ثبت نام | ورود

با LAZIZ آسان آشپزی کنید

خورشت قیمه و انواع آن

خورشت قیمه
توسط: مدیر سایت آخرین بروز رسانی: ۲۰ خرداد ۱۳۹۸

خورشت قیمه انواع متفاوتی دارد که در هر شهری به شکلی خاص طبخ داده می شود و با اسامی متفاوتی می باشد مواد داخلی انواع قیمه معمولا یکی است اما در بعضی از مواد داخلی با یکدیگر  کمی متفاوت می باشند. شهرهای متفاوت طبخ های متفاوتی برای خورشت قیمه دارند.

 انواع خورشت قیمه:

قیمه نثار

یکی از انواع قیمه ها، قیمه نثار می باشد که مخصوص استان قزوین است معمولا مردم قزوین در مراسم عزاداری روز عاشورا از قیمه نثار استفاده می کنند برای خورشت قیمه نثار علاوه بر موادی که در پخت خورشت قیمه استفاده می کنند از خلال بادام، پسته و پرتقال نیز استفاده می شود.

پیچاق قیمه

پیچاق قیمه مخصوص استان اردبیل می باشد این غذای لذیذ و سنتی را اردبیلی ها با گوشت ریز شده و پیاز فراوان به همراه خلال بادام طبخ می دهند و در آخر به تعداد افرادی که می خواهند غذا را بخورند در غذا تخم مرغ شکسته می شود.

پیچاق قیمه

قیمه نجفی

مواد مورد نیاز این قیمه گوشت و نخود به همراه پیاز و ادویه می باشد برای از بین بردن نفخ نخود موجود در خورشت باید نخود ها را از قبل در آب خیس کنیم و چند بار آب آن را عوض کنیم بعد از پختن کامل گوشت و نخود ترکیب به دست آمده را با گوشت کوب یا هم زن مخلوط می کنیم و بعد سرو می کنیم.
قیمه چرخ کرده: قیمه چرخ کرده با قیمه معمولی که همه با آن آشنا هستیم تنها تفاوتشان در گوشت چرخ کرده می باشد که آن را سرخ می کنند و درون خورشت استفاده می کنند.

نکته ای که باید به آن توجه کرد این است که لپه های خورشت قیمه را قبل از ریختن درون آب با روغن و ادویه درون تابه تفت می دهیم تا بوی زمخت آن از بین برود این کار موجب می شود تا موقع جوشیدن لپه ها له نشوند. علاوه بر این ها قیمه بوشهری خورشت قیمه بادمجان و سیب زمینی وجود دارد.

خورشت قیمه

تاریخچه خورشت قیمه

واژه قیمه در اصل یک کلمه ترکی است و در لغت نامه دهخدا به معنی ریز ریز شدن می باشد. بسیاری به خورشت قیمه شاهنشاه خورشت ها می گویند.این غذا با لپه، پیاز ، گوشت خورشتی، و رب گوجه فرنگی درست می شود که بسته به نوع خورشت قیمه از مواد دیگری در آن استفاده می کنند.

مواد لازم جهت پختن خورشت قیمه

  • گوشت گوسفندی یا گوساله ۲۵۰ گرم
  • پیاز: ۱عدد
  • ۲ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
  • ۵۰ گرم لپه
  • ۲ عدد سیب زمینی متوسط
  • ۱ قاشق غذا خوری گلاب
  • یک دوم قاشق چایخوری دارچین
  • زعفران دم کرده به مقدار لازم
  • ۳ عدد لیمو عمانی
  • شکر به مقدار لازم

طرز تهیه خورشت قیمه

دستور پخت خورشت قیمه همه یکی است اما دستپخت هر کسی متفاوت می باشد اینکه عده ای خورشت قیمه را خوش عطر و خوش طعم درست می کنند تفاوت آن در استفاده از چاشنی های متفاوت در خورشت قیمه می باشد.

  1. ابتدا پیاز را خرد کرده و درون تابه ای سرخ می کنیم سپس زردچوبه، فلفل و رب گوجه فرنگی را اضافه می کنیم بعد رب و پیاز را با هم مخلوط کرده و کاملا سرخ می کنیم.
  2. گوشت را به موادمان اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا کاملا رنگ گوشت تغییر کند بعد از این مرحله لپه را اضافه می کنیم و کمی همراه با غذا تفت می دهیم و بعد ۳ لیوان آب اضافه می کنیم در قابلمه را میبندیم تا به مدت یک ساعت خورشت بپزد.
  3. دقت کنید گاهی اوقات لپه یا گوشت دیر پز است برای رعایت این نکته می توان گوشت را در زودپز به صورت جداگانه پخت و بعد به مواد اضافه کرد همچنین می توانیم در قابلمه ای جداگانه لپه ها را بپزیم.
  4. اگر در اول کار رب یا نمک را اضافه کنیم گوشت دیر پخته می شود البته باز هم به نوع گوشت بستگی دارد.
  5. بعد از مراحل قبل لیمو عمانی را به خورشت اضافه می کنیم و اجازه می دهیم یک ساعت دیگر خورشتمان بپزد.
  6. بعد از یک ساعت که لیمو عمانی همراه خورشت پخت آن را از خورشت بیرون آورده و همراه نمک و دارچین و زعفران اجازه می دهیم کمی بپزد تا کاملا خورشت جا بیفتد.
  7. یک ربع قبل از سرو خورشت شکر و گلاب را اضافه می کنیم شکر را کم کم اضافه می کنیم تا خیلی شیرین نشود. حالا خورشت خوش طعم و عطر ما آماده است.
  8. سیب زمینی ها را خلال کرده و روی خورشتمان می ریزیم و بعد نوش جان می کنیم.

خواص لپه:

  • لپه سرشار از فیبر می باشد بنابراین به کاهش کلسترول خون کمک می کند. این ماده غذایی از گروه نخود می باشد و یکی از حبوبات با ارزش است و باعث کاهش بیماری های قلبی-عروقی است.
  • حبوبات دارای پروتئین می باشند بنابراین جایگزین خوبی برای گوشت می باشد افرادی که گیاهخوار هستند می توانند از پروتئین گیاهی استفاده کنند.
  • لپه ویتامین های B1,B6 و اسید فولیک دارد اما حرارت زیاد باعث ناپایداری ویتامین های گروه B می شود.
  • یکی از منابع گیاهی کلسیم لپه می باشد افرادی که شیر نمی خورند می توانند از لپه استفاده کنند.
  • لپه تنظیم کننده فشار خون می باشد زیرا پتاسیم دارد.
  • لپه مقدار قابل توجهی آهن دارد از آنجا که یکی از عوامل کم خونی کمبود آهن می باشد خوردن لپه می تواند تا حدی این کمبود را جبران کند.
  • وجود کلسیم منیزیم و اسید های چرب در لپه این ماده را به یک ماده فوق العاده برای افراد دیابتی تبدیل کرده است همچنین لپه برای افرادی که فشار خون دارند بسیار مفید می باشد.
  • یکی از ویژگی های بارز لپه نسبت به سایر حبوبات در پخت سریع آن می باشد. البته لپه مانند سایر حبوبات نفاخ است و قبل از استفاده از آن باید آن را خیساند.
    اگر روده های تحریک پذیر دارید لپه بخورید زیرا لپه دارای فیبر بسیار زیادی است وجود فیبر در این ماده ی غذایی از بروز سندروم روده تحریک پذیر جلوگیری می کند.

حتماً ببینید:


آموزش های تصویری [آرشیو]

تست فرانسوی خوشمزه

اسموتی کم کالری و لاغری

پیتزای سیب زمینی خوشمزه و آسان

غذاهای رژیمی و سالم با مرغ

آموزش غذای آسان چینی با نودل

آموزش کوکی های سالم برای کم کردن وزن

آموزش ۴ نوع غذایی که شما را لاغر می کند

آموزش غذای کره ای آسان

آموزش تست کره ای پرطرفدار

وبلاگ [آرشیو]

خوراکیهای مفید برای افزایش قد خوراکیهای مفید برای افزایش قد ، چه خوراکی هایی هستند؟

خوراکیهای مفید برای افزایش قد ، جزو خوراکی هایی هستند که بسیاری از افراد ممکن است تصور کنند که، نمی توانند دارای تاثیر مثبتی بر روی آنها برای افزایش قد داشته باشند. عده ای تصور می کنند که افزایش قد تنها تا پایان دوران بلوغ امکان پذیر است اما لازم به ذکر است که شما تا سن ۲۰ سالگی نیز می توانید با مصرف خوراکیهای مفید برای افزایش قد، قد خود را افزایش دهید.

خوراکیهای مفید برای افزایش شیر مادر خوراکیهای مفید برای افزایش شیر مادر را میشناسید؟

در این مقاله به خوراکیهای مفید برای افزایش شیر مادر و همچنین سلامت مادر و فرزند اشاره می کنیم.

خوراکیهای مفید برای تقویت حافظه خوراکیهای مفید برای تقویت حافظه و تاثیر آنها بر روی عملکرد ذهن

در این مقاله به راهکارهایی برای تقویت حافظه و ذهن و همچنین خوراکیهای مفید برای تقویت حافظه و تاثیر آنها بر روی عملکرد ذهن صحبت خواهیم کرد.

همه چیز در مورد دانه چیا و نحوه استفاده

در آمریکا چیا را به عنوان دانه ای می شناسند که در عروسکهای سفالی به شکل حیوانات کشت می شود تا پس از سبز شدن به پشم بدن آنها شباهت پیدا کند (مثل سبزه های عید نوروز ما) اما چیا در حقیقت نوعی ابر غذاست.

خوراکیهای مفید برای افراد دیابتی را می شناسید؟

در این مقاله به بیماری دیابت و خوراکی های مفید برای افراد دیابتی اشاره شده است.

روش تهیه انجیر خشک شده روش خشک کردن انجیر در خانه و خواص آن

خشک کردن انجیر در خانه یکی از بهترین روش ها می باشد. شما به راحتی می توانید با استفاده از این روش های متعدد انجیر ها را خشک نمایید. البته این مسئله را نیز مد نظر قرار دهید که این روش خشک کردن انجیر ها طبیعی بوده و هیچ گونه افزودنی ای به ان اضافه نمی شود. از این رو مدت ماندگاری آن نیز بیشتر خواهد بود.

دستور پخت [آرشیو]

جوانه ماش آموزش طرز تهیه جوانه ماش

در این متن سعی شده است طرز تهیه جوانه ماش به صورت خانگی در دو روش به طور کامل شرح داده شود.

ترشی سیر طرز تهیه ترشی سیر به روش غنچه ای و کنسروی

سیر ترشی یکی از چاشنی های خوشمزه ای است که در ایران طرفداران بسیاری دارد. شما می توانید به راحتی طرز تهیه ترشی سیر را در دو نوع غنچه ای و کنسروی در کنار ما آموزش ببینید. سیر ترشی غنچه ای نسبت به کنسروی ماندگاری بیشتری داشته و به همین دلیل طرفداران بیشتری نیز دارد.

طرز تهیه جوحه کباب طرز تهیه جوجه کباب خوشمزه و خوشرنگ

یکی از خوش طعم ترین غذاها در سفره ی ما ایرانی ها جوجه کباب است. البته طرز تهیه جوجه کباب در هر منطقه ای بر حسب سلیقه متفاوت است. اما معمول ترین روشی که در تهیه جوجه کباب از آن استفاده می شود، جوجه کباب زعفرانی است. شما می توانید این روش تهیه جوجه را در متن زیر مطالعه نمایید.

طرز تهیه باقلوا طرز تهیه باقلوا شیرینی خوشمزه و خوش طعم

باقلوا یکی از شیرینی های خوشمزه و لذیذ استان یزد می باشد. اما شما به راحتی می توانید این شیرینی خوشمزه را در منزل تهیه کنید. طرز تهیه باقلوا چندان مشکل نیست، به همین دلیل به راحتی می توان این شیرینی را آماده و صرف کنید. ما در این مطلب به شما طرز تهیه آن را آموزش می دهیم.

طرز تهیه جوجه ترش طرز تهیه جوجه ترش غذای خوشمزه شمالی

غذای جوجه ترش یکی از غذاهای معروف شهرهای شمالی است. شما می توانید به راحتی این غذای خوشمزه را در منزل تهیه نمایید. کافیست مراحل طرز تهیه جوجه ترش را در متن زیر انجام دهید. نحوه درست کردن جوجه ترش بسیار آسان است از این رو زمان زیادی از شما گرفته نمی شود.

طرز تهیه بستنی سنتی طرز تهیه بستنی سنتی و تاریخچه ی آن

بستنی سنتی یکی از بستنی های خاص ایرانی می باشد که به دلیل داشتن گلاب و زعفران طرفداران بسیاری دارد. این بستنی در تمام فصول سال قابل تهیه می باشد و شما به راحتی می توانید طرز تهیه بستنی سنتی را فرا گیرید. این بستنی زرد رنگ بوده و طعمی زعفرانی دارد و فقط در کشور ایران تولید می شود.

دوستان و همراهان گرامی در صورت تمایل می توانید با آدرس ایمیل info@laziz123.ir مکاتبه نمائید.

ایمیل:

تلفن:

کانال تلگرام:

آی دی تلگرام

 

ارسال پیام
تمامی حقوق مادی و معنوی این وبگاه محفوظ می باشد | کپی برداری از مطالب این وبگاه مجاز نمی باشد.