ثبت نام | ورود

با LAZIZ آسان آشپزی کنید

طرز تهیه بستنی سنتی و تاریخچه ی آن

طرز تهیه بستنی سنتی
توسط: مدیر سایت آخرین بروز رسانی: ۲۱ تیر ۱۳۹۸

بستنی سنتی یکی از بستنی های خاص ایرانی می باشد که به دلیل داشتن گلاب و زعفران طرفداران بسیاری دارد. این بستنی در تمام فصول سال قابل تهیه می باشد و شما به راحتی می توانید طرز تهیه بستنی سنتی را فرا گیرید. این بستنی زرد رنگ بوده و طعمی زعفرانی دارد و فقط در کشور ایران تولید می شود.

طرز تهیه بستنی سنتی و تاریخچه ی آن

بستنی یکی از دسر های خوشمزه ای می باشد که در سراسر جهان طرفداران زیادی دارد. اما در ایران بستنی سنتی تولید می شود که مختص این کشور است. ما در این مطلب برای شما طرز تهیه بستنی سنتی را بیان خواهیم کرد.

تاریخچه ی تولید بستنی سنتی 

بستنی سنتی که در ایران تولید می شود طعم زعفرانی داشته و به رنگ زرد است. در تمام بستنی فروشی ها شاهد بوده اید که بستنی سنتی با خلال پسته و تکه های بزرگی از خامه پوشانده شده است. مردم کشور ما به دلیل طعم و خلال پسته هایی که در این بسته وجود دارد، بستنی سنتی را بسیار می پسندند.

در زمان های قدیم مردی به نام اکبر مشتی، اولین کسی بود که در کشور ما اقدام به ساخت و فروش بستنی کرد.

طرز تهیه بستنی سنتی اکبر مشتی در ایران با نمونه های خارجی آن بسیار متفاوت بود. زیرا ایرانی ها به استفاده از گلاب و زعفران علاقه ی خاصی دارند و به همین دلیل استفاده از این مواد را به جای ثابت کننده ها ترجیح می دادند.

از این رو اکبر مشتی با استفاده از گلاب و زعفران در بستنی منجر به تولید بستنی خاص ایران شد. که امروزه به بستنی سنتی شهرت دارد.

مواد لازم جهت طرز تهیه بستنی سنتی 

زمان لازم برای آماده سازی بستنی سنتی معمولا متغیر است. اما شما به طور کلی می توانید در زمانی معادل ۱۲۰ دقیقه اقدام به آماده سازی مواد بستنی نمایید. پس از آن ۲۰ دقیقه زمان لازم دارید تا بستنی شما به طور کامل آماده شود.

مواد لازمی که در اینجا جهت طرز تهیه بستنی سنتی برای شما بیان می شود، مناسب برای ۶ نفر است. اگر قصد دارید برای افراد بیشتری بستنی سنتی تهیه نمایید می توانید به راحتی تمام مواد را ضرب نمایید و یا اگر تعدادی کمتر از ۶ نفر هستید می توانید مواد لازم را تقسیم نمایید.

مواد لازم:

  • ۴ پیمانه شیر پر چرب
  • ۲ پیمانه شکر
  • ½ پیمانه گلاب
  • ۱۰۰ گرم خامه
  • ۲ قاشق چایخوری ثعلب
  • خلال پسته به میزان لازم
  • زعفران دم کرده به مقدار لازم

طرز تهیه بستنی سنتی امروزه به مدل های مختلفی در آمده است. یعنی شما می توانید بستنی خود در مدل بستنی چوبی، کاسه ای، یا اسکوپی در طعم های مختلف مشاهده نموده و تهیه نمایید. حتی برخی خوراکی ها را با این بستنی ترکیب نموده و کیک بستنی و.. بدست اورید.

اما همچنان بستنی سنتی طرفداران خاص و ویژه ی خود را دارد. هیچ نوع بستنی نتوانسته است عطر و طعم زعفران و گلاب موجود در بستنی سنتی را پر کند.

نکته ی جالب دیگر این که طرز تهیه بستنی سنتی فقط مختص به فصل های گرم سال نمی باشد. شما می توانید این بستنی سنتی را به راحتی در تمام فصل های سال تهیه نموده و در منزل مصرف کنید. بستنی سنتی عموما با ثعلب درست می شود. شما باید ثعلب را از قنادی ها و یا عطاری ها تهیه نمایید و در بستنی سنتی از آن استفاده کنید.

گیاه ثعلب دارای پیازی می باشد که آن را خشک کرده و پودر می کنند. این گیاه به دلیل داشتن مواد قندی و نشاسته در بستنی سنتی مورد استفاده قرار می گیرد.

بستنی سنتی زعفرانی

طرز تهیه بستنی سنتی زعفرانی 

حال پس از آماده نمودن مواد اولیه بستنی سنتی مرحله به مرحله اقدام به تهیه این بستنی می نماییم.

  1. در مرحله اول باید خامه را درون یک کیسه ی نایلونی بریزیم. آن را پهن کرده و درون یخچال فریزر قرار دهیم. خامه باید کاملا حالت یخ زدگی پیدا کند.
  2. حال به سراغ مرحله بعدی طرز تهیه بستنی سنتی می رویم. شیر را درون قابلمه ای می ریزیم و بر روی حرارت ملایم گاز قرار می دهیم. مراقب باشید شیر سرریز نشود.
  3. پس از آن که شیر جوشید مقداری از زعفران دم کرده را به همراه گلاب به شیر اضافه می کنیم.
  4. این مسئله را در ذهن داشته باشید که بستنی پس از این که بسته شد رنگ روشن تری می گیرد. از این رو بهتر است از زعفران بیشتری استفاده نمایید تا رنگ بستنی سنتی شما به زردی بزند.
  5. پودر ثعلب و شکر را باهم مخلوط می کنید و سپس قاشق به قاشق آن را به شیرمان اضافه می کنیم.
  6. آنقدر مواد شیر را هم میزنید تا شکر و ثعلب در آن حل شود. مراقب باشید شکر و ثعلب را کم کم به شیر اضافه نمایید تا مایه یکدست شود و به غلظت برسد.
  7. در مرحله بعدی طرز تهیه بستنی سنتی این مایه آماده شده بستنی را از روی حرارت بر می داریم و درون کاسه ای ریخته و آن را بر روی یخ قرار می دهیم. در همین حین باید با همزن برقی مایه بستنی را هم بزنید تا خودش را گرفته و کشدار شود.
  8. پس از آن ظرف بستنی را درون فریزر قرار می دهیم. زمان تقریبی برای ماندن بستنی درون فریزر ۳۰ دقیقه می باشد. پس از آن مجددا مایه را خارج کرده و با همزن بزنید تا حالت کشدار یابد و باز به فریزر منتقل کنید. این عمل را باید ۵ مرتبه تکرار کنید تا بستنی شما قوام بگیرد.
  9. پس از این که تمام مراحل طرز تهیه بستنی سنتی را تکمیل نمودید و آماده شد، باید خامه هایی که در اولین مرحله درون فریزر قرار دادید را تکه تکه کرده و به همراه خلال پسته به درون بستنی اضافه نمایید. پس از آن باید بستنی خود را به مدت ۵ ساعت درون فریزر قرار دهید تا مراحل تکمیلی جهت آماده سازی را سپری کند.
  10. در زمان سرو شما می توانید به راحتی با استفاده از شیره آلبالو یا آبلیمو و یا کمی زعفران این بستنی سنتی خوشمزه را میل بفرمایید.

نکات مهم برای تهیه بستنی سنتی

بهتر است برخی نکات برای طرز تهیه بستنی سنتی را مد نظر قرار دهید.

  1. باید از ثعلب مرغوب استفاده کنید تا بستنی کشدار شده و دچار یخ زندگی نشود.
  2. اگر شکری که برای بستنی استفاده می کنید بیشتر از مقدار لازم باشد اجازه نخواهد داد بستنی خود را ببندد.
  3. اگر از بستنی کشدار بیشتر لذت می برید می توانید کمی به مقدار ثعلب خود بیفزایید.
  4. از خامه چرب استفاده نکنید زیرا منجمد نمی شود. درصورت استفاده از خامه چرب بهتر است کمی شیر به آن اضافه نمایید و خامه را درون سینی فر پهن کنید، سپس آن را به فریزر منتقل نمایید.

آموزش های تصویری [آرشیو]

تست فرانسوی خوشمزه

اسموتی کم کالری و لاغری

پیتزای سیب زمینی خوشمزه و آسان

غذاهای رژیمی و سالم با مرغ

آموزش غذای آسان چینی با نودل

آموزش کوکی های سالم برای کم کردن وزن

آموزش ۴ نوع غذایی که شما را لاغر می کند

آموزش غذای کره ای آسان

آموزش تست کره ای پرطرفدار

وبلاگ [آرشیو]

خوراکیهای مفید برای افزایش قد خوراکیهای مفید برای افزایش قد ، چه خوراکی هایی هستند؟

خوراکیهای مفید برای افزایش قد ، جزو خوراکی هایی هستند که بسیاری از افراد ممکن است تصور کنند که، نمی توانند دارای تاثیر مثبتی بر روی آنها برای افزایش قد داشته باشند. عده ای تصور می کنند که افزایش قد تنها تا پایان دوران بلوغ امکان پذیر است اما لازم به ذکر است که شما تا سن ۲۰ سالگی نیز می توانید با مصرف خوراکیهای مفید برای افزایش قد، قد خود را افزایش دهید.

خوراکیهای مفید برای افزایش شیر مادر خوراکیهای مفید برای افزایش شیر مادر را میشناسید؟

در این مقاله به خوراکیهای مفید برای افزایش شیر مادر و همچنین سلامت مادر و فرزند اشاره می کنیم.

خوراکیهای مفید برای تقویت حافظه خوراکیهای مفید برای تقویت حافظه و تاثیر آنها بر روی عملکرد ذهن

در این مقاله به راهکارهایی برای تقویت حافظه و ذهن و همچنین خوراکیهای مفید برای تقویت حافظه و تاثیر آنها بر روی عملکرد ذهن صحبت خواهیم کرد.

همه چیز در مورد دانه چیا و نحوه استفاده

در آمریکا چیا را به عنوان دانه ای می شناسند که در عروسکهای سفالی به شکل حیوانات کشت می شود تا پس از سبز شدن به پشم بدن آنها شباهت پیدا کند (مثل سبزه های عید نوروز ما) اما چیا در حقیقت نوعی ابر غذاست.

خوراکیهای مفید برای افراد دیابتی را می شناسید؟

در این مقاله به بیماری دیابت و خوراکی های مفید برای افراد دیابتی اشاره شده است.

روش تهیه انجیر خشک شده روش خشک کردن انجیر در خانه و خواص آن

خشک کردن انجیر در خانه یکی از بهترین روش ها می باشد. شما به راحتی می توانید با استفاده از این روش های متعدد انجیر ها را خشک نمایید. البته این مسئله را نیز مد نظر قرار دهید که این روش خشک کردن انجیر ها طبیعی بوده و هیچ گونه افزودنی ای به ان اضافه نمی شود. از این رو مدت ماندگاری آن نیز بیشتر خواهد بود.

دستور پخت [آرشیو]

جوانه ماش آموزش طرز تهیه جوانه ماش

در این متن سعی شده است طرز تهیه جوانه ماش به صورت خانگی در دو روش به طور کامل شرح داده شود.

ترشی سیر طرز تهیه ترشی سیر به روش غنچه ای و کنسروی

سیر ترشی یکی از چاشنی های خوشمزه ای است که در ایران طرفداران بسیاری دارد. شما می توانید به راحتی طرز تهیه ترشی سیر را در دو نوع غنچه ای و کنسروی در کنار ما آموزش ببینید. سیر ترشی غنچه ای نسبت به کنسروی ماندگاری بیشتری داشته و به همین دلیل طرفداران بیشتری نیز دارد.

طرز تهیه جوحه کباب طرز تهیه جوجه کباب خوشمزه و خوشرنگ

یکی از خوش طعم ترین غذاها در سفره ی ما ایرانی ها جوجه کباب است. البته طرز تهیه جوجه کباب در هر منطقه ای بر حسب سلیقه متفاوت است. اما معمول ترین روشی که در تهیه جوجه کباب از آن استفاده می شود، جوجه کباب زعفرانی است. شما می توانید این روش تهیه جوجه را در متن زیر مطالعه نمایید.

طرز تهیه باقلوا طرز تهیه باقلوا شیرینی خوشمزه و خوش طعم

باقلوا یکی از شیرینی های خوشمزه و لذیذ استان یزد می باشد. اما شما به راحتی می توانید این شیرینی خوشمزه را در منزل تهیه کنید. طرز تهیه باقلوا چندان مشکل نیست، به همین دلیل به راحتی می توان این شیرینی را آماده و صرف کنید. ما در این مطلب به شما طرز تهیه آن را آموزش می دهیم.

طرز تهیه جوجه ترش طرز تهیه جوجه ترش غذای خوشمزه شمالی

غذای جوجه ترش یکی از غذاهای معروف شهرهای شمالی است. شما می توانید به راحتی این غذای خوشمزه را در منزل تهیه نمایید. کافیست مراحل طرز تهیه جوجه ترش را در متن زیر انجام دهید. نحوه درست کردن جوجه ترش بسیار آسان است از این رو زمان زیادی از شما گرفته نمی شود.

طرز تهیه بستنی سنتی طرز تهیه بستنی سنتی و تاریخچه ی آن

بستنی سنتی یکی از بستنی های خاص ایرانی می باشد که به دلیل داشتن گلاب و زعفران طرفداران بسیاری دارد. این بستنی در تمام فصول سال قابل تهیه می باشد و شما به راحتی می توانید طرز تهیه بستنی سنتی را فرا گیرید. این بستنی زرد رنگ بوده و طعمی زعفرانی دارد و فقط در کشور ایران تولید می شود.

دوستان و همراهان گرامی در صورت تمایل می توانید با آدرس ایمیل info@laziz123.ir مکاتبه نمائید.

ایمیل:

تلفن:

کانال تلگرام:

آی دی تلگرام

 

ارسال پیام
تمامی حقوق مادی و معنوی این وبگاه محفوظ می باشد | کپی برداری از مطالب این وبگاه مجاز نمی باشد.