ثبت نام | ورود

با LAZIZ آسان آشپزی کنید

خورشت قیمه و انواع آن
توسط: مدیر سایت آخرین بروز رسانی: ۲۰ خرداد ۱۳۹۸

خورشت قیمه انواع متفاوتی دارد که در هر شهری به شکلی خاص طبخ داده می شود و با اسامی متفاوتی می باشد مواد داخلی انواع قیمه معمولا یکی است اما در بعضی از مواد داخلی با یکدیگر  کمی متفاوت می باشند. شهرهای متفاوت طبخ های متفاوتی برای خورشت قیمه دارند.

 انواع خورشت قیمه:

قیمه نثار:

یکی از انواع قیمه ها، قیمه نثار می باشد که مخصوص استان قزوین است معمولا مردم قزوین در مراسم عزاداری روز عاشورا از قیمه نثار استفاده می کنند برای خورشت قیمه نثار علاوه بر موادی که در پخت خورشت قیمه استفاده می کنند از خلال بادام، پسته و پرتقال نیز استفاده می شود.

پیچاق قیمه:

پیچاق قیمه مخصوص استان اردبیل می باشد این غذای لذیذ و سنتی را اردبیلی ها با گوشت ریز شده و پیاز فراوان به همراه خلال بادام طبخ می دهند و در آخر به تعداد افرادی که می خواهند غذا را بخورند در غذا تخم مرغ شکسته می شود.

قیمه نجفی:

مواد مورد نیاز این قیمه گوشت و نخود به همراه پیاز و ادویه می باشد برای از بین بردن نفخ نخود موجود در خورشت باید نخود ها را از قبل در آب خیس کنیم و چند بار آب آن را عوض کنیم بعد از پختن کامل گوشت و نخود ترکیب به دست آمده را با گوشت کوب یا هم زن مخلوط می کنیم و بعد سرو می کنیم.
قیمه چرخ کرده: قیمه چرخ کرده با قیمه معمولی که همه با آن آشنا هستیم تنها تفاوتشان در گوشت چرخ کرده می باشد که آن را سرخ می کنند و درون خورشت استفاده می کنند.

نکته ای که باید به آن توجه کرد این است که لپه های خورشت قیمه را قبل از ریختن درون آب با روغن و ادویه درون تابه تفت می دهیم تا بوی زمخت آن از بین برود این کار موجب می شود تا موقع جوشیدن لپه ها له نشوند. علاوه بر این ها قیمه بوشهری خورشت قیمه بادمجان و سیب زمینی وجود دارد.

تاریخچه خورشت قیمه:

واژه قیمه در اصل یک کلمه ترکی است و در لغت نامه دهخدا به معنی ریز ریز شدن می باشد. بسیاری به خورشت قیمه شاهنشاه خورشت ها می گویند.این غذا با لپه، پیاز ، گوشت خورشتی، و رب گوجه فرنگی درست می شود که بسته به نوع خورشت قیمه از مواد دیگری در آن استفاده می کنند.

مواد لازم جهت پختن خورشت قیمه :

  • گوشت گوسفندی یا گوساله ۲۵۰ گرم
  • پیاز: ۱عدد
  • ۲ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
  • ۵۰ گرم لپه
  • ۲ عدد سیب زمینی متوسط
  • ۱ قاشق غذا خوری گلاب
  • یک دوم قاشق چایخوری دارچین
  • زعفران دم کرده به مقدار لازم
  • ۳ عدد لیمو عمانی
  • شکر به مقدار لازم

طرز تهیه خورشت قیمه:

دستور پخت خورشت قیمه همه یکی است اما دستپخت هر کسی متفاوت می باشد اینکه عده ای خورشت قیمه را خوش عطر و خوش طعم درست می کنند تفاوت آن در استفاده از چاشنی های متفاوت در خورشت قیمه می باشد.
ابتدا پیاز را خرد کرده و درون تابه ای سرخ می کنیم سپس زردچوبه فلفل و رب گوجه فرنگی را اضافه می کنیم بعد رب و پیاز را با هم مخلوط کرده و کاملا سرخ می کنیم.
گوشت را به موادمان اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا کاملا رنگ گوشت تغییر کند بعد از این مرحله لپه را اضافه می کنیم و کمی همراه با غذا تفت می دهیم و بعد ۳ لیوان آب اضافه می کنیم در قابلمه را میبندیم تا به مدت یک ساعت خورشت بپزد.
دقت کنید گاهی اوقات لپه یا گوشت دیر پز است برای رعایت این نکته می توان گوشت را در زودپز به صورت جداگانه پخت و بعد به مواد اضافه کرد همچنین می توانیم در قابلمه ای جداگانه لپه ها را بپزیم.
اگر در اول کار رب یا نمک را اضافه کنیم گوشت دیر پخته می شود البته باز هم به نوع گوشت بستگی دارد.
بعد از مراحل قبل لیمو عمانی را به خورشت اضافه می کنیم و اجازه می دهیم یک ساعت دیگر خورشتمان بپزد.
بعد از یک ساعت که لیمو عمانی همراه خورشت پخت آن را از خورشت بیرون آورده و همراه نمک و دارچین و زعفران اجازه می دهیم کمی بپزد تا کاملا خورشت جا بیفتد.
یک ربع قبل از سرو خورشت شکر و گلاب را اضافه می کنیم شکر را کم کم اضافه می کنیم تا خیلی شیرین نشود. حالا خورشت خوش طعم و عطر ما آماده است.
سیب زمینی ها را خلال کرده و روی خورشتمان می ریزیم و بعد نوش جان می کنیم.

خواص لپه:

لپه سرشار از فیبر می باشد بنابراین به کاهش کلسترول خون کمک می کند این ماده غذایی از گروه نخود می باشد و یکی از حبوبات با ارزش است و باعث کاهش بیماری های قلبی-عروقی است.
حبوبات دارای پروتئین می باشند بنابراین جایگزین خوبی برای گوشت می باشد افرادی که گیاهخوار هستند می توانند از پروتئین گیاهی استفاده کنند.
لپه ویتامین های B1,B6 و اسید فولیک دارد اما حرارت زیاد باعث ناپایداری ویتامین های گروه B می شود.
یکی از منابع گیاهی کلسیم لپه می باشد افرادی که شیر نمی خورند می توانند از لپه استفاده کنند.
لپه تنظیم کننده فشار خون می باشد زیرا پتاسیم دارد.
لپه مقدار قابل توجهی آهن دارد از آنجا که یکی از عوامل کم خونی کمبود آهن می باشد خوردن لپه می تواند تا حدی این کمبود را جبران کند.
وجود کلسیم منیزیم و اسید های چرب در لپه این ماده را به یک ماده فوق العاده برای افراد دیابتی تبدیل کرده است همچنین لپه برای افرادی که فشار خون دارند بسیار مفید می باشد.
یکی از ویژگی های بارز لپه نسبت به سایر حبوبات در پخت سریع آن می باشد. البته لپه مانند سایر حبوبات نفاخ است و قبل از استفاده از آن باید آن را خیساند.
اگر روده های تحریک پذیر دارید لپه بخورید زیرا لپه دارای فیبر بسیار زیادی است وجود فیبر در این ماده ی غذایی از بروز سندروم روده تحریک پذیر جلوگیری می کند.


آموزش های تصویری [آرشیو]

تست فرانسوی خوشمزه

اسموتی کم کالری و لاغری

پیتزای سیب زمینی خوشمزه و آسان

غذاهای رژیمی و سالم با مرغ

آموزش غذای آسان چینی با نودل

آموزش کوکی های سالم برای کم کردن وزن

آموزش ۴ نوع غذایی که شما را لاغر می کند

آموزش غذای کره ای آسان

آموزش تست کره ای پرطرفدار

وبلاگ [آرشیو]

روش خشک کردن انجیر در خانه و خواص آن

خشک کردن انجیر در خانه یکی از بهترین روش ها می باشد. شما به راحتی می توانید با استفاده از این روش های متعدد انجیر ها را خشک نمایید. البته این مسئله را نیز مد نظر قرار دهید که این روش خشک کردن انجیر ها طبیعی بوده و هیچ گونه افزودنی ای به ان اضافه نمی شود. از این رو مدت ماندگاری آن نیز بیشتر خواهد بود.

خوراکیهای مفید برای افزایش هوش جنین در دوران بارداری

دوران بارداری یکی از مهم ترین و حساس ترین دوران زندگی هر زوجی است بنابراین شما باید از لحاظ تغذیه و آرامش فکری بسیار مراقب سلامت خود باشید. ما دراین مقاله تمامی خوراکیهای مفید برای افزایش هوش جنین را به شما معرفی میکنیم.

راهکار های مختلف درمان زود انزالی

متاسفانه انزال زودرس در عصر حاضر به یکی از مشکلات اصلی مردان در زندگی جنسی آن ها تبدیل شده است که شکایت و نارضایتی شریک جنسی را به دنبال دارد. آمار ها نشان می دهد که از بین هر سه مرد یک نفر از آن ها این مشکل را تجربه کرده و از راهکار های مختلف درمان زود انزالی برای رفع این معضل کمک گرفته است.

راههای از بین بردن شپش و شناخت این حشره ی انگلی

شپش ها معمولا به روش ها مختلفی به وجود می آیند و راههای از بین بردن شپش ها نیز بسیار متنوع است. باید این مسئله را بدانیم که علت به وجود آمدن شپش ها هرگز رعایت نکردن بهداشت نیست. بلکه آلودگی های محیطی تاثیر بسیاری در ابتلا به این بیماری در افراد دارد. پس باید برخی موارد را رعایت کنید تا مبتلا به این حشره انگلی نشوید.

بیماری افسردگی و راه های درمان آن

بیماری افسردگی که در هر فرد و با هر سن و جنسی ممکن از بروز کند، می تواند یک بیماری خطرناک روحی روانی برای فرد مبتلا باشد. زیرا افرادی که دچار این بیماری می شوند معمولا به راحتی دست به خودکشی میزنند. گوشه نشینی و تنهایی را به هر حرکت دیگری ترجیح می دهند. این افراد همیشه خودشان را مقصر می دانند و احساس گناه می کنند.

بلانچ چیست و روشهای بلانچ سبزیجات کدامند؟

روش های مختلفی برای نگهداری سبزیجات به مدت طولانی وجود دارد. بلانچ یکی از این راهها است. همه ما دوست داریم سبزیجات را به صورت تازه خرید و مصرف کنیم. اما همیشه امکان خرید سبزی تازه وجود ندارد. بعضی از سبزیجات ممکن است فقط در فصلهای خاصی وجود داشته باشند و نتوان آنها را در تمام فصول سال در بازار پیدا کرد. بنابراین بهتر است سبزیجات را به روش بلانچ کردن برای مدت طولانی نگهداری کرد تا هر زمان که لازم است بتوان از آن استفاده کرد.

دستور پخت [آرشیو]

دستور پخت غذای مجلسی شوید پلو با مرغ

شوید پلو با مرغ یکی دیگر از غذاهای سنتی و خوش رنگ و لعاب ایرانی می باشد. این غذای خوش طعم را هم در منزل و هم در مجالس مختلف سرو می کنند. به همین منظور یادگیری پخت آن برای کد بانو های خوش سلیقه ی ایرانی حائز اهمیت است. شما می توانید با ما در این مقاله همراه باشید و روش پخت این غذا را آموزش ببینید.

دستور پخت مربای انجیر و نکات آن

مربای انجیر یکی از مرباهای خوش طعم و لذیذی است که بر حسب ذائقه ی افراد مورد پسند قرار می گیرد. این مربا به اندازه ی مرباهای دیگر که بر سر سفره های ما ایرانی ها مهیا می شود از شهرت برخوردار نیست. اما خب مصرف آن خالی از لطف هم نخواهد بود. شما می توانید به راحتی این مربای خوشمزه را در منزل تهیه فرمایید.

باقالا پلو مجلسی

باقالا پلو مجلسی یکی از قدیمی ترین غذاهای ایرانی می باشد که مختص کشور ما است. این غذا از گزینه های مناسبی برای سرو در مجالی نیز به شمار می ورد از این رو باید بدانید چگونه تهیه می شود و با چه ترفند هایی می توانید این غذای سنتی را خوش طعم تر و خوشمزه تر نمایید. روش های پخت باقالا پلو متنوع است.

روش تهیه آش دوغ اردبیل اصیل

آش دوغ اردبیل اصیل یکی از آش های محلی مردم استان اردبیل می باشد که باید با دوغ محلی پخته شود. از این رو طعم خوشمزه و لذیذی بدست می آید. شما می توانید با اموزش این اش لذیذ، از آن به عنوان میان وعده و یا حتی غذای کامل استفاده نمایید. فراموش نکنید که این آش به دوغ محلی نیاز دارد.

دستور پخت غذای شمالی کدو پلو

کدو پلو یکی از غذاهای محلی در شمال کشور عزیزمان است. مردم شمال معمولا این غذا را بدون گوشت و یا مرغ طبخ می نمایند و سرو می کنند. اما ما به دلیل داشتن ذائقه های متفاوت در دنیا، این غذای خوشمزه را هم به همراه مرغ و هم به همراه گوشت طبخ می کنیم. در این مطلب هر سه روش پخت کدو پلو را به شما آموزش داده ایم.

طرز تهیه ی غذای شیرین پلو با مرغ

شیرین پلو با مرغ یکی از غذاهای ایرانی محسوب می شود که طرفداران ویژه ی خود را دارد. اما از آنجایی که این غذا شیرین است معمولا مورد پسند همه قرار نمی گیرد. ما روش پخت این غذای خوشمزه را برای شما بیان خواهیم نمود تا حتی برای یک بار هم که شده آن را پخته و طعمش را بچشید.

دوستان و همراهان گرامی در صورت تمایل می توانید با آدرس ایمیل info@laziz123.ir مکاتبه نمائید.

ایمیل:

تلفن:

کانال تلگرام:

آی دی تلگرام

 

ارسال پیام
تمامی حقوق مادی و معنوی این وبگاه محفوظ می باشد | کپی برداری از مطالب این وبگاه مجاز نمی باشد.