ثبت نام | ورود

با LAZIZ آسان آشپزی کنید

خورشت مرغ و فواید آن
توسط: مدیر سایت آخرین بروز رسانی: ۲۰ خرداد ۱۳۹۸

فواید خورشت مرغ به دلیل وجود مرغ بسیار زیاد می باشد زیرا مرغ دارای انواع ویتامین ها، مواد مغذی ، پروتئین فراوانی می باشد. خورشت مرغ غذای اصیل ایرانی و مخصوص استان آذربایجان شرقی است این خورشت به شکل های مختلفی طبخ داده می شود که اصل آن برای آذربایجان شرقی است.

خورشت مرغ:

یکی از معروفترین خورشت های ایرانی خورشت مرغ می باشد. خورشت مرغ یک غذای سنتی ایرانی و مخصوص استان آذربایجان شرقی است این غذا به مدل های مختلفی طبخ داده می شود یک نوع از آن به این صورت است که مرغ را پاک کرده تکه تکه می کنند و همراه با ادویه تفت می دهند و اجازه می دهند کمی سرخ شود سپس با آب و رب و چاشنی های مورد نظر می پزند و بعد همراه با زرشک و پلو سرو می کنند این نوع از خورشت مرغ همان زرشک پلو با مرغ می باشد اما ما می خواهیم شما را با نوع دیگری از خورشت مرغ آشنا کنیم که کاملا متفاوت با زرشک پلو می باشد. در سفره های ایرانی مرغ به وفور یافت می شود و تقریبا هر کدبانویی به علت ارزش غذایی که مرغ دارد و گوشت سفید برای عده ای بسیار مناسب تر از گوشت قرمز است از مرغ برای طبخ غذا استفاده می کنند و این قاعده برای خورشت ها استثنا نمی باشد. مرغ می تواند جایگزینی برای گوشت قرمز باشد همچنین در مقایسه با گوشت قرمز چربی گوشت سفید کمتر است.

پروتئین برای سالمندان بسیار مفید است البته باید گفت زیاده روی مصرف هر چیزی برای بدن مضر می باشد بنابراین استفاده از پروتئین زیاد باعث تشدید پوکی استخوان می شود.

مواد لازم جهت تهیه خورشت مرغ:

  • مرغ خرد شده ۱ عدد (یک و نیم کیلوگرم)
  • روغن مایع: به مقدار لازم
  • پیاز داغ: ۲ قاشق سوپ خوری
  • فلفل سیاه (پودر شده) و نمک: به مقدار لازم
  • رب گوجه فرنگی: ۳ قاشق سوپ خوری
  • زردچوبه (پودر شده) : ۱ قاشق سوپخوری
  • زعفران: ۱ قاشق سوپ خوری
  • قارچ (خلالی خرد شده):۱۲ عدد
  • آب لیمو ترش: ۲ قاشق سوپ خوری
  • کره (ذوب شده): یک چهارم پیمانه
  • آرد گندم (الک شده): یک قاشق سوپ خوری

روش تهیه خورشت مرغ:

ابتدا تکه های مرغ را درون تابه ای حاوی روغن سرخ میکنیم و بعد از این مرحله همراه با پیاز داغ، فلفل، نمک و دو پیمانه آب روی حرارت ملایم قرار میدهیم تا نیم پز شود.
رب گوجه فرنگی را درون تابه ای حاوی روغن تفت می دهیم تا کمی سرخ شده و تغییر رنگ بدهد سپس با افزودن زردچوبه و کمی تفت دادن سس را آماده می کنیم تا همراه با زعفران به مرغ نیم پز اضافه کنیم و در آخر پخت قارچ را با لیمو ترش درون ماهیتابه می ریزیم و با کره ذوب شده در حرارت بالا تفت می دهیم و به خورشت اضافه می کنیم. بعد از اینکه خورشت پخت آرد را در تابه ای حاوی بقیه کره تفت می دهیم تا بوی خامی آن گرفته شود و بعد از آن به قابلمه اضافه می کنیم و در حرارت ملایم میگذاریم تا خورشت جا بیفتد بعد از جا افتادن درون ظرفی کشیده وهمراه پلو سرو می کنیم.

ارزش غذایی خورشت مرغ:

وقتی حرف از گوشت به میان می آید چه گوشت قرمز و چه گوشت سفید اولین چیزی که ذهن همه را درگیر می کند وجود پروتئین بسیار بالای این ماده غذایی است، گوشت مرغ نیز پروتئین بالایی دارد اما علاوه بر پروتئین گوشت مرغ دارای ویتامین ها و مواد معدنی غنی می باشد چیزی که ارزش غذایی خورشت مرغ را بالا برده است وجود گوشت مرغ می باشد.
در کشور ایران مرغ یک غذایی اصلی می باشد و در اکثر مهمانی ها از خورشت مرغ برای پذیرایی ها استفاده می شود اما این خورشت مرغ شاید کمی متفاوت باشد ولی می توان از گوشت مرغ به عنوان غذای پایه و اصلی نام برد.
گوشت مرغ ویتامین ب۶ و ب۳ و نیاسین دارد وجود ویتامین ب۳ و نیاسین برای سوخت و ساز بدن مفید می باشد و نبود یا کمبود آن در بدن حتی گاهی موجب مرگ می شود.
گوشت مرغ سلنیوم دارد سلنیوم برای بدن بسیار ضروری است زیرا بدن را از وجود رادیکال های آزاد مضر جلوگیری می کند و سیستم ایمنی بدن را کنترل کرده و به عملکرد غده تیروئید کمک میکند.
فسفر در غذا نشان افزایش حافظه می باشد گوشت مرغ فسفر دارد. همچنین فسفر به همراه ویتامین ب ۶ باعث کنترل عملکرد سیستم اعصاب و کلیه ها می شود. وجود فسفر برای سلامت دندان ها حفظ استقامت استخوان ها ضروری است.
گوشت مرغ پتاسیم دارد وجود پتاسیم برای سلامت قلب و جلوگیری از بیماری های قلبی و عروقی می باشد.
در ۱۰۰ گرم گوشت مرغ ۴ گرم چربی ۱ گرم چربی اشباع شده ۸۵ میلی گرم کلسترول، ۷۴ میلی گرم سدیم، و ۳۱ گرم پروتئین می باشد.
همچنین جدول ارزش غذایی هر قسمت از مرغ با انواع روش های پخت آن متفاوت می باشد.
مرغ می تواند آمینو اسیدهای ضروری بدن که خود بدن نمی تواند آنها را بسازد طی یک سری از فرآیند هایی ایجاد کند.
گوشت مرغ ویتامین D دارد که به جذب کلسیم کمک می کند همچنین گوشت مرغ دارای ویتامین A است که برای تقویت بینایی بسار موثر است.

به افرادی که می خواهند وزنشان کم شود توصیه می شود تا در رژیم های غذایی خود غذاهایی با سطوح بالای پروتئین استفاده کنند زیرا پروتئین باعث سیری می شود و کنترل وزن می شود زیرا میزان کالری آن کم است و باعث سیری معده شده و از پرخوری و خوردن تنقلات جلوگیری می کند.
اگر می خواهید بدنی عضلانی داشته باشید مرغ بخورید خوردن مرغ به شما انرژی لازم را می دهد گوشت مرغ در میان ورزشکاران بسیار مرسوم است مرغ باعث افزایش متابولیسم بدن می شود.
همچنین مرغ برای افرادی که فشار خون بالا دارند مفید است البته مصرف این ماده غذایی در کنار آجیل، سبزیجات و میوه جات و غذاهای کم چرب خاصیت مورد نظر را دارد.
مرغ ضد سرطان است و خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش می دهد وجود نیاسین که ویتامین ب دارد باعث جلوگیری از سرطان و بیماری های ژنتیکی می شود.


آموزش های تصویری [آرشیو]

تست فرانسوی خوشمزه

اسموتی کم کالری و لاغری

پیتزای سیب زمینی خوشمزه و آسان

غذاهای رژیمی و سالم با مرغ

آموزش غذای آسان چینی با نودل

آموزش کوکی های سالم برای کم کردن وزن

آموزش ۴ نوع غذایی که شما را لاغر می کند

آموزش غذای کره ای آسان

آموزش تست کره ای پرطرفدار

وبلاگ [آرشیو]

روش خشک کردن انجیر در خانه و خواص آن

خشک کردن انجیر در خانه یکی از بهترین روش ها می باشد. شما به راحتی می توانید با استفاده از این روش های متعدد انجیر ها را خشک نمایید. البته این مسئله را نیز مد نظر قرار دهید که این روش خشک کردن انجیر ها طبیعی بوده و هیچ گونه افزودنی ای به ان اضافه نمی شود. از این رو مدت ماندگاری آن نیز بیشتر خواهد بود.

خوراکیهای مفید برای افزایش هوش جنین در دوران بارداری

دوران بارداری یکی از مهم ترین و حساس ترین دوران زندگی هر زوجی است بنابراین شما باید از لحاظ تغذیه و آرامش فکری بسیار مراقب سلامت خود باشید. ما دراین مقاله تمامی خوراکیهای مفید برای افزایش هوش جنین را به شما معرفی میکنیم.

راهکار های مختلف درمان زود انزالی

متاسفانه انزال زودرس در عصر حاضر به یکی از مشکلات اصلی مردان در زندگی جنسی آن ها تبدیل شده است که شکایت و نارضایتی شریک جنسی را به دنبال دارد. آمار ها نشان می دهد که از بین هر سه مرد یک نفر از آن ها این مشکل را تجربه کرده و از راهکار های مختلف درمان زود انزالی برای رفع این معضل کمک گرفته است.

راههای از بین بردن شپش و شناخت این حشره ی انگلی

شپش ها معمولا به روش ها مختلفی به وجود می آیند و راههای از بین بردن شپش ها نیز بسیار متنوع است. باید این مسئله را بدانیم که علت به وجود آمدن شپش ها هرگز رعایت نکردن بهداشت نیست. بلکه آلودگی های محیطی تاثیر بسیاری در ابتلا به این بیماری در افراد دارد. پس باید برخی موارد را رعایت کنید تا مبتلا به این حشره انگلی نشوید.

بیماری افسردگی و راه های درمان آن

بیماری افسردگی که در هر فرد و با هر سن و جنسی ممکن از بروز کند، می تواند یک بیماری خطرناک روحی روانی برای فرد مبتلا باشد. زیرا افرادی که دچار این بیماری می شوند معمولا به راحتی دست به خودکشی میزنند. گوشه نشینی و تنهایی را به هر حرکت دیگری ترجیح می دهند. این افراد همیشه خودشان را مقصر می دانند و احساس گناه می کنند.

بلانچ چیست و روشهای بلانچ سبزیجات کدامند؟

روش های مختلفی برای نگهداری سبزیجات به مدت طولانی وجود دارد. بلانچ یکی از این راهها است. همه ما دوست داریم سبزیجات را به صورت تازه خرید و مصرف کنیم. اما همیشه امکان خرید سبزی تازه وجود ندارد. بعضی از سبزیجات ممکن است فقط در فصلهای خاصی وجود داشته باشند و نتوان آنها را در تمام فصول سال در بازار پیدا کرد. بنابراین بهتر است سبزیجات را به روش بلانچ کردن برای مدت طولانی نگهداری کرد تا هر زمان که لازم است بتوان از آن استفاده کرد.

دستور پخت [آرشیو]

دستور پخت غذای مجلسی شوید پلو با مرغ

شوید پلو با مرغ یکی دیگر از غذاهای سنتی و خوش رنگ و لعاب ایرانی می باشد. این غذای خوش طعم را هم در منزل و هم در مجالس مختلف سرو می کنند. به همین منظور یادگیری پخت آن برای کد بانو های خوش سلیقه ی ایرانی حائز اهمیت است. شما می توانید با ما در این مقاله همراه باشید و روش پخت این غذا را آموزش ببینید.

دستور پخت مربای انجیر و نکات آن

مربای انجیر یکی از مرباهای خوش طعم و لذیذی است که بر حسب ذائقه ی افراد مورد پسند قرار می گیرد. این مربا به اندازه ی مرباهای دیگر که بر سر سفره های ما ایرانی ها مهیا می شود از شهرت برخوردار نیست. اما خب مصرف آن خالی از لطف هم نخواهد بود. شما می توانید به راحتی این مربای خوشمزه را در منزل تهیه فرمایید.

باقالا پلو مجلسی

باقالا پلو مجلسی یکی از قدیمی ترین غذاهای ایرانی می باشد که مختص کشور ما است. این غذا از گزینه های مناسبی برای سرو در مجالی نیز به شمار می ورد از این رو باید بدانید چگونه تهیه می شود و با چه ترفند هایی می توانید این غذای سنتی را خوش طعم تر و خوشمزه تر نمایید. روش های پخت باقالا پلو متنوع است.

روش تهیه آش دوغ اردبیل اصیل

آش دوغ اردبیل اصیل یکی از آش های محلی مردم استان اردبیل می باشد که باید با دوغ محلی پخته شود. از این رو طعم خوشمزه و لذیذی بدست می آید. شما می توانید با اموزش این اش لذیذ، از آن به عنوان میان وعده و یا حتی غذای کامل استفاده نمایید. فراموش نکنید که این آش به دوغ محلی نیاز دارد.

دستور پخت غذای شمالی کدو پلو

کدو پلو یکی از غذاهای محلی در شمال کشور عزیزمان است. مردم شمال معمولا این غذا را بدون گوشت و یا مرغ طبخ می نمایند و سرو می کنند. اما ما به دلیل داشتن ذائقه های متفاوت در دنیا، این غذای خوشمزه را هم به همراه مرغ و هم به همراه گوشت طبخ می کنیم. در این مطلب هر سه روش پخت کدو پلو را به شما آموزش داده ایم.

طرز تهیه ی غذای شیرین پلو با مرغ

شیرین پلو با مرغ یکی از غذاهای ایرانی محسوب می شود که طرفداران ویژه ی خود را دارد. اما از آنجایی که این غذا شیرین است معمولا مورد پسند همه قرار نمی گیرد. ما روش پخت این غذای خوشمزه را برای شما بیان خواهیم نمود تا حتی برای یک بار هم که شده آن را پخته و طعمش را بچشید.

دوستان و همراهان گرامی در صورت تمایل می توانید با آدرس ایمیل info@laziz123.ir مکاتبه نمائید.

ایمیل:

تلفن:

کانال تلگرام:

آی دی تلگرام

 

ارسال پیام
تمامی حقوق مادی و معنوی این وبگاه محفوظ می باشد | کپی برداری از مطالب این وبگاه مجاز نمی باشد.