ثبت نام | ورود

با LAZIZ آسان آشپزی کنید

دستور پخت غذای شمالی کدو پلو
توسط: مدیر سایت آخرین بروز رسانی: ۲ تیر ۱۳۹۸

کدو پلو یکی از غذاهای محلی در شمال کشور عزیزمان است. مردم شمال معمولا این غذا را بدون گوشت و یا مرغ طبخ می نمایند و سرو می کنند. اما ما به دلیل داشتن ذائقه های متفاوت در دنیا، این غذای خوشمزه را هم به همراه مرغ و هم به همراه گوشت طبخ می کنیم. در این مطلب هر سه روش پخت کدو پلو را به شما آموزش داده ایم.

دستور پخت غذای شمالی کدو پلو

کدو پلو یکی از غذاهای محلی شمال کشور عزیزمان ایران می باشد که به نام های دیگری همچون ” کهی پلا” یا ” کئی پلا” معروف است. در شهر آمل این غذای خوشمزه را طبخ می کرده و مورد استفاده قرار می دهند. کدوهای مورد استفاده در غذای کدو پلو مخصوص هستند. این کدوها با برنج مخلوط شده و مصرف می شوند.
ما در این مطلب برای شما دو نوع غذا با استفاده از کدو اموزش می دهیم. امید است با درست کردن هر کدام از آنها، از خوردن پلو کدو لذت ببرید.

مواد لازم برای پخت کدو حلوایی پلو

برای پخت کدو پلو با کدو حلوایی می توانید از این دستور استفاده نمایید.

  • برنج خام ۵/۲ پیمانه
  • نمک برای خیس کردن برنج دو ونیم قاشق چای خوری
  • گوشت چرخ کرده به میزان ۲۵۰ گرم
  • پیاز رنده شده ۱ عدد
  • کره ۱۰۰ گرم
  • شکر ۲ قاشق سوپ خوری
  • کدو حلوایی پوست کنده و خرد شده ۳۰۰ الی ۴۰۰ گرم
  • پیاز داغ ۳ قاشق سوپ خوری
  • ادویه ( نمک، فلفل قرمز، ادویه پلویی) به ترتیب ۱ قاشق سوپ خوری، نصف قاشق چای خوری و ۱ قاشق چای خوری
  • در انتها زعفران دم کرده به میزان ۱ قاشق سوپ خوری

حال به سراغ طرز تهیه آن می رویم.

طرز تهیه ی کدو پلو با کدوی حلوایی

برای این که کدو حلوایی پلو را به راحتی درست کنید باید تمام این مراحل را گام به گام انجام دهید.
در ابتدا باید قبل از این که از برنج استفاده کنید، برنج را با نمک در آب خیس نمایی. این خیس خوردگی باید چند ساعتی به طول انجامد.
پس از آن باید گوشت چرخ کرده را درون ظرفی ریخته و با پیاز مخلوط شده و ادویه هایی چون نمک و فلفل قرمز خوب مخلوط کنید و ورز دهید. زمانی که گوشت با این مواد کاملا مخلوط شد باید آنها را به کوفته ریزه های کوچکی تبدیل کنید.
ماهیتابه را بر روی حرارت ملایم اجاق بگذارید و نیمی از کره را درون آن بریزید. اجازه دهید تا کره اب شود. سپس کوفته های ریز را درون آن ریخته و سرخ نمایید. پس از این که کوفته های شما سرخ شدند، کدو حلوایی و شکر را به آن اضافه نموده و تفت دهید.
حال نوبت به برنج برای پخت کدو پلو می رسد. برنج خیس خورده را آبکش نمایید و به صورت لا به لا از مواد گوشت و کدو حلوای درون ان بریزید. در انتها باید پیاز داغ ها و ادویه های پلویی را بر روی کدو پلو ریخته و حرارت را کم کنید تا این غذا دم بیفتد. کمی که برنج خودش را جمع کرد می توانید نیمه ی دیگر کره را که باقی مانده است، به همراه زعفران بر روی برنج ریخته و آماده ی سرو نمایید.
نکات مهم و تکمیلی برای پخت کدو حلوایی پلو
برای پخت کدو حلوایی پلو باید به چند نکته توجه نمایید و آن این است که: زمان آماده سازی این غذا یک ساعت می باشد و زمان پخت آن نیز یک ساعت. پس باید برای آماده شدن این غذا ۲ ساعت زمان صرف نمایید.
این دستور غذایی که در این مطلب برای شما بیان شد مخصوص ۴ نفر می باشد و شما با آماده نمودن آن می تواند در وعده های ناهار و شام، همچنین به عنوان افطار یا سحری مورد استفاده قرار دهید.
معمولا مردم خطه ی شمال معتقد هستند که نباید کدو پلو با گوشت تهیه شود. از این رو دستور پخت دیگری نیز برای این غذای خوشمزه دارند که بدون گوشت تهیه می شود.

مواد لازم جهت پخت کدو پلو بدون گوشت

شما برای تهیه این غذا بدون گوشت باید مواد زیر را تهیه نمایید.

  • نصف یک کدو حلوایی کوچک
  • دو عدد پیاز بزرگ
  • کره ۵۰ گرم
  • مقداری زیره و زعفران
  • شکر، نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار نیاز

حال برای این غذای لذیذ باید مراحل زیر را طی کنند. همیشه باید بدانید که برای پخت هر نوع پلویی باید برنج را از قبل خیس نموده باشید.
سپس پیاز را کاملا خرد کنید و در کره تفت دهید. کدو حلوایی را می توانید به صورت مربع مربع خرد نمایید و پس از طلایی شدن پیاز ها آنها را نیز به پیاز و کره اضافه نمایید. شکر را می توانید زمانی به کدو پلو اضافه نمایید که کدوی شما شیرین نباشد. آن هم به مقدار ½ قاشق غذاخوری. باید در حین تفت دادن کدو در پیاز و کره مراقب باشید تا کدوهای شما له نشوند، نمک و فلفل و زردچوبه را فراموش نکنید.
حال نوبت به آبکش کردن برنج می رسد. پس از این که برنج را آبکشی نمودید مواد کدو را که آماده کرده اید لا به لای برنج بریزید و بر روی هر لایه ی کدو کمی زیره و زعفران آب کرده نیز ریخته شود.
پس از اتمام کار می توانید برنج را دم بگذارید. اگر علاقه مند به استفاده از تخم مرغ بودید، می توانید در کنار کدو پلو تعدادی تخم مرغ نیز نیمرو کرده و با آن میل نمایید.
در شهر آمل مرم محلی کدو پلو را با مرغ درست می کنند. البته هر کدام از این غذاها با مواد افزودنی خود طعمی متفاوت دارند اما رسم بر این است که این پلو بدون هیچ افزودنی پخته شود.
البته این مسئله را نباید فراموش کنیم که طبخ غذا به طبع هر فردی بستگی دارد. از این رو هر کسی بر حسب ذائقه ی شخصی خود به پخت غذا می پردازد. از این رو می توان دستور های متفاوتی برای یک غذای واحد بیان نمود.
ما در این مطلب به کدو پلو با مرغ نیز اشاره خواهیم نمود. تا دوستان با هر ذائقه ای بتوانند طعم این غذای خوشمزه را بچشند.

مواد لازم برای پخت پلو کدو با مرغ

برای پخت این غذا شما به ۲ عدد پیاز، ۲۰۰ گرم کدو، ۴ تا ۶ عدد سیر له شده، ¼ سینه ی مرغ و ادویه های مخصوص به مقدار لازم نیاز دارید.
برنج را آماده کرده و پس از این که سینه ی مرغ را قیمه قیمه کردید درون روغن با نمک و فلفل و زردچوبه تفت دهید. باید کمی آب به مرغ اضافه نمایید و بگذارید مرغ ها درون اب کاملا پخته شوند.
در طرف دیگر پیاز را خرد کرده و با سیر له شده تفت دهید و در انتها کدو را به آن اضافه نمایید. پس از پخت مرغ ها را به آن اضافه می کنیم و اجازه می دهیم تا در کنار هم طعم گیری نمایند. در انتها نیز لابه لای برنج ریخته و دم می گذاریم. البته زعفران را فراموش نکنید.
پس از ۶۰ دقیقه کدو پلوی شما آماده است و می توانید سرو نمایید.

حتماً ببینید:


آموزش های تصویری [آرشیو]

تست فرانسوی خوشمزه

اسموتی کم کالری و لاغری

پیتزای سیب زمینی خوشمزه و آسان

غذاهای رژیمی و سالم با مرغ

آموزش غذای آسان چینی با نودل

آموزش کوکی های سالم برای کم کردن وزن

آموزش ۴ نوع غذایی که شما را لاغر می کند

آموزش غذای کره ای آسان

آموزش تست کره ای پرطرفدار

وبلاگ [آرشیو]

خوراکیهای مفید برای افزایش شیر مادر را میشناسید؟

در این مقاله به خوراکیهای مفید برای افزایش شیر مادر و همچنین سلامت مادر و فرزند اشاره می کنیم.

خوراکیهای مفید برای تقویت حافظه و تاثیر آنها بر روی عملکرد ذهن

در این مقاله به راهکارهایی برای تقویت حافظه و ذهن و همچنین خوراکیهای مفید برای تقویت حافظه و تاثیر آنها بر روی عملکرد ذهن صحبت خواهیم کرد.

همه چیز در مورد دانه چیا و نحوه استفاده

در آمریکا چیا را به عنوان دانه ای می شناسند که در عروسکهای سفالی به شکل حیوانات کشت می شود تا پس از سبز شدن به پشم بدن آنها شباهت پیدا کند (مثل سبزه های عید نوروز ما) اما چیا در حقیقت نوعی ابر غذاست.

خوراکیهای مفید برای افراد دیابتی را می شناسید؟

در این مقاله به بیماری دیابت و خوراکی های مفید برای افراد دیابتی اشاره شده است.

روش خشک کردن انجیر در خانه و خواص آن

خشک کردن انجیر در خانه یکی از بهترین روش ها می باشد. شما به راحتی می توانید با استفاده از این روش های متعدد انجیر ها را خشک نمایید. البته این مسئله را نیز مد نظر قرار دهید که این روش خشک کردن انجیر ها طبیعی بوده و هیچ گونه افزودنی ای به ان اضافه نمی شود. از این رو مدت ماندگاری آن نیز بیشتر خواهد بود.

خوراکیهای مفید برای افزایش هوش جنین در دوران بارداری

دوران بارداری یکی از مهم ترین و حساس ترین دوران زندگی هر زوجی است بنابراین شما باید از لحاظ تغذیه و آرامش فکری بسیار مراقب سلامت خود باشید. ما دراین مقاله تمامی خوراکیهای مفید برای افزایش هوش جنین را به شما معرفی میکنیم.

دستور پخت [آرشیو]

طرز تهیه جوجه ترش غذای خوشمزه شمالی

غذای جوجه ترش یکی از غذاهای معروف شهرهای شمالی است. شما می توانید به راحتی این غذای خوشمزه را در منزل تهیه نمایید. کافیست مراحل طرز تهیه جوجه ترش را در متن زیر انجام دهید. نحوه درست کردن جوجه ترش بسیار آسان است از این رو زمان زیادی از شما گرفته نمی شود.

طرز تهیه بستنی سنتی و تاریخچه ی آن

بستنی سنتی یکی از بستنی های خاص ایرانی می باشد که به دلیل داشتن گلاب و زعفران طرفداران بسیاری دارد. این بستنی در تمام فصول سال قابل تهیه می باشد و شما به راحتی می توانید طرز تهیه بستنی سنتی را فرا گیرید. این بستنی زرد رنگ بوده و طعمی زعفرانی دارد و فقط در کشور ایران تولید می شود.

طرز تهیه خوراک لوبیا چیتی خوشمزه

خوراک لوبیا چیتی به دلیل داشتن فیبر و پروتئین بالا می تواند جایگزینی مناسب به جای گوشت باشد. البته کنسرو های لوبیا چیتی که در بازار موجود هستند چندان مواد مغذی بالایی نداند. از این رو بهتر است طرز تهیه خوراک لوبیا چیتی را آموخته و در منزل اقدام به تهیه آن نمایید.

آموزش طرز تهیه ترشی بادمجان

در این فایل طرز تهیه ترشی بادمجان که یکی از خوشمزه ترین انواع ترشی است به سه روش خرد و بادمجان شکم پر و لیته شرح داده شده است.

طرز تهیه باسلوق این شیرینی خوشمزه

شیرینی باسلوق یکی از شیرینی های ساده می باشد که در کشور ما تهیه می شود. این شیرینی در ماه رمضان از محبوبیت بیشتری برخوردار است و به جای زولبیا و بامیه مورد استفاده قرار می گیرد. ما در این مطلب به شما طرز تهیه باسلوق را آموزش می دهیم. به راحتی می توانید با گذراندن مراحل، این شیرینی خوشمزه را درست کنید.

آموزش طرز تهیه آب زرشک

در این متن سعی شده است که روش های گوناگون طرز تهیه آب زرشک خانگی شرح داده شود.

دوستان و همراهان گرامی در صورت تمایل می توانید با آدرس ایمیل info@laziz123.ir مکاتبه نمائید.

ایمیل:

تلفن:

کانال تلگرام:

آی دی تلگرام

 

ارسال پیام
تمامی حقوق مادی و معنوی این وبگاه محفوظ می باشد | کپی برداری از مطالب این وبگاه مجاز نمی باشد.