ثبت نام | ورود

با LAZIZ آسان آشپزی کنید

خورشت کنگر و خواص آن

خورشت کنگر
توسط: مدیر سایت آخرین بروز رسانی: ۲۴ خرداد ۱۳۹۸

کنگر این گیاه خاردار دارای خواص بسیار زیادی است علاوه بر وجود ویتامین ها و مواد معدنی موجود در کنگر می توان به خاصیتی دارویی آن اشاره نمود خواص خورشت کنگر بسیار زیاد است زیرا وجود کنگر در این غذا آن را به یک غذای با ارزشی تبدیل کرده است ماده اصلی این غذا کنگر و گوشت می باشد و این دو به وفور در خورشت یافت می شود.

خواص کنگر

  1. کنگر یک گیاه خود رو و وحشی می باشد که برگ های خاردار و ساقه های ضخیم دارد.خواص کنگر بر هیچ کسی پوشیده نیست.کنگر برای پوست بسیار مفید میباشد.کسانی که پوستشان ضخیم است برای درمان زخم بسیار مفید است همچنین کنگر جهت پیشگیری از سرطان مفید میباشد.
  2. کنگر خاصیت درمانی دارویی دارد. بنابراین با این گیاه می توان انواع غذاهای مختلف درست کرد یکی از این غذا ها خورشت کنگر می باشد کسانی که دیابت و قند خون دارند جهت پیشگیری و کاهش قند خون می توانند از کنگر استفاده کنند همچنین باعث سم زدایی کبد میشود.
  3. کنگر باعث کاهش کلسترول های خون میشود.
  4. همچنین از برگ های کنگر میتوان برای افزایش میزان ادرار استفاده نمود که باعث سم زدایی کلیه ها میشود.
  5. برگ کنگر جهت درمان عفونت کبد استفاده میشود.
  6. کسانی که نارسایی کبد،یرقان یا زردی دارند میتوانند از میوه گیاه کنگر استفاده کنند.برای هضم غذا میتوان از کنگر استفاده کرد زیرا کنگر دارای مقادیر بسیاری فیبر می باشد.وجود فیبر در بدن باعث تقویت دستگاه گوارش و تقویت معده میشود.
  7. همچنین وجود نوعی از نشاسته در این گیاه از سرطان روده بزرگ پیشگیری میکند . جهت درمان فشار خون میتوان از کنگر استفاده نمود،زیرا دارای پتاسیم میباشد.
  8. جهت جلوگیری از پرخوری میتوان از کنگر استفاده کرد زیرا بعلت وجود فیبر و کالری پایین باعث لاغری میشود بنابراین می توانیم در برنامه ی غذایی خود کنگر را بگنجانیم در انواع سوپ ها در خورشت کنگر و یا حتی می توان کوکوی کنگر درست کرد.
  9. کنگر از بیماری های قلبی عروقی جلوگیری میکند زیرا باعث کاهش چربی خون میشود.
  10. کنگر روماتیسم و آرتروز را درمان میکند زیرا خاصیت ضد التهابی دارد و برای درمان این بیماری ها میتوان از دمنوش گیاه کنگر استفاده نمود.
  11. کنگر برای درمان کم خونی بسیار مفید می باشد زیرا مقدار زیادی مس دارد اما خوب می دانیم که مصرف بی رویه هر چیزی مضراتی را به همراه دارد و کنگر نیز از این قاعده مستثنا نیست .
    استفاده زیاد از کنگر باعث انقباض کیسه صفرا می شود بنابراین افرادی که بیماری کیسه صفرا دارند بهتر است از کنگر استفاده نکنند.
  12. کنگر گرم و خشک می باشد بنابراین ویتامین ث و ک دارد همچنین دارای فیبر،اسید فولیک،پروتئین،فسفر،منیزیم،کلسیم ،پتاسیم،مس و روی میباشد.
  13. از کنگر برای تهیه سالاد ،خورشت،بورانی ،سوپ و خوراک استفاده میشود .
  14. کنگر برای اولین بار در اتیوپی کشت شد. و امروزه محل اصلی که کنگر در آن رشد میکند در مدیترانه ، جزایر قناری و آمریکای جنوبی است.و در ایران به وفور گیاه کنگر یافت میشود . در استانهای لرستان ،طالقان ،کوه های شمالی تهران و استان ایلام.

طرز تهیه خورشت کنگر

  1. خورشت کنگر یکی از خورشت های اصیل ایرانی است و این خورشت همانند بامیه یک خورشت فصلی است خورشت کنگر علاوه بر طعم لذیذی که دارد فواید بسیار زیادی برای بدن دارد.
  2. معمولا خورشت کنگر با گوشت قرمز طبخ داده می شود ولی در جاهای مختلف از ایران از مرغ و بوقلمون هم در تهیه ی این غذا استفاده میشوند.
  3. این خورشت لذیذ را بدون گوشت نیز طبخ می دهند و معمولا بین گیاهخواران محبوبیت دارد.

خواص گوشت:

خورشت کنگر دارای خاصیت زیادی دارد و یکی از خاصیت های آن وجود مقدار زیادی گوشت می باشد.
وجود گوشت در خورشت کنگر انرژی این غذا را زیاد کرده است کالری بالا در گوشت باعث سیری می شود.
همچنین گوشت دارای پروتئین بالایی است و وجود پروتئین برای بدن باعث رشد عضلات و استحکام آن می شود.
گوشت دارای کلسیم بسیاری است که باعث تقویت آن می شود همچنین گوشت دارای مقدار زیادی فسفر می باشد وجود فسفر در بدن موجب جلوگیری از پوکی استخوان می شود.
گوشت قرمز مقدار قابل توجهی ویتامین ب ۱ دارد وجود این ویتامین در بدن از خشک شدن و پوسته پوسته شدن پوست جلوگیری می کند.
همچنین این ماده غذایی دارای سلنیوم می باشد وجود سلنیوم آنتی اکسیدان های مفیدی دارد و همچنین سلنیوم برای داشتن پوستی سالم و زیبا بسیار ضروری می باشد.
ویتامین ب ۲ موجود در این ماده غذایی باعث بهبود سیستم بینایی می شود و همچنین ایمنی بدن را افزایش داده و از ایجاد زخم لب جلوگیری می کند.
گوشت قرمز ویتامین ب ۱۲ دارد، ب ۱۲ به سیستم عصبی بدن کمک می کند و باعث تشکیل گلبول های قرمز خون می شود از کم خونی جلوگیری می کند و سلامت و استقامت بدن را افزایش می دهد.
گوشت قرمز سرشار از آهن است و برای کسانی که دچار کم خونی می باشند بسیار مفید می باشد.
آهن مشکلات کم خونی را کاهش می دهد بسیاری از زنان بارداری که دچار کم خونی هستند در زایمان های خود نقص هایی در جنین دیده می شود وجود گوشت قرمز این نقص ها را برطرف می کند همچنین آهن موجود در گوشت از درد های قاعدگی جلوگیری می کند زیرا بسیاری از خانم ها در ایام قاعدگی خون زیادی از دست می دهند.
همچنین گوشت برای جلوگیری از اوتیسم، افسردگی ، سکنه های مغزی و بیماری های کلیه مفید است.

مواد لازم جهت تهیه خورشت کنگر

  • لیمو عمانی ۲ عدد
  • کنگر ۶۰۰ گرم
  • گوشت خورشتی ۴۰۰ گرم
  • پیاز ۲ عدد
  • نعناع ۵۰ گرم
  • رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
  • جعفری ۱۵۰ گرم
  • روغن به مقدار لازم
  • نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم

طرز تهیه خورشت کنگر

  1. ابتدا پیازها را نگینی خرد کرده و در قابلمه با کمی روغن تفت میدهیم تا پیاز نرم شود.
  2. بعد از اینکه پیاز نرم شد زردچوبه را به آن اضافه می کنیم. گوشت را خورد کرده و بعد با پیاز درون قابلمه تفت می دهیم.
  3. بعد از این مراحل رب گوجه فرنگی را به موادمان اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا رب سرخ شود.
  4. و بعد آب جوش را اضافه کرده و گوشت را با حرارت ملایم می پزیم.
  5. کنگر را پاک کرده و می شوریم و بعد تکه تکه کرده و آبکشی می کنیم و بعد نعنا و جعفری را خورد کرده سپس نعنا و جعفری و کنگر را در قابلمه ای جداگانه تفت می دهیم.
  6. بعد همه ی مواد را باهم مخلوط کرده و سپس لیمو عمانی را با چنگال سوراخ کرده و در دقیقه های آخر پخت همراه نمک و فلفل به خورشتمان اضافه می کنیم تا با حرارت ملایم بپزد
  7. .روش پخت خورشت کنگر با مرغ مشابه گوشت می باشد و مزیتی که دارد این است که مرغ سریعتر می پزد.خیلی از افراد حتی از لپه برای این خورشت استفاده می کنند.

حتماً ببینید:


آموزش های تصویری [آرشیو]

تست فرانسوی خوشمزه

اسموتی کم کالری و لاغری

پیتزای سیب زمینی خوشمزه و آسان

غذاهای رژیمی و سالم با مرغ

آموزش غذای آسان چینی با نودل

آموزش کوکی های سالم برای کم کردن وزن

آموزش ۴ نوع غذایی که شما را لاغر می کند

آموزش غذای کره ای آسان

آموزش تست کره ای پرطرفدار

وبلاگ [آرشیو]

خوراکیهای مفید برای افزایش قد خوراکیهای مفید برای افزایش قد ، چه خوراکی هایی هستند؟

خوراکیهای مفید برای افزایش قد ، جزو خوراکی هایی هستند که بسیاری از افراد ممکن است تصور کنند که، نمی توانند دارای تاثیر مثبتی بر روی آنها برای افزایش قد داشته باشند. عده ای تصور می کنند که افزایش قد تنها تا پایان دوران بلوغ امکان پذیر است اما لازم به ذکر است که شما تا سن ۲۰ سالگی نیز می توانید با مصرف خوراکیهای مفید برای افزایش قد، قد خود را افزایش دهید.

خوراکیهای مفید برای افزایش شیر مادر خوراکیهای مفید برای افزایش شیر مادر را میشناسید؟

در این مقاله به خوراکیهای مفید برای افزایش شیر مادر و همچنین سلامت مادر و فرزند اشاره می کنیم.

خوراکیهای مفید برای تقویت حافظه خوراکیهای مفید برای تقویت حافظه و تاثیر آنها بر روی عملکرد ذهن

در این مقاله به راهکارهایی برای تقویت حافظه و ذهن و همچنین خوراکیهای مفید برای تقویت حافظه و تاثیر آنها بر روی عملکرد ذهن صحبت خواهیم کرد.

همه چیز در مورد دانه چیا و نحوه استفاده

در آمریکا چیا را به عنوان دانه ای می شناسند که در عروسکهای سفالی به شکل حیوانات کشت می شود تا پس از سبز شدن به پشم بدن آنها شباهت پیدا کند (مثل سبزه های عید نوروز ما) اما چیا در حقیقت نوعی ابر غذاست.

خوراکیهای مفید برای افراد دیابتی را می شناسید؟

در این مقاله به بیماری دیابت و خوراکی های مفید برای افراد دیابتی اشاره شده است.

روش تهیه انجیر خشک شده روش خشک کردن انجیر در خانه و خواص آن

خشک کردن انجیر در خانه یکی از بهترین روش ها می باشد. شما به راحتی می توانید با استفاده از این روش های متعدد انجیر ها را خشک نمایید. البته این مسئله را نیز مد نظر قرار دهید که این روش خشک کردن انجیر ها طبیعی بوده و هیچ گونه افزودنی ای به ان اضافه نمی شود. از این رو مدت ماندگاری آن نیز بیشتر خواهد بود.

دستور پخت [آرشیو]

جوانه ماش آموزش طرز تهیه جوانه ماش

در این متن سعی شده است طرز تهیه جوانه ماش به صورت خانگی در دو روش به طور کامل شرح داده شود.

ترشی سیر طرز تهیه ترشی سیر به روش غنچه ای و کنسروی

سیر ترشی یکی از چاشنی های خوشمزه ای است که در ایران طرفداران بسیاری دارد. شما می توانید به راحتی طرز تهیه ترشی سیر را در دو نوع غنچه ای و کنسروی در کنار ما آموزش ببینید. سیر ترشی غنچه ای نسبت به کنسروی ماندگاری بیشتری داشته و به همین دلیل طرفداران بیشتری نیز دارد.

طرز تهیه جوحه کباب طرز تهیه جوجه کباب خوشمزه و خوشرنگ

یکی از خوش طعم ترین غذاها در سفره ی ما ایرانی ها جوجه کباب است. البته طرز تهیه جوجه کباب در هر منطقه ای بر حسب سلیقه متفاوت است. اما معمول ترین روشی که در تهیه جوجه کباب از آن استفاده می شود، جوجه کباب زعفرانی است. شما می توانید این روش تهیه جوجه را در متن زیر مطالعه نمایید.

طرز تهیه باقلوا طرز تهیه باقلوا شیرینی خوشمزه و خوش طعم

باقلوا یکی از شیرینی های خوشمزه و لذیذ استان یزد می باشد. اما شما به راحتی می توانید این شیرینی خوشمزه را در منزل تهیه کنید. طرز تهیه باقلوا چندان مشکل نیست، به همین دلیل به راحتی می توان این شیرینی را آماده و صرف کنید. ما در این مطلب به شما طرز تهیه آن را آموزش می دهیم.

طرز تهیه جوجه ترش طرز تهیه جوجه ترش غذای خوشمزه شمالی

غذای جوجه ترش یکی از غذاهای معروف شهرهای شمالی است. شما می توانید به راحتی این غذای خوشمزه را در منزل تهیه نمایید. کافیست مراحل طرز تهیه جوجه ترش را در متن زیر انجام دهید. نحوه درست کردن جوجه ترش بسیار آسان است از این رو زمان زیادی از شما گرفته نمی شود.

طرز تهیه بستنی سنتی طرز تهیه بستنی سنتی و تاریخچه ی آن

بستنی سنتی یکی از بستنی های خاص ایرانی می باشد که به دلیل داشتن گلاب و زعفران طرفداران بسیاری دارد. این بستنی در تمام فصول سال قابل تهیه می باشد و شما به راحتی می توانید طرز تهیه بستنی سنتی را فرا گیرید. این بستنی زرد رنگ بوده و طعمی زعفرانی دارد و فقط در کشور ایران تولید می شود.

دوستان و همراهان گرامی در صورت تمایل می توانید با آدرس ایمیل info@laziz123.ir مکاتبه نمائید.

ایمیل:

تلفن:

کانال تلگرام:

آی دی تلگرام

 

ارسال پیام
تمامی حقوق مادی و معنوی این وبگاه محفوظ می باشد | کپی برداری از مطالب این وبگاه مجاز نمی باشد.