۲۵۰ گرم گردو
  • ۳۰۰ گرم گوشت چرخ کرده
  • آب انار ترش ۱ لیوان
  • پیاز ۱ عدد
  • پودر گلپر ۱ قاشق مرباخوری
  • رب انار به مقدار لازم
  • نمک، زردچوبه و فلفل به مقدار لازم
  • ۲۵۰ گرم سبزی خرد شده (تره ۱۰۰ گرم، جعفری ۸۰ گرم، خالواش ۵۰ گرم و نعناع چند شاخه)
  • از جمله مواد جایگزینی که می توانید در خورشت انار بیج به جای سبزی خالواش و رب انار استفاده کنید نعناع و آبغوره می باشد می توانید آبغوره را در حدی بریزید که زیاد ترش نشود و ترشی آن خوشایند باشد همچنین به جای سبزی خالواش از نعناع بیشتری استفاده کنید.

مراحل تهیه خورشت انار بیج به شرح زیر است:

ابتدا آب انار یا آبغوره ای که می خواهید در خورشت انار بیج از آن استفاده کنید همراه با زرد چوبه و نمک درون قابلمه میریزیم و اجازه می دهیم تا کمی بجوشد البته اگر از آبغوره استفاده می کنید و دوست دارید که آبغوره شما کمتر از یک لیوان باشد می توانید یک لیوان آبغوره را با آب مخلوط کرده و درون قابلمه بریزید.
سپس در مرحله بعد گردوی آسیاب شده را همراه با اب مخلوط می کنیم و درون خورشت میریزیم و با آبغوره مخلوط کرده اجازه می دهیم کمی بجوشد. ۲ الی ۳ ساعت اجازه می دهیم گردو کاملا بپزد و هر با به خورشتمان آب سرد اضافه می کنیم تا حسابی روغن بیندازد. بعد از این مرحله ۲۰۰ گرم از سبزی را با روغن سرخ می کنیم و ۵۰ گرمی که باقی می ماند برای گوشت های قلقلی نگه می داریم.
سپس سبزی که سرخ کردیم داخل خورشت میریزیم و میگذاریم به مدت ۱ ساعت داخل خورشت بپزد.
پیاز را رنده میکنیم سپس آب پیاز را می گیریم بعد با باقیمانده سبزی، نمک و فلفل مخلوط کرده و ورز میدهیم تا کاملا مواد یک دست شوم سپس به صورت قلقلی در می آوریم .
گوشتی که به صورت قلقلی در می آید درون روغن کمی تفت می دهیم تا وقتی داخل خورشت میریزیم وا نرود.
بعد از این مرحله رب انار و گلپر را به خورشتمان اضافه می کنیم باید توجه کنیم خورشت ما بعد از جا افتادن تیره می شود پس بهتر است از رب انار کمتری استفاده کنیم.
بعد از افزودن گوشت های قلقلی اجازه می دهیم تا خورشت کاملا جا افتاده و قوام یابد.
در هر مرحله بهتر است خورشت را تست کنیم تا مقدار نمک و ترشی یکسانی داشته باشد. اگر ترشی کمتری داشت مقدار کمی آبغوره اضافه می کنیم.
بعد از اینکه خورشت انار بیج ما جا افتاد می توانیم با برنج سرو کنیم.

خالواش چیست؟ خواص خالواش چیست؟

خالواش همان پونه می باشد که گونه ای از نعنا است که در زبان آذری به آن یارپیز می گویند وقتی خالواش را خشک می کنیم عطری مشابه نعنا دارد باید بدانید که اسانس پونه بسیار سمی و کشنده می باشد و گزارش هایی از مرگ افرادی که از اسانس آن استفاده کرده اند وجود دارد بنابراین کنگره آمریکا استفاده از اسانس پونه را در زنان حامله منع کرده است.
مهاجران اولیه آمریکا پونه(خالواش) را خشک می کردند و از آن برای دفع حشرات مضر استفاده می کردند حتی در لندن از خالواش برای کشتن مار زنگی استفاده می کردند.
همچنین در طب سنتی از خالواش برای تسکین اعصاب استفاده می کنند. تزریق عصاره خالواش به موش های آزمایشگاهی نشان داده است که خالواش آرام بخش می باشد.
پونه برای زنانی که اختلالاتی در عادت ماهانه دارند بسیار مفید می باشد زیرا پونه روان کننده عادت ماهانه است.
پونه سوء هاضمه را درمان می کند و همچنین برای کاهش نفخ معده بسیار مفید می باشد.
پونه برای دل درد و آنفولانزا مفید است می توانیم از برگ، گل و ساقه آن استفاده های زیادی بکنیم زیرا جایگزین آنتی بیوتیک ها می باشد.
عصاره آن خاصیت تسکین دهندگی درد دارد و عصاره ان در مقابل ویروس های تبخال، آنفولانزا، بیماری نیوکاسل فعال است.
این گیاه برای گرفتگی بینی ، از بین بردن حالت تهوع و استفراغ، مشکلات و ناراحتی های گوارشی مثل ترش کردن معده و جلوگیری از سکسکه، آسم، سرماخوردگی و آنفولانزا، درمان سیاه سرفه مفید می باشد
پونه در آشپزی و شیرینی پزی بسیار کاربرد دارد . حتی در گذشته از پونه برای سقط جنین استفاده می کردند زیرا قاعده آور است. از اسانس آن در صنعت عطر سازی استفاده می کنند حتی در یونان قدیم برای معطر کردن شراب از خالواش استفاده می کردند بسیاری از افراد از دم کرده آن به جای چای یا نوشیدنی های کافئین دار استفاده می کنند.

طرز تهیه دم کرده پونه:

یک قاشق غذاخوری از پونه تازه را با یک قاشق از پونه خشک درون چای صاف کن و در داخل یک لیوان می آب در حال جوش میریزیم اجازه می دهیم تا به مدت ۱۰ دقیقه دم بکشد بعد از اینکه رنگ آن تغییر کرد می توانید آن را همراه با نبات میل کیند از دم کرده آن برای درمان زکام، سرماخوردگی، سردرد، مشکلات گوارشی، گلودرد، درد های قاعدگی ، بی خوابی، تهوع، نفخ شکم و حتی درمان تب خفیف استفاده کرد حتی می توانید از دم کرده آن روزی ۲ یا ۳ لیوان استفاده کنید.


حتماً ببینید:

admin

اگه دوست داشتین می تونین از گوشت چرخ کرده یا گوشتی که ریز خرد شده استفاده کنین من خودم از گوشت استفاده میکنم

سمیرا

به یتیمچه گوشت هم می زنن؟

مهدی عباسپور شاهمرسی

اه اه یتیمچه؟! من که دوس ندارم


آموزش های تصویری [آرشیو]

تست فرانسوی خوشمزه

اسموتی کم کالری و لاغری

پیتزای سیب زمینی خوشمزه و آسان

غذاهای رژیمی و سالم با مرغ

آموزش غذای آسان چینی با نودل

آموزش کوکی های سالم برای کم کردن وزن

آموزش ۴ نوع غذایی که شما را لاغر می کند

آموزش غذای کره ای آسان

آموزش تست کره ای پرطرفدار

وبلاگ [آرشیو]

روش خشک کردن انجیر در خانه و خواص آن

خشک کردن انجیر در خانه یکی از بهترین روش ها می باشد. شما به راحتی می توانید با استفاده از این روش های متعدد انجیر ها را خشک نمایید. البته این مسئله را نیز مد نظر قرار دهید که این روش خشک کردن انجیر ها طبیعی بوده و هیچ گونه افزودنی ای به ان اضافه نمی شود. از این رو مدت ماندگاری آن نیز بیشتر خواهد بود.

خوراکیهای مفید برای افزایش هوش جنین در دوران بارداری

دوران بارداری یکی از مهم ترین و حساس ترین دوران زندگی هر زوجی است بنابراین شما باید از لحاظ تغذیه و آرامش فکری بسیار مراقب سلامت خود باشید. ما دراین مقاله تمامی خوراکیهای مفید برای افزایش هوش جنین را به شما معرفی میکنیم.

راهکار های مختلف درمان زود انزالی

متاسفانه انزال زودرس در عصر حاضر به یکی از مشکلات اصلی مردان در زندگی جنسی آن ها تبدیل شده است که شکایت و نارضایتی شریک جنسی را به دنبال دارد. آمار ها نشان می دهد که از بین هر سه مرد یک نفر از آن ها این مشکل را تجربه کرده و از راهکار های مختلف درمان زود انزالی برای رفع این معضل کمک گرفته است.

راههای از بین بردن شپش و شناخت این حشره ی انگلی

شپش ها معمولا به روش ها مختلفی به وجود می آیند و راههای از بین بردن شپش ها نیز بسیار متنوع است. باید این مسئله را بدانیم که علت به وجود آمدن شپش ها هرگز رعایت نکردن بهداشت نیست. بلکه آلودگی های محیطی تاثیر بسیاری در ابتلا به این بیماری در افراد دارد. پس باید برخی موارد را رعایت کنید تا مبتلا به این حشره انگلی نشوید.

بیماری افسردگی و راه های درمان آن

بیماری افسردگی که در هر فرد و با هر سن و جنسی ممکن از بروز کند، می تواند یک بیماری خطرناک روحی روانی برای فرد مبتلا باشد. زیرا افرادی که دچار این بیماری می شوند معمولا به راحتی دست به خودکشی میزنند. گوشه نشینی و تنهایی را به هر حرکت دیگری ترجیح می دهند. این افراد همیشه خودشان را مقصر می دانند و احساس گناه می کنند.

بلانچ چیست و روشهای بلانچ سبزیجات کدامند؟

روش های مختلفی برای نگهداری سبزیجات به مدت طولانی وجود دارد. بلانچ یکی از این راهها است. همه ما دوست داریم سبزیجات را به صورت تازه خرید و مصرف کنیم. اما همیشه امکان خرید سبزی تازه وجود ندارد. بعضی از سبزیجات ممکن است فقط در فصلهای خاصی وجود داشته باشند و نتوان آنها را در تمام فصول سال در بازار پیدا کرد. بنابراین بهتر است سبزیجات را به روش بلانچ کردن برای مدت طولانی نگهداری کرد تا هر زمان که لازم است بتوان از آن استفاده کرد.

دستور پخت [آرشیو]

دستور پخت غذای مجلسی شوید پلو با مرغ

شوید پلو با مرغ یکی دیگر از غذاهای سنتی و خوش رنگ و لعاب ایرانی می باشد. این غذای خوش طعم را هم در منزل و هم در مجالس مختلف سرو می کنند. به همین منظور یادگیری پخت آن برای کد بانو های خوش سلیقه ی ایرانی حائز اهمیت است. شما می توانید با ما در این مقاله همراه باشید و روش پخت این غذا را آموزش ببینید.

دستور پخت مربای انجیر و نکات آن

مربای انجیر یکی از مرباهای خوش طعم و لذیذی است که بر حسب ذائقه ی افراد مورد پسند قرار می گیرد. این مربا به اندازه ی مرباهای دیگر که بر سر سفره های ما ایرانی ها مهیا می شود از شهرت برخوردار نیست. اما خب مصرف آن خالی از لطف هم نخواهد بود. شما می توانید به راحتی این مربای خوشمزه را در منزل تهیه فرمایید.

باقالا پلو مجلسی

باقالا پلو مجلسی یکی از قدیمی ترین غذاهای ایرانی می باشد که مختص کشور ما است. این غذا از گزینه های مناسبی برای سرو در مجالی نیز به شمار می ورد از این رو باید بدانید چگونه تهیه می شود و با چه ترفند هایی می توانید این غذای سنتی را خوش طعم تر و خوشمزه تر نمایید. روش های پخت باقالا پلو متنوع است.

روش تهیه آش دوغ اردبیل اصیل

آش دوغ اردبیل اصیل یکی از آش های محلی مردم استان اردبیل می باشد که باید با دوغ محلی پخته شود. از این رو طعم خوشمزه و لذیذی بدست می آید. شما می توانید با اموزش این اش لذیذ، از آن به عنوان میان وعده و یا حتی غذای کامل استفاده نمایید. فراموش نکنید که این آش به دوغ محلی نیاز دارد.

دستور پخت غذای شمالی کدو پلو

کدو پلو یکی از غذاهای محلی در شمال کشور عزیزمان است. مردم شمال معمولا این غذا را بدون گوشت و یا مرغ طبخ می نمایند و سرو می کنند. اما ما به دلیل داشتن ذائقه های متفاوت در دنیا، این غذای خوشمزه را هم به همراه مرغ و هم به همراه گوشت طبخ می کنیم. در این مطلب هر سه روش پخت کدو پلو را به شما آموزش داده ایم.

طرز تهیه ی غذای شیرین پلو با مرغ

شیرین پلو با مرغ یکی از غذاهای ایرانی محسوب می شود که طرفداران ویژه ی خود را دارد. اما از آنجایی که این غذا شیرین است معمولا مورد پسند همه قرار نمی گیرد. ما روش پخت این غذای خوشمزه را برای شما بیان خواهیم نمود تا حتی برای یک بار هم که شده آن را پخته و طعمش را بچشید.

دوستان و همراهان گرامی در صورت تمایل می توانید با آدرس ایمیل info@laziz123.ir مکاتبه نمائید.

ایمیل:

تلفن:

کانال تلگرام:

آی دی تلگرام

 

ارسال پیام
تمامی حقوق مادی و معنوی این وبگاه محفوظ می باشد | کپی برداری از مطالب این وبگاه مجاز نمی باشد.