ثبت نام | ورود

با LAZIZ آسان آشپزی کنید

دستور پخت مربای انجیر و نکات آن
توسط: مدیر سایت آخرین بروز رسانی: ۳ تیر ۱۳۹۸

مربای انجیر یکی از مرباهای خوش طعم و لذیذی است که بر حسب ذائقه ی افراد مورد پسند قرار می گیرد. این مربا به اندازه ی مرباهای دیگر که بر سر سفره های ما ایرانی ها مهیا می شود از شهرت برخوردار نیست. اما خب مصرف آن خالی از لطف هم نخواهد بود. شما می توانید به راحتی این مربای خوشمزه را در منزل تهیه فرمایید.

 دستور پخت مربای انجیر و نکات آن

ما ایرانی ها همیشه از انواع شیرینی جات ها استقبال می کنیم. همین مساله باعث شده است تا مصرف سرانه مربا بین خانواده های ایرانی تقریبا بالا باشد. مربای انجیر یکی از این مرباهای خوشمزه و لذیذی است که می توانیم به صراحت بیان کنیم جزء جدایی ناپذیر سفره های صبحانه ی ماست.
از این رو ما قصد داریم تا در این مطلب برای شما طرز تهیه ی آسان و خانگی این مرباهای خوشمزه را بیان نماییم. شما عموما برای تهیه ی این مربا ۱۵ دقیقه زمان لازم دارد و پس از آن ۶۰ دقیقه نیز زمان برای پخت مربا لازم خواهد بود.
حال باید بدانیم چه موادی برای پخت مربای انجیر در خانه لازم است.

مواد لازم برای تهیه و پخت مربای انجیر

شما برای این که مربای انجیر تهیه نمایید باید مواد زیر را داشته باشید:

  • انجیر ۱ کیلو گرم
  • شکر ۷۰۰ گرم
  • آب ۱ لیوان
  • آبلیمو ۱ قاشق غذا خوری
  • گلاب ۱ قاشق غذا خوری
  • زعفران دم کرده ۲ قاشق غذا خوری( البته استفاده از زعفران کاملا اختیاری می باشد)

حتما به این مسئله فکر می کنید که چون مربای انجیر طرفدارانی به اندازه مربای به، آلبالو، و هویج ندارد، حتما از طعم خوبی برخوردار نیست. اما سخت در اشتباه هستید. چون این مربا نیز همچون مرباهای دیگر از نظر طعم و رنگ هیچ چیزی کم ندارد. شما می توانید از انجیر های مختلفی برای تهیه ی مربا استفاده نمایید. اما بهترین انجیری که مناسب برای پخت مربا باشد، انجیر های کوچک سبز رنگ هستند.
البته انجیر های سیاه نیز مربای خوش طعمی به شما خواهند داد اما رنگ این مربا به طلایی شباهتی نخواهد داشت. بلکه رنگ مربای انجیر به قرمز و قهوه ای متمایل می شود.
از این رو در می یابیم که انجیر های سبز و یا زرد کوچک بهترین انجیرها برای تهیه ی مربا می باشد. یک مسئله ی مهم را فراموش نکنید که هرگز برای تهیه ی مربای انجیر، دم انجیر ها را کوتاه نکنید. زیرا اگر دم انجیر ها را کاملا گرفته باشید منجر می شود مربای شما شفافیتی نداشته باشد.
حال در ادامه ی این مطلب به طرز تهیه ی مربای خوش طعم انجیر خواهیم پرداخت.

نحوه ی تهیه ی این مربای خوشمزه و لذیذ

برای تهیه ی مربای خوش رنگ و زیبای انجیر شما باید چندین مرحله را طی کنید. در اولین مرحله انجیر ها را بدون این که له کنید بشویید. فراموش نکنید که برای این که مربای شما رنگی شفاف داشته باشد نباید دم انجیر ها را کوتاه کنید.
سپس درون یک قابلمه ی بزرگ شکر و آب بریزید و بگذارید بر روی حرارت کم جوش بیاید. آنقدر منتظر بمانید که شکر و آب غلیظ شود. پس از آن که این شیره آماده شد، انجیر های شسته شده را درون شیره بریزید. شما باید بگذارید این انجیر ها درون شیره بمانند و با حرارتی ملایم بجوشند.
برای این که مربای انجیر شما بیش از اندازه پخته نشود و حالت له شدگی به خودش نگیرد، باید ۱۵ الی ۳۰ دقیقه این حرارت ادامه یابد. پس از آن که انجیر ها به مقدار لازم نرم شدند می توانید گلاب و آبلیمو را به این مواد اضافه نمایید.
پس از اضافه کردن گلاب و آبلیمو بگذارید مواد ۵ دقیقه ی دیگر بجوشند. بعد از آن می توانید زعفران را به مربا اضافه نمایید( برای این که زعفران شما رنگ دهی بیشتری داشته باشد میتوانید به جای استفاده از روش دم کردن زعفران، آن را بر روی یک تکه یخ بریزید. این روش بیشتر و بهتر از دم کردن رنگ دهی زعفران را افزایش می دهد).
پس از از این که زعفران را به مربا اضافه کردید باید حرارت را خاموش کرده و مربا را درون ظرف بریزید. مربای انجیر را درون یخچال بگذارید تا خنک شود.
با اتمام این کار، مربای شما آماده است و می توانید بر سر سفره های غذای خود استفاده نمایید.
برخی دستور های پخت مربای انجیر با روش دیگری تهیه می شوند. مواد لازم اضافه ی دیگری همچون هل، دارچین، و وانیل نیز به مربای خود اضافه می کنند. در روش پخت مربای خوشمزه ی انجیر هیچ اختلاف دستوری وجود ندارد. اما برخی از افراد بر حسب سلیقه ی خودشان برای طعم دار کردن مربا از ادویه جات متفاوت دیگری استفاده می کنند.
پس روش پخت مربای انجیر در کل با همین مراحل پیش می رود. اما در این میان هر مواد دیگری که به آن اضافه شود فقط می تواند طعم مربا را تغییر دهد.

نکاتی که باید در مورد پخت مربای انجیر بدانید
برخی نکات هستند که در پخت این مربا مهم می باشند و نباید فراموش کنید. یک نکته این است که مربا انجیر را باید جزو کمپوت ها به شمار آوریم. این مربا را می توانید در وعده ی صبحانه یا میان وعده های غذایی استفاده نمایید.
توجه داشته باشید که برای تهیه ی مربای انجیر عالی نباید از انجیرهای خیلی بزرگ استفاده نمایید. هرچقدر انجیر های شما کوچکتر باشند مربای بهتری بدست خواهید آورد.
یکی دیگر از نکات مهم این است که از انجیر نرم یا زیاد سفت برای پخت مربا استفاده نکنید. انجیر باید به قدری نرم باشد که پس از پخته شدن حالت خود را از دست ندهد و له نشود. البته برخی افراد هستند که ترجیح می دهند از مربای له شده انجیر استفاده نمایند. آنها می توانند از انجیر های نرم استفاده کنند.
این مسئله را مد نظر داشته باشید که معمولا انجیر های سبز مربای بهتری نسبت به انجیر سیاه می دهند. پس بهتر است از انجیر سبز استفاده کنید.
نکته ی مهم دیگری که در پخت مربای انجیر باید به آن توجه نمایید این است که نباید حرارت در زمان پخت انجیر بالا باشد. چون ممکن است منجر به سر ریز شدن مربا شود.
اگر زمانی که در حال پخت مربا هستند دانه های انجیر وارد شیره شد می توانید به راحتی پس از پخت انجیر ها را خارج نمایید و پس از آن شیره را از صافی رد کنید. اما اگر برایتان چندان فرقی نداشت می توانید به همان شیوه از مربای خودتان استفاده نمایید.
با انجام گام به گام این مراحل و توجه به نکات یاد شده، می توانید یک مربای خوش طعم تهیه نمایید و سرو کنید.


آموزش های تصویری [آرشیو]

تست فرانسوی خوشمزه

اسموتی کم کالری و لاغری

پیتزای سیب زمینی خوشمزه و آسان

غذاهای رژیمی و سالم با مرغ

آموزش غذای آسان چینی با نودل

آموزش کوکی های سالم برای کم کردن وزن

آموزش ۴ نوع غذایی که شما را لاغر می کند

آموزش غذای کره ای آسان

آموزش تست کره ای پرطرفدار

وبلاگ [آرشیو]

خوراکیهای مفید برای افزایش شیر مادر را میشناسید؟

در این مقاله به خوراکیهای مفید برای افزایش شیر مادر و همچنین سلامت مادر و فرزند اشاره می کنیم.

خوراکیهای مفید برای تقویت حافظه و تاثیر آنها بر روی عملکرد ذهن

در این مقاله به راهکارهایی برای تقویت حافظه و ذهن و همچنین خوراکیهای مفید برای تقویت حافظه و تاثیر آنها بر روی عملکرد ذهن صحبت خواهیم کرد.

همه چیز در مورد دانه چیا و نحوه استفاده

در آمریکا چیا را به عنوان دانه ای می شناسند که در عروسکهای سفالی به شکل حیوانات کشت می شود تا پس از سبز شدن به پشم بدن آنها شباهت پیدا کند (مثل سبزه های عید نوروز ما) اما چیا در حقیقت نوعی ابر غذاست.

خوراکیهای مفید برای افراد دیابتی را می شناسید؟

در این مقاله به بیماری دیابت و خوراکی های مفید برای افراد دیابتی اشاره شده است.

روش خشک کردن انجیر در خانه و خواص آن

خشک کردن انجیر در خانه یکی از بهترین روش ها می باشد. شما به راحتی می توانید با استفاده از این روش های متعدد انجیر ها را خشک نمایید. البته این مسئله را نیز مد نظر قرار دهید که این روش خشک کردن انجیر ها طبیعی بوده و هیچ گونه افزودنی ای به ان اضافه نمی شود. از این رو مدت ماندگاری آن نیز بیشتر خواهد بود.

خوراکیهای مفید برای افزایش هوش جنین در دوران بارداری

دوران بارداری یکی از مهم ترین و حساس ترین دوران زندگی هر زوجی است بنابراین شما باید از لحاظ تغذیه و آرامش فکری بسیار مراقب سلامت خود باشید. ما دراین مقاله تمامی خوراکیهای مفید برای افزایش هوش جنین را به شما معرفی میکنیم.

دستور پخت [آرشیو]

طرز تهیه جوجه ترش غذای خوشمزه شمالی

غذای جوجه ترش یکی از غذاهای معروف شهرهای شمالی است. شما می توانید به راحتی این غذای خوشمزه را در منزل تهیه نمایید. کافیست مراحل طرز تهیه جوجه ترش را در متن زیر انجام دهید. نحوه درست کردن جوجه ترش بسیار آسان است از این رو زمان زیادی از شما گرفته نمی شود.

طرز تهیه بستنی سنتی و تاریخچه ی آن

بستنی سنتی یکی از بستنی های خاص ایرانی می باشد که به دلیل داشتن گلاب و زعفران طرفداران بسیاری دارد. این بستنی در تمام فصول سال قابل تهیه می باشد و شما به راحتی می توانید طرز تهیه بستنی سنتی را فرا گیرید. این بستنی زرد رنگ بوده و طعمی زعفرانی دارد و فقط در کشور ایران تولید می شود.

طرز تهیه خوراک لوبیا چیتی خوشمزه

خوراک لوبیا چیتی به دلیل داشتن فیبر و پروتئین بالا می تواند جایگزینی مناسب به جای گوشت باشد. البته کنسرو های لوبیا چیتی که در بازار موجود هستند چندان مواد مغذی بالایی نداند. از این رو بهتر است طرز تهیه خوراک لوبیا چیتی را آموخته و در منزل اقدام به تهیه آن نمایید.

آموزش طرز تهیه ترشی بادمجان

در این فایل طرز تهیه ترشی بادمجان که یکی از خوشمزه ترین انواع ترشی است به سه روش خرد و بادمجان شکم پر و لیته شرح داده شده است.

طرز تهیه باسلوق این شیرینی خوشمزه

شیرینی باسلوق یکی از شیرینی های ساده می باشد که در کشور ما تهیه می شود. این شیرینی در ماه رمضان از محبوبیت بیشتری برخوردار است و به جای زولبیا و بامیه مورد استفاده قرار می گیرد. ما در این مطلب به شما طرز تهیه باسلوق را آموزش می دهیم. به راحتی می توانید با گذراندن مراحل، این شیرینی خوشمزه را درست کنید.

آموزش طرز تهیه آب زرشک

در این متن سعی شده است که روش های گوناگون طرز تهیه آب زرشک خانگی شرح داده شود.

دوستان و همراهان گرامی در صورت تمایل می توانید با آدرس ایمیل info@laziz123.ir مکاتبه نمائید.

ایمیل:

تلفن:

کانال تلگرام:

آی دی تلگرام

 

ارسال پیام
تمامی حقوق مادی و معنوی این وبگاه محفوظ می باشد | کپی برداری از مطالب این وبگاه مجاز نمی باشد.