ثبت نام | ورود

با LAZIZ آسان آشپزی کنید

خورشت مرغ و فواید آن

توسط: مدیر سایت آخرین بروز رسانی: ۲۰ خرداد ۱۳۹۸

فواید خورشت مرغ به دلیل وجود مرغ بسیار زیاد می باشد زیرا مرغ دارای انواع ویتامین ها، مواد مغذی ، پروتئین فراوانی می باشد. خورشت مرغ غذای اصیل ایرانی و مخصوص استان آذربایجان شرقی است این خورشت به شکل های مختلفی طبخ داده می شود که اصل آن برای آذربایجان شرقی است.

خورشت مرغ:

یکی از معروفترین خورشت های ایرانی خورشت مرغ می باشد. خورشت مرغ یک غذای سنتی ایرانی و مخصوص استان آذربایجان شرقی است این غذا به مدل های مختلفی طبخ داده می شود یک نوع از آن به این صورت است که مرغ را پاک کرده تکه تکه می کنند و همراه با ادویه تفت می دهند و اجازه می دهند کمی سرخ شود سپس با آب و رب و چاشنی های مورد نظر می پزند و بعد همراه با زرشک و پلو سرو می کنند این نوع از خورشت مرغ همان زرشک پلو با مرغ می باشد اما ما می خواهیم شما را با نوع دیگری از خورشت مرغ آشنا کنیم که کاملا متفاوت با زرشک پلو می باشد. در سفره های ایرانی مرغ به وفور یافت می شود و تقریبا هر کدبانویی به علت ارزش غذایی که مرغ دارد و گوشت سفید برای عده ای بسیار مناسب تر از گوشت قرمز است از مرغ برای طبخ غذا استفاده می کنند و این قاعده برای خورشت ها استثنا نمی باشد. مرغ می تواند جایگزینی برای گوشت قرمز باشد همچنین در مقایسه با گوشت قرمز چربی گوشت سفید کمتر است.

پروتئین برای سالمندان بسیار مفید است البته باید گفت زیاده روی مصرف هر چیزی برای بدن مضر می باشد بنابراین استفاده از پروتئین زیاد باعث تشدید پوکی استخوان می شود.

مواد لازم جهت تهیه خورشت مرغ:

  • مرغ خرد شده ۱ عدد (یک و نیم کیلوگرم)
  • روغن مایع: به مقدار لازم
  • پیاز داغ: ۲ قاشق سوپ خوری
  • فلفل سیاه (پودر شده) و نمک: به مقدار لازم
  • رب گوجه فرنگی: ۳ قاشق سوپ خوری
  • زردچوبه (پودر شده) : ۱ قاشق سوپخوری
  • زعفران: ۱ قاشق سوپ خوری
  • قارچ (خلالی خرد شده):۱۲ عدد
  • آب لیمو ترش: ۲ قاشق سوپ خوری
  • کره (ذوب شده): یک چهارم پیمانه
  • آرد گندم (الک شده): یک قاشق سوپ خوری

روش تهیه خورشت مرغ:

ابتدا تکه های مرغ را درون تابه ای حاوی روغن سرخ میکنیم و بعد از این مرحله همراه با پیاز داغ، فلفل، نمک و دو پیمانه آب روی حرارت ملایم قرار میدهیم تا نیم پز شود.
رب گوجه فرنگی را درون تابه ای حاوی روغن تفت می دهیم تا کمی سرخ شده و تغییر رنگ بدهد سپس با افزودن زردچوبه و کمی تفت دادن سس را آماده می کنیم تا همراه با زعفران به مرغ نیم پز اضافه کنیم و در آخر پخت قارچ را با لیمو ترش درون ماهیتابه می ریزیم و با کره ذوب شده در حرارت بالا تفت می دهیم و به خورشت اضافه می کنیم. بعد از اینکه خورشت پخت آرد را در تابه ای حاوی بقیه کره تفت می دهیم تا بوی خامی آن گرفته شود و بعد از آن به قابلمه اضافه می کنیم و در حرارت ملایم میگذاریم تا خورشت جا بیفتد بعد از جا افتادن درون ظرفی کشیده وهمراه پلو سرو می کنیم.

ارزش غذایی خورشت مرغ:

وقتی حرف از گوشت به میان می آید چه گوشت قرمز و چه گوشت سفید اولین چیزی که ذهن همه را درگیر می کند وجود پروتئین بسیار بالای این ماده غذایی است، گوشت مرغ نیز پروتئین بالایی دارد اما علاوه بر پروتئین گوشت مرغ دارای ویتامین ها و مواد معدنی غنی می باشد چیزی که ارزش غذایی خورشت مرغ را بالا برده است وجود گوشت مرغ می باشد.
در کشور ایران مرغ یک غذایی اصلی می باشد و در اکثر مهمانی ها از خورشت مرغ برای پذیرایی ها استفاده می شود اما این خورشت مرغ شاید کمی متفاوت باشد ولی می توان از گوشت مرغ به عنوان غذای پایه و اصلی نام برد.
گوشت مرغ ویتامین ب۶ و ب۳ و نیاسین دارد وجود ویتامین ب۳ و نیاسین برای سوخت و ساز بدن مفید می باشد و نبود یا کمبود آن در بدن حتی گاهی موجب مرگ می شود.
گوشت مرغ سلنیوم دارد سلنیوم برای بدن بسیار ضروری است زیرا بدن را از وجود رادیکال های آزاد مضر جلوگیری می کند و سیستم ایمنی بدن را کنترل کرده و به عملکرد غده تیروئید کمک میکند.
فسفر در غذا نشان افزایش حافظه می باشد گوشت مرغ فسفر دارد. همچنین فسفر به همراه ویتامین ب ۶ باعث کنترل عملکرد سیستم اعصاب و کلیه ها می شود. وجود فسفر برای سلامت دندان ها حفظ استقامت استخوان ها ضروری است.
گوشت مرغ پتاسیم دارد وجود پتاسیم برای سلامت قلب و جلوگیری از بیماری های قلبی و عروقی می باشد.
در ۱۰۰ گرم گوشت مرغ ۴ گرم چربی ۱ گرم چربی اشباع شده ۸۵ میلی گرم کلسترول، ۷۴ میلی گرم سدیم، و ۳۱ گرم پروتئین می باشد.
همچنین جدول ارزش غذایی هر قسمت از مرغ با انواع روش های پخت آن متفاوت می باشد.
مرغ می تواند آمینو اسیدهای ضروری بدن که خود بدن نمی تواند آنها را بسازد طی یک سری از فرآیند هایی ایجاد کند.
گوشت مرغ ویتامین D دارد که به جذب کلسیم کمک می کند همچنین گوشت مرغ دارای ویتامین A است که برای تقویت بینایی بسار موثر است.

به افرادی که می خواهند وزنشان کم شود توصیه می شود تا در رژیم های غذایی خود غذاهایی با سطوح بالای پروتئین استفاده کنند زیرا پروتئین باعث سیری می شود و کنترل وزن می شود زیرا میزان کالری آن کم است و باعث سیری معده شده و از پرخوری و خوردن تنقلات جلوگیری می کند.
اگر می خواهید بدنی عضلانی داشته باشید مرغ بخورید خوردن مرغ به شما انرژی لازم را می دهد گوشت مرغ در میان ورزشکاران بسیار مرسوم است مرغ باعث افزایش متابولیسم بدن می شود.
همچنین مرغ برای افرادی که فشار خون بالا دارند مفید است البته مصرف این ماده غذایی در کنار آجیل، سبزیجات و میوه جات و غذاهای کم چرب خاصیت مورد نظر را دارد.
مرغ ضد سرطان است و خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش می دهد وجود نیاسین که ویتامین ب دارد باعث جلوگیری از سرطان و بیماری های ژنتیکی می شود.


آموزش های تصویری [آرشیو]

تست فرانسوی خوشمزه

اسموتی کم کالری و لاغری

پیتزای سیب زمینی خوشمزه و آسان

غذاهای رژیمی و سالم با مرغ

آموزش غذای آسان چینی با نودل

آموزش کوکی های سالم برای کم کردن وزن

آموزش ۴ نوع غذایی که شما را لاغر می کند

آموزش غذای کره ای آسان

آموزش تست کره ای پرطرفدار

وبلاگ [آرشیو]

خوراکیهای مفید برای افزایش قد خوراکیهای مفید برای افزایش قد ، چه خوراکی هایی هستند؟

خوراکیهای مفید برای افزایش قد ، جزو خوراکی هایی هستند که بسیاری از افراد ممکن است تصور کنند که، نمی توانند دارای تاثیر مثبتی بر روی آنها برای افزایش قد داشته باشند. عده ای تصور می کنند که افزایش قد تنها تا پایان دوران بلوغ امکان پذیر است اما لازم به ذکر است که شما تا سن ۲۰ سالگی نیز می توانید با مصرف خوراکیهای مفید برای افزایش قد، قد خود را افزایش دهید.

خوراکیهای مفید برای افزایش شیر مادر خوراکیهای مفید برای افزایش شیر مادر را میشناسید؟

در این مقاله به خوراکیهای مفید برای افزایش شیر مادر و همچنین سلامت مادر و فرزند اشاره می کنیم.

خوراکیهای مفید برای تقویت حافظه خوراکیهای مفید برای تقویت حافظه و تاثیر آنها بر روی عملکرد ذهن

در این مقاله به راهکارهایی برای تقویت حافظه و ذهن و همچنین خوراکیهای مفید برای تقویت حافظه و تاثیر آنها بر روی عملکرد ذهن صحبت خواهیم کرد.

همه چیز در مورد دانه چیا و نحوه استفاده

در آمریکا چیا را به عنوان دانه ای می شناسند که در عروسکهای سفالی به شکل حیوانات کشت می شود تا پس از سبز شدن به پشم بدن آنها شباهت پیدا کند (مثل سبزه های عید نوروز ما) اما چیا در حقیقت نوعی ابر غذاست.

خوراکیهای مفید برای افراد دیابتی را می شناسید؟

در این مقاله به بیماری دیابت و خوراکی های مفید برای افراد دیابتی اشاره شده است.

روش تهیه انجیر خشک شده روش خشک کردن انجیر در خانه و خواص آن

خشک کردن انجیر در خانه یکی از بهترین روش ها می باشد. شما به راحتی می توانید با استفاده از این روش های متعدد انجیر ها را خشک نمایید. البته این مسئله را نیز مد نظر قرار دهید که این روش خشک کردن انجیر ها طبیعی بوده و هیچ گونه افزودنی ای به ان اضافه نمی شود. از این رو مدت ماندگاری آن نیز بیشتر خواهد بود.

دستور پخت [آرشیو]

جوانه ماش آموزش طرز تهیه جوانه ماش

در این متن سعی شده است طرز تهیه جوانه ماش به صورت خانگی در دو روش به طور کامل شرح داده شود.

ترشی سیر طرز تهیه ترشی سیر به روش غنچه ای و کنسروی

سیر ترشی یکی از چاشنی های خوشمزه ای است که در ایران طرفداران بسیاری دارد. شما می توانید به راحتی طرز تهیه ترشی سیر را در دو نوع غنچه ای و کنسروی در کنار ما آموزش ببینید. سیر ترشی غنچه ای نسبت به کنسروی ماندگاری بیشتری داشته و به همین دلیل طرفداران بیشتری نیز دارد.

طرز تهیه جوحه کباب طرز تهیه جوجه کباب خوشمزه و خوشرنگ

یکی از خوش طعم ترین غذاها در سفره ی ما ایرانی ها جوجه کباب است. البته طرز تهیه جوجه کباب در هر منطقه ای بر حسب سلیقه متفاوت است. اما معمول ترین روشی که در تهیه جوجه کباب از آن استفاده می شود، جوجه کباب زعفرانی است. شما می توانید این روش تهیه جوجه را در متن زیر مطالعه نمایید.

طرز تهیه باقلوا طرز تهیه باقلوا شیرینی خوشمزه و خوش طعم

باقلوا یکی از شیرینی های خوشمزه و لذیذ استان یزد می باشد. اما شما به راحتی می توانید این شیرینی خوشمزه را در منزل تهیه کنید. طرز تهیه باقلوا چندان مشکل نیست، به همین دلیل به راحتی می توان این شیرینی را آماده و صرف کنید. ما در این مطلب به شما طرز تهیه آن را آموزش می دهیم.

طرز تهیه جوجه ترش طرز تهیه جوجه ترش غذای خوشمزه شمالی

غذای جوجه ترش یکی از غذاهای معروف شهرهای شمالی است. شما می توانید به راحتی این غذای خوشمزه را در منزل تهیه نمایید. کافیست مراحل طرز تهیه جوجه ترش را در متن زیر انجام دهید. نحوه درست کردن جوجه ترش بسیار آسان است از این رو زمان زیادی از شما گرفته نمی شود.

طرز تهیه بستنی سنتی طرز تهیه بستنی سنتی و تاریخچه ی آن

بستنی سنتی یکی از بستنی های خاص ایرانی می باشد که به دلیل داشتن گلاب و زعفران طرفداران بسیاری دارد. این بستنی در تمام فصول سال قابل تهیه می باشد و شما به راحتی می توانید طرز تهیه بستنی سنتی را فرا گیرید. این بستنی زرد رنگ بوده و طعمی زعفرانی دارد و فقط در کشور ایران تولید می شود.

دوستان و همراهان گرامی در صورت تمایل می توانید با آدرس ایمیل info@laziz123.ir مکاتبه نمائید.

ایمیل:

تلفن:

کانال تلگرام:

آی دی تلگرام

 

ارسال پیام
تمامی حقوق مادی و معنوی این وبگاه محفوظ می باشد | کپی برداری از مطالب این وبگاه مجاز نمی باشد.