ثبت نام | ورود

با LAZIZ آسان آشپزی کنید

روش تهیه آش دوغ اردبیل اصیل

آش دوغ اردبیل اصیل
توسط: مدیر سایت آخرین بروز رسانی: ۲ تیر ۱۳۹۸

آش دوغ اردبیل اصیل یکی از آش های محلی مردم استان اردبیل می باشد که باید با دوغ محلی پخته شود. از این رو طعم خوشمزه و لذیذی بدست می آید. شما می توانید با آموزش این آش لذیذ، از آن به عنوان میان وعده و یا حتی غذای کامل استفاده نمایید. فراموش نکنید که این آش به دوغ محلی نیاز دارد.

روش تهیه آش دوغ اردبیل اصیل

همانطور که از نام این غذای لذیذ مشخص است، غذا متعلق به استان اردبیل می باشد. با دستور پختی مخصوص. پس اگر قصد دارید یک عصرانه ی خوشمزه برای خودتان تدارک ببینید می توانید با ما همراه باشید تا دستور پخت آش دوغ اردبیل اصیل را برای شما بیان کنیم.

این آش را معمولا با دوغ محلی درست می کنند اما اگر شما دسترسی به یافتن دوغ محلی ندارید می توانید از ماست های پاستوریزه استفاده نموده و در عوض کمی کره ی محلی به آش خودتان بیفزایید تا خوشمزه شود.

فراموش نکنید که این آش به دلیل داشتن مواد غنی و مغذی می تواند به تنهایی جایگزین یک وعده ی غذایی شود. از این رو اگر در ماه رمضان قصد تهیه ی آن را داشتید بهتر است بعد از آش دوغ اردبیل اصیل دیگر شام میل نفرمایید.

سیر برای این که بوی خوشایندی ندارد اما یکی از چاشنی های مهم این غذا به شمار می رود. از آن رو اگر سبزی سیر داشتید می توانید به سبزیجات آش دوغ اردبیل اصیل اضافه نمایید تا طعم لذیذ آن را بچشید.

از آنجایی که این آش یکی از آش های محلی اردبیل می باشد باید بدانید که مردم اردبیل سیر را له می کنند و به همراه اش سرو می کنند. به این طریق اجازه می دهند تا هر کسی بر حسب ذائقه ی خود از مقدار سیر کمتر یا بیشتری استفاده نماید.

نعناع یکی دیگر از سبزیجات هایی است که معمولا برای تزیین آش دوغ مورد استفاده قرار می گیرد ولی مردم محلی اردبیل از نعناع در خود آش دوغ اردبیل اصیل نیز استفاده می کنند.

ما در این مطلب برای شما طرز تهیه اون آش خوشمزه را بیان خواهیم نمود. مواد لازم این دستور مناسب برای ۸ نفر می باشد و کمتر از ۱ ساعت زمان برای آماده ساختن آش دوغ لازم است.

آش دوغ اردبیل اصیل

مواد لازم جهت پخت آش دوغ اردبیل اصیل

  • ۲ لیتر ماست پرچرب
  • ۲ لیتر دوغ محلی
  • ۱ پیمانه برنج
  • ۱/۵ پیمانه نخود پخته شده
  • نیم کیلو تره و گشنیز پاک شده و خرد شده

روش پخت آش دوغ محلی اردبیل

  1. شما برای پخت این آش خوش طعم ابتدا باید ماست را با همزن آنقدر بهم بزنید تا شل شود. تقریبا زمانی معادل ۵ تا ۱۰ دقیقه برای این کار لازم است. پس از آن دوغ را به ماست شل شده اضافه می کنیم.
  2. حواستان باشد برای اضافه کردن دوغ یا حتی آب به ماست باید این عمل کم کم صورت پذیرد تا ماست یکدست مخلوط شود.
  3. پس از اضافه نمودن دوغ به ماست با هم مخلوط می کنیم تا یکدست شوند. شما می توانید برای جلوگیری کردن از بریدگی دوغ به آن تخم مرغ اضافه نمایید. به این صورت که تخم مرغ را درون دوغ می شکنید و هم میزنید. انقدر که با دوغ مخلوط شده و از هم باز شود.
  4. در مرحله ی چهارم پخت آش دوغ اردبیل اصیل شما باید مخلوط دوغ و تخم مرغ را بر روی حرارت بگذارید.
  5. با قاشقی چوبی این مخلوط را بهم بزنید. دلیل این که به شما می گوییم از قاشق چوبی استفاده نمایید این است که آش دوغ اردبیل اصیل نیاز دارد که به مدت طولانی در روی اجاق هم زده شود.
  6. از این رو دسته های قاشق های دیگر داغ شده و شما را اذیت خواهد کرد. اما استفاده از قاشق چوب می تواند به شما کمک کند به راحتی این عمل را انجام دهید.
  7. زمانی که مخلوط دوغ و تخم مرغ بر روی حرارت گرم شد یک پیمانه برنج خام خود را به آن اضافه کنید.
  8. در این غذا باید شعله بالا باشد تا دوغ نبرد و مدام هم زده شود. باید آنقدر این مخلوط ها را هم بزنید تا برنج نسبتا پخته و دوغ غلیظ شود.
  9. به این صورت که بر روی قاشق چوبی رد دوغ بماند. در این زمان است که دیگر کم کم آش شروع به قل زدن می کند.
  10. تقریبا زمانی که طول می کشد تا غذا به این مرحله برسد ۲۰ دقیقه است.
  11. حال که دیگر اش ما شروع به قل قل کردن نموده است باید کمی شعله را کم کنیم تا از سر رفتگی آش جلوگیری نماییم. به این مسئله حتما دقت کنید که شعله نباید زیاد کم شود. چون ممکن است دوغ در اثر کم بودن شعله ببرد.
  12. در مرحله ی نهم پخت آش دوغ اردبیل اصیل باید در همین زمان که آش در حال قل زدن است، گشنیز و تره خرد شده را به آن اضافه نمایید. این مسئله را نیز مد نظر داشته باشید که برای این آش نباید از جعفری استفاده کنید. زیرا جعفری طعم غذا را تغییر می دهد.
  13. البته برخی از مردم محلی از شوید نیز استفاده می کنند. اما اگر سبزی سیر دارید حتما از آن استفاده نمایید چون طعمی فوق العاده به آش شما خواهد داد.
  14. زمانی که سبزی های موجود در اش شما پخته شد و به رنگ تیره در آمد باید نخودها پخته شده را به آش اضافه نمایید. در این مرحله می توانید نمک را به آش اضافه کنید. تقریبا زمانی معادل ۱۵ تا ۲۰ دقیقه صرف میشود تا آش دوغ اردبیل اصیل شما در این مرحله آماده شود.
  15. پس از این که تمام مواد آش را به آن اضافه نمودید دیگر لازم نیست به صورت مداوم آن را هم بزنید. کافیست شعله را در حد متعادل کم کنید و اجازه دهید اش به صوت ملایم پخته شود. یک مسئله ی دیگر که باید به آن توجه نمایید این است که نباید اجازه دهید برنج زیاد پخته شود. چون آش را غلیظ خواهد کرد.
  16. آش دوغ باید به رنگ سفید باشد پس حتما به این موضوع دقت کنید که در این آش ما هیچ گونه ادویه ای که باعث تغییر رنگ آش شود استفاده نمی کنیم. مثلا استفاده از زردچوبه برای این آش مناسب نیست.
  17. برخی از مردم محلی دوست دارند این آش خوشمزه و محلی را با کوفته قلقلی سرو نمایند. از این رو گوشت چرخ کرده را با مقداری پیاز و نمک و فلفل ورز می دهند و این گوشت را به کوفته های ریز تبدیل کرده و سرخ می کنند. پس از آن در کنار آش دوغ اردبیل اصیل خود این کوفته ها را نیز سرو می نمایند.

با این دستور پخت می توانید آش دوغ محلی اردبیل را به بهترین نحو ممکن آماده نمایید.

حتماً ببینید:


آموزش های تصویری [آرشیو]

تست فرانسوی خوشمزه

اسموتی کم کالری و لاغری

پیتزای سیب زمینی خوشمزه و آسان

غذاهای رژیمی و سالم با مرغ

آموزش غذای آسان چینی با نودل

آموزش کوکی های سالم برای کم کردن وزن

آموزش ۴ نوع غذایی که شما را لاغر می کند

آموزش غذای کره ای آسان

آموزش تست کره ای پرطرفدار

وبلاگ [آرشیو]

خوراکیهای مفید برای افزایش قد خوراکیهای مفید برای افزایش قد ، چه خوراکی هایی هستند؟

خوراکیهای مفید برای افزایش قد ، جزو خوراکی هایی هستند که بسیاری از افراد ممکن است تصور کنند که، نمی توانند دارای تاثیر مثبتی بر روی آنها برای افزایش قد داشته باشند. عده ای تصور می کنند که افزایش قد تنها تا پایان دوران بلوغ امکان پذیر است اما لازم به ذکر است که شما تا سن ۲۰ سالگی نیز می توانید با مصرف خوراکیهای مفید برای افزایش قد، قد خود را افزایش دهید.

خوراکیهای مفید برای افزایش شیر مادر خوراکیهای مفید برای افزایش شیر مادر را میشناسید؟

در این مقاله به خوراکیهای مفید برای افزایش شیر مادر و همچنین سلامت مادر و فرزند اشاره می کنیم.

خوراکیهای مفید برای تقویت حافظه خوراکیهای مفید برای تقویت حافظه و تاثیر آنها بر روی عملکرد ذهن

در این مقاله به راهکارهایی برای تقویت حافظه و ذهن و همچنین خوراکیهای مفید برای تقویت حافظه و تاثیر آنها بر روی عملکرد ذهن صحبت خواهیم کرد.

همه چیز در مورد دانه چیا و نحوه استفاده

در آمریکا چیا را به عنوان دانه ای می شناسند که در عروسکهای سفالی به شکل حیوانات کشت می شود تا پس از سبز شدن به پشم بدن آنها شباهت پیدا کند (مثل سبزه های عید نوروز ما) اما چیا در حقیقت نوعی ابر غذاست.

خوراکیهای مفید برای افراد دیابتی را می شناسید؟

در این مقاله به بیماری دیابت و خوراکی های مفید برای افراد دیابتی اشاره شده است.

روش تهیه انجیر خشک شده روش خشک کردن انجیر در خانه و خواص آن

خشک کردن انجیر در خانه یکی از بهترین روش ها می باشد. شما به راحتی می توانید با استفاده از این روش های متعدد انجیر ها را خشک نمایید. البته این مسئله را نیز مد نظر قرار دهید که این روش خشک کردن انجیر ها طبیعی بوده و هیچ گونه افزودنی ای به ان اضافه نمی شود. از این رو مدت ماندگاری آن نیز بیشتر خواهد بود.

دستور پخت [آرشیو]

جوانه ماش آموزش طرز تهیه جوانه ماش

در این متن سعی شده است طرز تهیه جوانه ماش به صورت خانگی در دو روش به طور کامل شرح داده شود.

ترشی سیر طرز تهیه ترشی سیر به روش غنچه ای و کنسروی

سیر ترشی یکی از چاشنی های خوشمزه ای است که در ایران طرفداران بسیاری دارد. شما می توانید به راحتی طرز تهیه ترشی سیر را در دو نوع غنچه ای و کنسروی در کنار ما آموزش ببینید. سیر ترشی غنچه ای نسبت به کنسروی ماندگاری بیشتری داشته و به همین دلیل طرفداران بیشتری نیز دارد.

طرز تهیه جوحه کباب طرز تهیه جوجه کباب خوشمزه و خوشرنگ

یکی از خوش طعم ترین غذاها در سفره ی ما ایرانی ها جوجه کباب است. البته طرز تهیه جوجه کباب در هر منطقه ای بر حسب سلیقه متفاوت است. اما معمول ترین روشی که در تهیه جوجه کباب از آن استفاده می شود، جوجه کباب زعفرانی است. شما می توانید این روش تهیه جوجه را در متن زیر مطالعه نمایید.

طرز تهیه باقلوا طرز تهیه باقلوا شیرینی خوشمزه و خوش طعم

باقلوا یکی از شیرینی های خوشمزه و لذیذ استان یزد می باشد. اما شما به راحتی می توانید این شیرینی خوشمزه را در منزل تهیه کنید. طرز تهیه باقلوا چندان مشکل نیست، به همین دلیل به راحتی می توان این شیرینی را آماده و صرف کنید. ما در این مطلب به شما طرز تهیه آن را آموزش می دهیم.

طرز تهیه جوجه ترش طرز تهیه جوجه ترش غذای خوشمزه شمالی

غذای جوجه ترش یکی از غذاهای معروف شهرهای شمالی است. شما می توانید به راحتی این غذای خوشمزه را در منزل تهیه نمایید. کافیست مراحل طرز تهیه جوجه ترش را در متن زیر انجام دهید. نحوه درست کردن جوجه ترش بسیار آسان است از این رو زمان زیادی از شما گرفته نمی شود.

طرز تهیه بستنی سنتی طرز تهیه بستنی سنتی و تاریخچه ی آن

بستنی سنتی یکی از بستنی های خاص ایرانی می باشد که به دلیل داشتن گلاب و زعفران طرفداران بسیاری دارد. این بستنی در تمام فصول سال قابل تهیه می باشد و شما به راحتی می توانید طرز تهیه بستنی سنتی را فرا گیرید. این بستنی زرد رنگ بوده و طعمی زعفرانی دارد و فقط در کشور ایران تولید می شود.

دوستان و همراهان گرامی در صورت تمایل می توانید با آدرس ایمیل info@laziz123.ir مکاتبه نمائید.

ایمیل:

تلفن:

کانال تلگرام:

آی دی تلگرام

 

ارسال پیام
تمامی حقوق مادی و معنوی این وبگاه محفوظ می باشد | کپی برداری از مطالب این وبگاه مجاز نمی باشد.