ثبت نام | ورود

با LAZIZ آسان آشپزی کنید

روش های نگهداری برگ مو
توسط: مدیر سایت آخرین بروز رسانی: ۹ خرداد ۱۳۹۸

برای نگهداری برگ مو روش های مختلفی وجود دارد. دلمه برگ مو یکی از غذاهای بسیار لذیذ و محبوب بین ایرانیان است. برگ مو در اواخر بهار و ابتدای فصل تابستان می روید و در باقی فصل های سال وجود ندارد، اما بسیاری از ما دوست داریم بتوانیم این غذای لذیذ را در تمام طول سال تهیه کنیم و از خوردن آن کنار عزیزانمان لذت ببریم. برای اینکار لازم است از روشهای صحیح نگهداری برگ مو اطلاع داشته باشیم.

روش های نگهداری برگ مو

برای نگهداری برگ مو روش های مختلفی وجود دارد. دلمه برگ مو یکی از غذاهای بسیار لذیذ و محبوب بین ایرانیان است. برگ مو در اواخر بهار و ابتدای فصل تابستان می روید و در باقی فصل های سال وجود ندارد، اما بسیاری از ما دوست داریم بتوانیم این غذای لذیذ را در تمام طول سال تهیه کنیم و از خوردن آن کنار عزیزانمان لذت ببریم. برای اینکار لازم است از روشهای صحیح نگهداری برگ مو اطلاع داشته باشیم. با نگهداری برگ مو دیگر لازم نیست تا تابستان سال آینده برای درست کردن آن صبر کنیم.

نکته ای که در نگهداری برگ مو باید به آن دقت شود این است که فقط مسئله تازه ماندن آن در فصل های دیگر مهم نیست، بلکه باید علاوه بر تازه ماندن آن طوری نگهداری شود که خواص آن نیز حفظ شود تا هنگامی که میخواهیم از آنها استفاده کنیم فواید خود را از دست نداده باشند و یا تغییر رنگ در برگها به وجود نیامده باشد.

در این مقاله روشهای نگهداری برگ مو و برخی از خواص آن را شرح می دهیم.

انواع روش های نگهداری برگ مو:

  1. خشک کردن برگ مو: برای نگهداری برگ مو به این روش پس از شستن، آنها را در جایی زیر نور آفتاب آویزان می کنیم. نگهداری برگ مو به این روش کمی سخت است. زیرا باید دقت کرد تا گرد و خاک به برگها نگیرد و همچنین ضربه ای به آنها وارد نشود تا خرد شوند. پس از خشک شدن نیز به هنگام استفاده از آن باید مواظب بود و به آرامی آنها را برداشت. چون ممکن است خرد شوند و دیگر نتوان از آنها استفاده کرد. هنگام استفاده کافی است آنها را در آبی ولرم بگذاریم تا دوباره نرم شوند.

  1. نگهداری برگ مو در بطری های نوشابه: بطری های نوشابه نیز محفظه مناسبی برای نگهداری برگ مو است. در این روش ابتدا باید برگ مو را شسته و پس از اینکه کاملا آب آن گرفته شد برگها را به صورت رولتی پیچید و آن ها را درون بطری انداخت. می توان با چوب نازکی برگها را درون بطری به آرامی جا به جا کرد تا هم جای بیشتری برای سایر برگها باز شود و هم برگها به صورت فشرده تر کنار هم قرار گیرند و رول آنها باز نشود. این بطری پر از برگ مو را می توان تا یک سال در فریزر نگه داشت. هنگام مصرف برگ مو نیز با پاره کردن بطری به راحتی می توان برگ ها را خارج کرد.
  2. نگهداری برگ مو در فریزر: برای نگهداری برگ مو در فریزر می توان آنها را پس از شستن و خشک کردن در درون ظرف های مخصوص فریزر گذاشت و آن را در فریزر قرار داد. به این ترتیب هر زمان که خواستیم می توانیم آن را از فریزر خارج و مصرف کنیم.
  3. نگهداری برگ مو در آب نمک: نگهداری برگ مو به این روش همانند روش نگهداری آن در بطری نوشابه استو با این تفاوت که در این روش از آب نمک نیز استفاده می شود. ابتدا آب و نمک را درون قابلمه ای می جوشانیم و میگذاریم خنک شود. سپس برگها را بعد از شستن به صورت رولتی می پیچیم و درون بطری نوشابه قرار می دهیم و بطری را با آب نمک پر می کنیم. برای از بین رفتن شوری برگها هنگام مصرف، فقط کافی است برگها را مدتی درون آب بی نمک بگذاریم تا نمک آن گرفته شود.

  1. نگهداری برگ مو به روش کنسرو کردن: برای کنسرو کردن برگ مو آنها را پس از شستن به صورت رولی می پیچیم و درون شیشه می چینیم. شیشه را با آب نمکی که قبلا جوشاندیم و خنک کرده ایم پر می کنیم. سپس شیشه ها را دورن قابلمه ای پر از آب جوش می گذاریم و آنها را برای ۱۵ دقیقه می جوشانیم. سپس شیشه ها را از قابلمه خارج کرده و پس از سرد شدن می توانیم آنها را به مدت طولانی نگهداری کنیم. شیشه های که برای نگهداری برگ مو استفاده می شود باید کاملا سالم باشد و نباید هیچگونه ترک یا شکستگی داشته باشد. درب این شیشه ها نیز باید فلزی باشد و هیچگونه زنگ زدگی یا خراشیدگی نداشته باشد. با این روش برگ مو را می توان برای ۶ ماه نگهداری کرد. البته نگهداری برگ مو به روش کنسرو کردن معمولا توصیه نمی شود. زیرا برگ مو خاصیت اسیدی کمی دارد. بنابراین ممکن است با کنسرو کردن آن، خطر بروز بوتولیسم افزایش یابد.
  2. نگهداری برگ مو با نمک: استفاده از نمک از دیرباز برای نگهداری مواد غذایی رایج بوده است. نمک ماده ای است که از فاسد شدن مواد غذایی جلوگیری می کند. با اینکه امروزه استفاده از یخچال و فریزر برای نگهداری مواد غذایی جای نمک را گرفته است، اما همچنان می توان از این روش قدیمی و موثر برای نگهداری برگ مو استفاده کرد. در این روش برگ مو را پس از شستن و خشک کردن، کف ظرفی که میخواهیم در آن نگهداری کنیم پهن می کنیم و یک لایه نمک روی آن میپاشیم. برگ بعدی را روی آن قرار می دهیم و دوباره روی برگ نمک میپاشیم. به همین ترتیب برگها را لایه لایه میچینیم و روی آنها نمک می پاشیم تا ظرف پر شود. بعد از پر شدن ظرف، در آن را محکم می بندیم و تا زمان مصرف، به هیچ عنوان در ظرف را باز نمی کنیم. به این ترتیب می توان برگ مو را به مدت طولانی نگهداری کرد.
  3. نگهداری برگ مو به روش بلانچ کردن: برای نگهداری برگ مو با این روش تعداد ۱۰ یا ۲۰ عدد برگ مو را روی هم میچینیم و آنها را رول می کنیم و با نخ مخصوص آشپزی می بندیم. برگها را نباید خیلی شل بست که از هم باز شوند. همچنین نباید آنقدر سفت بست که بوسیله نخ بریده شود. به حدی که برگها از هم باز نشوند و فضایی نیز برای ورود آب به داخل برگها وجود داشته باشد کافی است. دسته های برگ مو را داخل آب جوش می اندازیم و برای مدت ۱ دقیقه می جوشانیم. سپس آنها را از آب جوش خارج می کنیم و داخل کاسه ای پر از آب و یخ می اندازیم و برای مدت ۲ دقیقه می گذاریم در کاسه آب و یخ باقی بماند. سپس آنها را از کاسه بیرون می آوریم و درون کیسه فریزر یا ظرف مخصوص می گذاریم و درون فریزر قرار می دهیم. نگهداری برگ مو به روش بلانچ کردن تمام خاصیت آن را حفظ می کند. مدت زمان نگهداری برگ مو به روش بلانچ کردن ۶ ماه است. هنگام استفاده از برگ مو می توانید دسته برگ مو را گرم کنید، سپس نخ آن را ببرید و برای درست کردن دلمه استفاده کنید.

نکات مهم نگهداری برگ مو

  • بهتر است از سرخ کردن برگ مو خودداری شود. زیرا سرخ کردن و حرارت دیدن برگ مو به مدت زیاد باعث تغییر رنگ آن و همچنین از بین رفتن مواد مقوی آن به ویژه ویتامین C موجود در ان خواهد شد.
  • پخت برگ مو بهتر است در مدت زمان کم و با حرارت پایین باشد. زیرا در این صورت تبدیل بتاکاروتن موجود در آن به ویتامین A به میزان ۳ برابر خواهد رسید.
  • بهتر است از برگ مویی استفاده شود که از درختچه های خانگی تهیه شده. زیرا در این صورت احتمال سم پاشی درخت به خاطر دوری آفت ها کمتر است.

فواید برگ مو

برگ مو شاید به ظاهر گیاهی معمولی به نظر برسد که برای خوشمزه تر شدن غذا از آن استفاده می شود. اما در واقع علاوه بر این که خوشمزه است فواید بسیار زیادی نیز دارد و میتوان از آن به صورت دم کرده و یا خشک شده برای برطرف کردن برخی مشکلات استفاده کرد. این برگ سرشار از مواد معدنی و مفیدی است که در ادامه به آنها اشاره می کنیم.

  • برگ مو سرشار از موادی مانند ساکارز، کاروتن، مالیک اسید، پتاسیم، آهن و سیلیکون است.
  • دم کرده برگ مو برای رفع خونریزی، نقرس و زردی مناسب است.
  • باعث برطرف کردن تهوع می شود.
  • التهاب پوست را کاهش میدهد.

  • قادر است اختلالات گردش خون در دوران بلوغ و یائسگی را برطرف کند.
  • گرد برگ مو برای از بین بردن قطع خونریزی بینی و رحم مفید است.
  • درمان برونشیت مزمن یکی دیگر از فواید برگ مو است.
  • هنگام ورم ملتحمه چشم میتوان چشم را با دم کرده برگ مو شستشو داد.
  • برگ مو ضد عفونی کننده است و زکام و عفونت‌های روده را میتواند برطرف کند.
  • برگ مو اشتها آور، ضد اسهال و ادرار آور است.
  • جوشانده برگ مو می تواند از سقط جنین جلوگیری کند.
  • سرما زدگی دست و پا را می توان با جوشانده برگ مو از بین برد.
  • نه تنها برگ مو سرشار از فواید است، از پیچک ها، ساقه و شکوفه آن نیز برای برطرف کردن بسیاری از مشکلات می توان استفاده کرد.
  • شیره پیچک های برگ مو برای درمان خونریزی های داخلی مانند اسهال خونی، اخلاط خونی، خونریزی رحمی و بواسیر موثر است.
  • بهتر است از برگ مویی استفاده شود که از درختچه های خانگی تهیه شده. زیرا در این صورت احتمال سم پاشی درخت به خاطر دوری آفت ها کمتر است.

  • شکوفه برگ مو، ذرات ریز و سبز رنگی دارد که قلب و معده را تقویت می کند. علاوه بر آن تهوع، باد گلو و سکسکه را برطرف می کند و از ترش کردن معده نیز جلوگیری می کند.
admin

اگه دوست داشتین می تونین از گوشت چرخ کرده یا گوشتی که ریز خرد شده استفاده کنین من خودم از گوشت استفاده میکنم

سمیرا

به یتیمچه گوشت هم می زنن؟

مهدی عباسپور شاهمرسی

اه اه یتیمچه؟! من که دوس ندارم


آموزش های تصویری [آرشیو]

تست فرانسوی خوشمزه

اسموتی کم کالری و لاغری

پیتزای سیب زمینی خوشمزه و آسان

غذاهای رژیمی و سالم با مرغ

آموزش غذای آسان چینی با نودل

آموزش کوکی های سالم برای کم کردن وزن

آموزش ۴ نوع غذایی که شما را لاغر می کند

آموزش غذای کره ای آسان

آموزش تست کره ای پرطرفدار

وبلاگ [آرشیو]

روش خشک کردن انجیر در خانه و خواص آن

خشک کردن انجیر در خانه یکی از بهترین روش ها می باشد. شما به راحتی می توانید با استفاده از این روش های متعدد انجیر ها را خشک نمایید. البته این مسئله را نیز مد نظر قرار دهید که این روش خشک کردن انجیر ها طبیعی بوده و هیچ گونه افزودنی ای به ان اضافه نمی شود. از این رو مدت ماندگاری آن نیز بیشتر خواهد بود.

خوراکیهای مفید برای افزایش هوش جنین در دوران بارداری

دوران بارداری یکی از مهم ترین و حساس ترین دوران زندگی هر زوجی است بنابراین شما باید از لحاظ تغذیه و آرامش فکری بسیار مراقب سلامت خود باشید. ما دراین مقاله تمامی خوراکیهای مفید برای افزایش هوش جنین را به شما معرفی میکنیم.

راهکار های مختلف درمان زود انزالی

متاسفانه انزال زودرس در عصر حاضر به یکی از مشکلات اصلی مردان در زندگی جنسی آن ها تبدیل شده است که شکایت و نارضایتی شریک جنسی را به دنبال دارد. آمار ها نشان می دهد که از بین هر سه مرد یک نفر از آن ها این مشکل را تجربه کرده و از راهکار های مختلف درمان زود انزالی برای رفع این معضل کمک گرفته است.

راههای از بین بردن شپش و شناخت این حشره ی انگلی

شپش ها معمولا به روش ها مختلفی به وجود می آیند و راههای از بین بردن شپش ها نیز بسیار متنوع است. باید این مسئله را بدانیم که علت به وجود آمدن شپش ها هرگز رعایت نکردن بهداشت نیست. بلکه آلودگی های محیطی تاثیر بسیاری در ابتلا به این بیماری در افراد دارد. پس باید برخی موارد را رعایت کنید تا مبتلا به این حشره انگلی نشوید.

بیماری افسردگی و راه های درمان آن

بیماری افسردگی که در هر فرد و با هر سن و جنسی ممکن از بروز کند، می تواند یک بیماری خطرناک روحی روانی برای فرد مبتلا باشد. زیرا افرادی که دچار این بیماری می شوند معمولا به راحتی دست به خودکشی میزنند. گوشه نشینی و تنهایی را به هر حرکت دیگری ترجیح می دهند. این افراد همیشه خودشان را مقصر می دانند و احساس گناه می کنند.

بلانچ چیست و روشهای بلانچ سبزیجات کدامند؟

روش های مختلفی برای نگهداری سبزیجات به مدت طولانی وجود دارد. بلانچ یکی از این راهها است. همه ما دوست داریم سبزیجات را به صورت تازه خرید و مصرف کنیم. اما همیشه امکان خرید سبزی تازه وجود ندارد. بعضی از سبزیجات ممکن است فقط در فصلهای خاصی وجود داشته باشند و نتوان آنها را در تمام فصول سال در بازار پیدا کرد. بنابراین بهتر است سبزیجات را به روش بلانچ کردن برای مدت طولانی نگهداری کرد تا هر زمان که لازم است بتوان از آن استفاده کرد.

دستور پخت [آرشیو]

دستور پخت غذای مجلسی شوید پلو با مرغ

شوید پلو با مرغ یکی دیگر از غذاهای سنتی و خوش رنگ و لعاب ایرانی می باشد. این غذای خوش طعم را هم در منزل و هم در مجالس مختلف سرو می کنند. به همین منظور یادگیری پخت آن برای کد بانو های خوش سلیقه ی ایرانی حائز اهمیت است. شما می توانید با ما در این مقاله همراه باشید و روش پخت این غذا را آموزش ببینید.

دستور پخت مربای انجیر و نکات آن

مربای انجیر یکی از مرباهای خوش طعم و لذیذی است که بر حسب ذائقه ی افراد مورد پسند قرار می گیرد. این مربا به اندازه ی مرباهای دیگر که بر سر سفره های ما ایرانی ها مهیا می شود از شهرت برخوردار نیست. اما خب مصرف آن خالی از لطف هم نخواهد بود. شما می توانید به راحتی این مربای خوشمزه را در منزل تهیه فرمایید.

باقالا پلو مجلسی

باقالا پلو مجلسی یکی از قدیمی ترین غذاهای ایرانی می باشد که مختص کشور ما است. این غذا از گزینه های مناسبی برای سرو در مجالی نیز به شمار می ورد از این رو باید بدانید چگونه تهیه می شود و با چه ترفند هایی می توانید این غذای سنتی را خوش طعم تر و خوشمزه تر نمایید. روش های پخت باقالا پلو متنوع است.

روش تهیه آش دوغ اردبیل اصیل

آش دوغ اردبیل اصیل یکی از آش های محلی مردم استان اردبیل می باشد که باید با دوغ محلی پخته شود. از این رو طعم خوشمزه و لذیذی بدست می آید. شما می توانید با اموزش این اش لذیذ، از آن به عنوان میان وعده و یا حتی غذای کامل استفاده نمایید. فراموش نکنید که این آش به دوغ محلی نیاز دارد.

دستور پخت غذای شمالی کدو پلو

کدو پلو یکی از غذاهای محلی در شمال کشور عزیزمان است. مردم شمال معمولا این غذا را بدون گوشت و یا مرغ طبخ می نمایند و سرو می کنند. اما ما به دلیل داشتن ذائقه های متفاوت در دنیا، این غذای خوشمزه را هم به همراه مرغ و هم به همراه گوشت طبخ می کنیم. در این مطلب هر سه روش پخت کدو پلو را به شما آموزش داده ایم.

طرز تهیه ی غذای شیرین پلو با مرغ

شیرین پلو با مرغ یکی از غذاهای ایرانی محسوب می شود که طرفداران ویژه ی خود را دارد. اما از آنجایی که این غذا شیرین است معمولا مورد پسند همه قرار نمی گیرد. ما روش پخت این غذای خوشمزه را برای شما بیان خواهیم نمود تا حتی برای یک بار هم که شده آن را پخته و طعمش را بچشید.

دوستان و همراهان گرامی در صورت تمایل می توانید با آدرس ایمیل info@laziz123.ir مکاتبه نمائید.

ایمیل:

تلفن:

کانال تلگرام:

آی دی تلگرام

 

ارسال پیام
تمامی حقوق مادی و معنوی این وبگاه محفوظ می باشد | کپی برداری از مطالب این وبگاه مجاز نمی باشد.