ثبت نام | ورود

با LAZIZ آسان آشپزی کنید

روش های نگهداری برگ مو

توسط: مدیر سایت آخرین بروز رسانی: ۹ خرداد ۱۳۹۸

برای نگهداری برگ مو روش های مختلفی وجود دارد. دلمه برگ مو یکی از غذاهای بسیار لذیذ و محبوب بین ایرانیان است. برگ مو در اواخر بهار و ابتدای فصل تابستان می روید و در باقی فصل های سال وجود ندارد، اما بسیاری از ما دوست داریم بتوانیم این غذای لذیذ را در تمام طول سال تهیه کنیم و از خوردن آن کنار عزیزانمان لذت ببریم. برای اینکار لازم است از روشهای صحیح نگهداری برگ مو اطلاع داشته باشیم.

روش های نگهداری برگ مو

برای نگهداری برگ مو روش های مختلفی وجود دارد. دلمه برگ مو یکی از غذاهای بسیار لذیذ و محبوب بین ایرانیان است. برگ مو در اواخر بهار و ابتدای فصل تابستان می روید و در باقی فصل های سال وجود ندارد، اما بسیاری از ما دوست داریم بتوانیم این غذای لذیذ را در تمام طول سال تهیه کنیم و از خوردن آن کنار عزیزانمان لذت ببریم. برای اینکار لازم است از روشهای صحیح نگهداری برگ مو اطلاع داشته باشیم. با نگهداری برگ مو دیگر لازم نیست تا تابستان سال آینده برای درست کردن آن صبر کنیم.

نکته ای که در نگهداری برگ مو باید به آن دقت شود این است که فقط مسئله تازه ماندن آن در فصل های دیگر مهم نیست، بلکه باید علاوه بر تازه ماندن آن طوری نگهداری شود که خواص آن نیز حفظ شود تا هنگامی که میخواهیم از آنها استفاده کنیم فواید خود را از دست نداده باشند و یا تغییر رنگ در برگها به وجود نیامده باشد.

در این مقاله روشهای نگهداری برگ مو و برخی از خواص آن را شرح می دهیم.

انواع روش های نگهداری برگ مو:

  1. خشک کردن برگ مو: برای نگهداری برگ مو به این روش پس از شستن، آنها را در جایی زیر نور آفتاب آویزان می کنیم. نگهداری برگ مو به این روش کمی سخت است. زیرا باید دقت کرد تا گرد و خاک به برگها نگیرد و همچنین ضربه ای به آنها وارد نشود تا خرد شوند. پس از خشک شدن نیز به هنگام استفاده از آن باید مواظب بود و به آرامی آنها را برداشت. چون ممکن است خرد شوند و دیگر نتوان از آنها استفاده کرد. هنگام استفاده کافی است آنها را در آبی ولرم بگذاریم تا دوباره نرم شوند.

  1. نگهداری برگ مو در بطری های نوشابه: بطری های نوشابه نیز محفظه مناسبی برای نگهداری برگ مو است. در این روش ابتدا باید برگ مو را شسته و پس از اینکه کاملا آب آن گرفته شد برگها را به صورت رولتی پیچید و آن ها را درون بطری انداخت. می توان با چوب نازکی برگها را درون بطری به آرامی جا به جا کرد تا هم جای بیشتری برای سایر برگها باز شود و هم برگها به صورت فشرده تر کنار هم قرار گیرند و رول آنها باز نشود. این بطری پر از برگ مو را می توان تا یک سال در فریزر نگه داشت. هنگام مصرف برگ مو نیز با پاره کردن بطری به راحتی می توان برگ ها را خارج کرد.
  2. نگهداری برگ مو در فریزر: برای نگهداری برگ مو در فریزر می توان آنها را پس از شستن و خشک کردن در درون ظرف های مخصوص فریزر گذاشت و آن را در فریزر قرار داد. به این ترتیب هر زمان که خواستیم می توانیم آن را از فریزر خارج و مصرف کنیم.
  3. نگهداری برگ مو در آب نمک: نگهداری برگ مو به این روش همانند روش نگهداری آن در بطری نوشابه استو با این تفاوت که در این روش از آب نمک نیز استفاده می شود. ابتدا آب و نمک را درون قابلمه ای می جوشانیم و میگذاریم خنک شود. سپس برگها را بعد از شستن به صورت رولتی می پیچیم و درون بطری نوشابه قرار می دهیم و بطری را با آب نمک پر می کنیم. برای از بین رفتن شوری برگها هنگام مصرف، فقط کافی است برگها را مدتی درون آب بی نمک بگذاریم تا نمک آن گرفته شود.

  1. نگهداری برگ مو به روش کنسرو کردن: برای کنسرو کردن برگ مو آنها را پس از شستن به صورت رولی می پیچیم و درون شیشه می چینیم. شیشه را با آب نمکی که قبلا جوشاندیم و خنک کرده ایم پر می کنیم. سپس شیشه ها را دورن قابلمه ای پر از آب جوش می گذاریم و آنها را برای ۱۵ دقیقه می جوشانیم. سپس شیشه ها را از قابلمه خارج کرده و پس از سرد شدن می توانیم آنها را به مدت طولانی نگهداری کنیم. شیشه های که برای نگهداری برگ مو استفاده می شود باید کاملا سالم باشد و نباید هیچگونه ترک یا شکستگی داشته باشد. درب این شیشه ها نیز باید فلزی باشد و هیچگونه زنگ زدگی یا خراشیدگی نداشته باشد. با این روش برگ مو را می توان برای ۶ ماه نگهداری کرد. البته نگهداری برگ مو به روش کنسرو کردن معمولا توصیه نمی شود. زیرا برگ مو خاصیت اسیدی کمی دارد. بنابراین ممکن است با کنسرو کردن آن، خطر بروز بوتولیسم افزایش یابد.
  2. نگهداری برگ مو با نمک: استفاده از نمک از دیرباز برای نگهداری مواد غذایی رایج بوده است. نمک ماده ای است که از فاسد شدن مواد غذایی جلوگیری می کند. با اینکه امروزه استفاده از یخچال و فریزر برای نگهداری مواد غذایی جای نمک را گرفته است، اما همچنان می توان از این روش قدیمی و موثر برای نگهداری برگ مو استفاده کرد. در این روش برگ مو را پس از شستن و خشک کردن، کف ظرفی که میخواهیم در آن نگهداری کنیم پهن می کنیم و یک لایه نمک روی آن میپاشیم. برگ بعدی را روی آن قرار می دهیم و دوباره روی برگ نمک میپاشیم. به همین ترتیب برگها را لایه لایه میچینیم و روی آنها نمک می پاشیم تا ظرف پر شود. بعد از پر شدن ظرف، در آن را محکم می بندیم و تا زمان مصرف، به هیچ عنوان در ظرف را باز نمی کنیم. به این ترتیب می توان برگ مو را به مدت طولانی نگهداری کرد.
  3. نگهداری برگ مو به روش بلانچ کردن: برای نگهداری برگ مو با این روش تعداد ۱۰ یا ۲۰ عدد برگ مو را روی هم میچینیم و آنها را رول می کنیم و با نخ مخصوص آشپزی می بندیم. برگها را نباید خیلی شل بست که از هم باز شوند. همچنین نباید آنقدر سفت بست که بوسیله نخ بریده شود. به حدی که برگها از هم باز نشوند و فضایی نیز برای ورود آب به داخل برگها وجود داشته باشد کافی است. دسته های برگ مو را داخل آب جوش می اندازیم و برای مدت ۱ دقیقه می جوشانیم. سپس آنها را از آب جوش خارج می کنیم و داخل کاسه ای پر از آب و یخ می اندازیم و برای مدت ۲ دقیقه می گذاریم در کاسه آب و یخ باقی بماند. سپس آنها را از کاسه بیرون می آوریم و درون کیسه فریزر یا ظرف مخصوص می گذاریم و درون فریزر قرار می دهیم. نگهداری برگ مو به روش بلانچ کردن تمام خاصیت آن را حفظ می کند. مدت زمان نگهداری برگ مو به روش بلانچ کردن ۶ ماه است. هنگام استفاده از برگ مو می توانید دسته برگ مو را گرم کنید، سپس نخ آن را ببرید و برای درست کردن دلمه استفاده کنید.

نکات مهم نگهداری برگ مو

  • بهتر است از سرخ کردن برگ مو خودداری شود. زیرا سرخ کردن و حرارت دیدن برگ مو به مدت زیاد باعث تغییر رنگ آن و همچنین از بین رفتن مواد مقوی آن به ویژه ویتامین C موجود در ان خواهد شد.
  • پخت برگ مو بهتر است در مدت زمان کم و با حرارت پایین باشد. زیرا در این صورت تبدیل بتاکاروتن موجود در آن به ویتامین A به میزان ۳ برابر خواهد رسید.
  • بهتر است از برگ مویی استفاده شود که از درختچه های خانگی تهیه شده. زیرا در این صورت احتمال سم پاشی درخت به خاطر دوری آفت ها کمتر است.

فواید برگ مو

برگ مو شاید به ظاهر گیاهی معمولی به نظر برسد که برای خوشمزه تر شدن غذا از آن استفاده می شود. اما در واقع علاوه بر این که خوشمزه است فواید بسیار زیادی نیز دارد و میتوان از آن به صورت دم کرده و یا خشک شده برای برطرف کردن برخی مشکلات استفاده کرد. این برگ سرشار از مواد معدنی و مفیدی است که در ادامه به آنها اشاره می کنیم.

  • برگ مو سرشار از موادی مانند ساکارز، کاروتن، مالیک اسید، پتاسیم، آهن و سیلیکون است.
  • دم کرده برگ مو برای رفع خونریزی، نقرس و زردی مناسب است.
  • باعث برطرف کردن تهوع می شود.
  • التهاب پوست را کاهش میدهد.

  • قادر است اختلالات گردش خون در دوران بلوغ و یائسگی را برطرف کند.
  • گرد برگ مو برای از بین بردن قطع خونریزی بینی و رحم مفید است.
  • درمان برونشیت مزمن یکی دیگر از فواید برگ مو است.
  • هنگام ورم ملتحمه چشم میتوان چشم را با دم کرده برگ مو شستشو داد.
  • برگ مو ضد عفونی کننده است و زکام و عفونت‌های روده را میتواند برطرف کند.
  • برگ مو اشتها آور، ضد اسهال و ادرار آور است.
  • جوشانده برگ مو می تواند از سقط جنین جلوگیری کند.
  • سرما زدگی دست و پا را می توان با جوشانده برگ مو از بین برد.
  • نه تنها برگ مو سرشار از فواید است، از پیچک ها، ساقه و شکوفه آن نیز برای برطرف کردن بسیاری از مشکلات می توان استفاده کرد.
  • شیره پیچک های برگ مو برای درمان خونریزی های داخلی مانند اسهال خونی، اخلاط خونی، خونریزی رحمی و بواسیر موثر است.
  • بهتر است از برگ مویی استفاده شود که از درختچه های خانگی تهیه شده. زیرا در این صورت احتمال سم پاشی درخت به خاطر دوری آفت ها کمتر است.

  • شکوفه برگ مو، ذرات ریز و سبز رنگی دارد که قلب و معده را تقویت می کند. علاوه بر آن تهوع، باد گلو و سکسکه را برطرف می کند و از ترش کردن معده نیز جلوگیری می کند.
admin

اگه دوست داشتین می تونین از گوشت چرخ کرده یا گوشتی که ریز خرد شده استفاده کنین من خودم از گوشت استفاده میکنم

سمیرا

به یتیمچه گوشت هم می زنن؟

مهدی عباسپور شاهمرسی

اه اه یتیمچه؟! من که دوس ندارم


آموزش های تصویری [آرشیو]

تست فرانسوی خوشمزه

اسموتی کم کالری و لاغری

پیتزای سیب زمینی خوشمزه و آسان

غذاهای رژیمی و سالم با مرغ

آموزش غذای آسان چینی با نودل

آموزش کوکی های سالم برای کم کردن وزن

آموزش ۴ نوع غذایی که شما را لاغر می کند

آموزش غذای کره ای آسان

آموزش تست کره ای پرطرفدار

وبلاگ [آرشیو]

خوراکیهای مفید برای افزایش قد خوراکیهای مفید برای افزایش قد ، چه خوراکی هایی هستند؟

خوراکیهای مفید برای افزایش قد ، جزو خوراکی هایی هستند که بسیاری از افراد ممکن است تصور کنند که، نمی توانند دارای تاثیر مثبتی بر روی آنها برای افزایش قد داشته باشند. عده ای تصور می کنند که افزایش قد تنها تا پایان دوران بلوغ امکان پذیر است اما لازم به ذکر است که شما تا سن ۲۰ سالگی نیز می توانید با مصرف خوراکیهای مفید برای افزایش قد، قد خود را افزایش دهید.

خوراکیهای مفید برای افزایش شیر مادر خوراکیهای مفید برای افزایش شیر مادر را میشناسید؟

در این مقاله به خوراکیهای مفید برای افزایش شیر مادر و همچنین سلامت مادر و فرزند اشاره می کنیم.

خوراکیهای مفید برای تقویت حافظه خوراکیهای مفید برای تقویت حافظه و تاثیر آنها بر روی عملکرد ذهن

در این مقاله به راهکارهایی برای تقویت حافظه و ذهن و همچنین خوراکیهای مفید برای تقویت حافظه و تاثیر آنها بر روی عملکرد ذهن صحبت خواهیم کرد.

همه چیز در مورد دانه چیا و نحوه استفاده

در آمریکا چیا را به عنوان دانه ای می شناسند که در عروسکهای سفالی به شکل حیوانات کشت می شود تا پس از سبز شدن به پشم بدن آنها شباهت پیدا کند (مثل سبزه های عید نوروز ما) اما چیا در حقیقت نوعی ابر غذاست.

خوراکیهای مفید برای افراد دیابتی را می شناسید؟

در این مقاله به بیماری دیابت و خوراکی های مفید برای افراد دیابتی اشاره شده است.

روش تهیه انجیر خشک شده روش خشک کردن انجیر در خانه و خواص آن

خشک کردن انجیر در خانه یکی از بهترین روش ها می باشد. شما به راحتی می توانید با استفاده از این روش های متعدد انجیر ها را خشک نمایید. البته این مسئله را نیز مد نظر قرار دهید که این روش خشک کردن انجیر ها طبیعی بوده و هیچ گونه افزودنی ای به ان اضافه نمی شود. از این رو مدت ماندگاری آن نیز بیشتر خواهد بود.

دستور پخت [آرشیو]

جوانه ماش آموزش طرز تهیه جوانه ماش

در این متن سعی شده است طرز تهیه جوانه ماش به صورت خانگی در دو روش به طور کامل شرح داده شود.

ترشی سیر طرز تهیه ترشی سیر به روش غنچه ای و کنسروی

سیر ترشی یکی از چاشنی های خوشمزه ای است که در ایران طرفداران بسیاری دارد. شما می توانید به راحتی طرز تهیه ترشی سیر را در دو نوع غنچه ای و کنسروی در کنار ما آموزش ببینید. سیر ترشی غنچه ای نسبت به کنسروی ماندگاری بیشتری داشته و به همین دلیل طرفداران بیشتری نیز دارد.

طرز تهیه جوحه کباب طرز تهیه جوجه کباب خوشمزه و خوشرنگ

یکی از خوش طعم ترین غذاها در سفره ی ما ایرانی ها جوجه کباب است. البته طرز تهیه جوجه کباب در هر منطقه ای بر حسب سلیقه متفاوت است. اما معمول ترین روشی که در تهیه جوجه کباب از آن استفاده می شود، جوجه کباب زعفرانی است. شما می توانید این روش تهیه جوجه را در متن زیر مطالعه نمایید.

طرز تهیه باقلوا طرز تهیه باقلوا شیرینی خوشمزه و خوش طعم

باقلوا یکی از شیرینی های خوشمزه و لذیذ استان یزد می باشد. اما شما به راحتی می توانید این شیرینی خوشمزه را در منزل تهیه کنید. طرز تهیه باقلوا چندان مشکل نیست، به همین دلیل به راحتی می توان این شیرینی را آماده و صرف کنید. ما در این مطلب به شما طرز تهیه آن را آموزش می دهیم.

طرز تهیه جوجه ترش طرز تهیه جوجه ترش غذای خوشمزه شمالی

غذای جوجه ترش یکی از غذاهای معروف شهرهای شمالی است. شما می توانید به راحتی این غذای خوشمزه را در منزل تهیه نمایید. کافیست مراحل طرز تهیه جوجه ترش را در متن زیر انجام دهید. نحوه درست کردن جوجه ترش بسیار آسان است از این رو زمان زیادی از شما گرفته نمی شود.

طرز تهیه بستنی سنتی طرز تهیه بستنی سنتی و تاریخچه ی آن

بستنی سنتی یکی از بستنی های خاص ایرانی می باشد که به دلیل داشتن گلاب و زعفران طرفداران بسیاری دارد. این بستنی در تمام فصول سال قابل تهیه می باشد و شما به راحتی می توانید طرز تهیه بستنی سنتی را فرا گیرید. این بستنی زرد رنگ بوده و طعمی زعفرانی دارد و فقط در کشور ایران تولید می شود.

دوستان و همراهان گرامی در صورت تمایل می توانید با آدرس ایمیل info@laziz123.ir مکاتبه نمائید.

ایمیل:

تلفن:

کانال تلگرام:

آی دی تلگرام

 

ارسال پیام
تمامی حقوق مادی و معنوی این وبگاه محفوظ می باشد | کپی برداری از مطالب این وبگاه مجاز نمی باشد.