ثبت نام | ورود

با LAZIZ آسان آشپزی کنید

قارچ شیتاکه و فواید آن را بهتر بشناسید!

توسط: مدیر سایت آخرین بروز رسانی: ۱۵ خرداد ۱۳۹۸

بسیاری از مواد غذایی در طبیعت وجود دارند که فواید زیادی برای درمان برخی بیماری ها دارد. امروزه با پیشرفت علم و فناوری شناخت انسانها از خواص دارویی و درمانی بسیاری از مواد غذایی بیشتر شده است. قارچ شیتاکه یکی از همین مواد غذایی است. دانشمندان به تازگی دریافتند از این نوع قارچ می توان برای از بین بردن برخی بیماری ها و مشکلات استفاده کنند. در ادامه شما را با قارچ شیتاکه و فواید آن آشنا میکنیم.

قارچ شیتاکه و فواید آن را بیشتر بشناسید!

بسیاری از مواد غذایی در طبیعت وجود دارند که فواید زیادی برای درمان برخی بیماری ها دارد. امروزه با پیشرفت علم و فناوری شناخت انسانها از خواص دارویی و درمانی بسیاری از مواد غذایی بیشتر شده است. قارچ شیتاکه یکی از همین مواد غذایی است. دانشمندان به تازگی دریافتند از این نوع قارچ می توان برای از بین بردن برخی بیماری ها و مشکلات استفاده کنند. در ادامه شما را با قارچ شیتاکه و فواید آن آشنا میکنیم.

قارچ شیتاکه چیست؟

قارچ شیتاکه یک نوع قارچ به رنگ قهوه ای مایل به قرمز است که مرکز پیدایش آن چین و ژاپن است و بومی آن مناطق به حساب می آید. سطح این قارچ ها کمی محدب و اندازه آنها بین ۵ تا ۱۰ سانتی متر است و به صورت خودرو روی درختان جنگلی رشد می کنند. این نوع قارچ ها امروزه در بیشتر مناطق دنیا مانند ایالات متحده آمریکا، کانادا و سنگاپور و ایران پرورش داده می شود. در ایران نیز در استان خراسان رضوی این محصول کشت می شود و پرورش می یابد.

این گیاه با ارزش را در فرهنگ غذایی چین جایگاه مهمی دارد و جزء جدایی ناپذیر عادات غذایی آنها است. چینی ها حدود ۶ هزار سال پیش به خواص این گیاه پی بردند. این قارچ در کشور های شرق آسیا مانند چین، ژاپن، کره و تایوان نماد طول عمر محسوب میشود.
قارچ شیتاکه دارای مواد معدنی و ویتامین های فراوانی است. بنابراین مصرف آن می تواند کمبود ویتامین بدن را جبران کند. همچنین خواص دارویی و درمانی نیز دارد و میتواند در برطرف کردن بیماری ها و مشکلات دیگر کمک کننده باشد. اگر می خواهید از فواید این گیاه با ارزش بدانید تا آخر این مطلب همراه ما باشید.

فواید قارچ شیتاکه

  1. افزایش طول عمر: قارچ شیتاکه سرشار از مواد معدنی مختلف و ضروری برای بدن مانند ویتامین های گروه B (شامل ویتامین های B2، B3، B5، B6، B9، B12)، مس، روی، منیزیم، ویتامین D، سلنیوم، فیبر و … است. در نتیجه با فراهم کردن این ویتامین ها برای بدن باعث افزایش طول عمر می شود.
  2. تقویت سیستم ایمنی: این نوع قارچ به دلیل داشتم پلی ساکارید، با تقویت سیستم ایمنی بدن باعث کاهش ابتلا به بیماری های عفونی، سرماخوردگی، تبخال و زگیل می شود.
  3. کاهش ابتلا به سرطان: قارچ شیتاکه پلی ساکارید و آنتی اکسیدان فراوانی دارد که به کاهش رادیکال های آزاد در بدن و در نتیجه کاهش خطر ابتلا به تومور و سرطانها کمک می کند. این قارچ روی سلول ماکروفاژ بیشتر تاثیر می گذارد. ماکروفاژها نوعی سلول ایمنی هستند که کار پاکسازی سلول های مستعد سرطانی را انجام می دهند. قارچ شیتاکه باعث می شود فرآیند مرگ برنامه ریزی شده سلولها به درستی انجام شود. در نتیجه سلول ها در همان زمانی که باید از بین بروند میمیرند و دچار رشد بی رویه و تبدیل به سرطانی شدن نشوند. این قارچ به ویژه در پیشگیری از سرطان های کولون، پروستات و سینه موثر است.
  4. کاهش بیماری های قلبی عروقی: قارچ شیتاکه از طریق ماده بتاگلوکان موجود در خود قادر به کاهش کلسترول خون است. با کاهش کلسترول خون رسوب و تجمع چربی در رگ ها کاهش پیدا می کند و به دنبال آن گرفتگی عروق و سکته قلبی نیز کاهش می یابد.
  5. کاهش وزن: قارچ شیتاکه فیبر بالا و کالری پایینی دارد. بنابراین اشتها را کم می کند، جلوی پرخوری را می گیرد و همچنین جذب چربی در بدن را کاهش می دهد. در نتیجه در کاهش وزن و لاغری افراد کمک کننده است.
  6. کاهش ابتلا به دیابت: مقدار کربوهیدرات قارچ شیتاکه پایین است و چربی نیز ندارد. بنابراین با کنترل قند خون می تواند باعث کاهش ابتلا به دیابت نوع ۲ شود.
  7. رفع کم خونی: مس موجود در این قارچ باعث بالارفتن تولید گلبولهای قرمز می شود و با افزایش گلبولهای قرمز خون کم خونی برطرف و درمان می شود.
  8. کاهش ابتلا به پوکی استخوان: قارچ شیتاکه دارای کلسیم و مس است. این مواد برای تقویت استخوانها مفید است و از ابتلا به پوکی استخوان جلوگیری می کند. بنابراین مصرف این قارج به ویژه به خانم ها توصیه می شود. زیرا با نزدیک شدن به سن یائسگی خطر ابتلا به پوکی استخوان در آنها بیشتر می شود.
  9. ضد التهاب: این قارچ شگفت انگیز یک ضد التهاب و ضد باکتری طبیعی است. مصرف آن در رفع التهاب ها و همچنین کاهش پوسیدگی دندان موثر است. قارچ شیتاکه از رشد باکتری که باعث پوسیدگی دندان میشود جلوگیری می کند.
  10. بهبود هضم غذا: فیبر زیاد موجود در این قارچ به بهبود دستگاه گوارش هضم راحت تر کمک می کند.
  11. افزایش انرژی: قارچ شیتاکه سرشار از ویتامین های گروه B است. انواع ویتامین های گروه B افزایش دهنده متابولیسم بدن و انرژی فرد هستند.
  12. رفع یبوست: فیبر این قارچ باعث راحت تر شدن حرکات روده و در نتیجه درمان یبوست می شود.
  13. بهبود حافظه و کاهش ابتلا به آلزایمر: این گیاه به دلیل داشتن مقدار زیاد ویتامین های گروه B باعث تقویت عملکرد مغز، بهبود حافظه می شود. در نتیجه از ابتلا به بیماری های زوال عقل مانند آلزایمر جلوگیری می کند. همچنین این قارچ می تواند باعث از بین رفتن اغتشاشات ذهنی شود. در نتیجه توانایی تمرکز بالا می رود و به دنبال آن عملکرد شناختی افراد بهبود می یابد.
  14. رفع چین و چروک پوست و آکنه صورت: این قارچ خاصیت آنتی اکسیدان دارد. آنتی اکسیدان ها جلوی فعالیت رادیکال های آزاد را می گیرند. رادیکال های آزاد عامل چین و چروک و پیری پوست است. بنابراین مصرف این نوع قارچ در جوان سازی پوست و رفع چین و چروک آن مناسب است. همچنین سلنیوم ماده ای است که به وفور در این گیاه وجود دارد. این ماده باعث درمان جوش و آکنه می شود.
  15. تقویت موی سر: این گیاه به دلیل داشتن ویتامین C و مس می تواند در تقویت فولیکول های مو و افزایش رشد آن موثر باشد.
  16. درمان زگیل تناسلی: زگیل تناسلی نوعی بیماری شایع جنسی است که ویروس HPV آن را ایجاد می کند. این ویروس در بدن باعث ایجاد زگیل در ناحیه تناسلی، دهان و گلو می شود. نوع خطرناک و نادر آن ممکن است باعث سرطان دهانه رحم در زنان شود. پژوهش های بسیاری درباره تاثیر قارچ شیتاکه در از بین بردن ویروس HPV انجام شده است. نتایج این پژوهش ها حاکی از موثر بودن این قارچ در از بین بردن ویروس و درمان این بیماری است. ماده شیمیایی که با این ویروس مبارزه می کند و آن را از بین میبرد AHCC نام دارد. این ماده باعث تقویت سیستم ایمنی و افزایش سلول هایی که وظیفه مقابله با عفونت را دارند می شود.
  17. کاهش اثرات منفی درمان سرطان: شیمی درمانی و پرتو درمانی که برای درمان سرطان به کار میرود اثرات منفی و ناخوشایندی مانند تهوع، درد، ریزش مو، بی حالی و … می شود. پلی ساکارید موجود در این قارچ میتواند این حالت های ناخوشایند را در بیماران کاهش دهد.
  18. بهبود عملکرد کلیه ها: کلیه ها برای عملکرد سالم به پتاسیم نیاز دارند. قارچ شیتاکه سرشار از پتاسیم است. میزان پتاسیم موجود در آن از میزان موجود در موز نیز بیشتر است. بنابراین برای کمک به عملکرد سالم کلیه ها می توان از این قارچ شگفت انگیز استفاده کرد.

روش مصرف قارچ شیتاکه

قارچ شیتاکه هم به صورت تازه و هم به صورت خشک شده در دسترس است. قارچ تازه را می توانید مانند قارچ های معمولی دیگر به صورت پخته یا سرخ کرده آماده کنید و در انواع غذاها مانند سوپ، خورش، ساندویچ و … استفاده کنید.
قارچ شیتاکه خشک شده معمولا به صورت خام استفاده می شود. البته در مصرف خام آن باید دقت شود. زیرا ممکن است باعث بروز آلرژی و برخی حساسیت ها در افراد شود. بنابراین بهتر ابتدا یک یا دو عدد برای دانستن اینکه به آن آلرژی دارید یا خیر بخورید. اگر بعد از مدتی نشانه های آلرژیک و خارش و التهاب پوست دیده نشد، می توانید به مصرف خام این قارچ ادامه دهید. اما اگر دچار نشانه های آلرژیک شدید، دیگر نباید آن را به صورت خام مصرف کنید. فقط می توانید قارچ را به صورت پخته شده مصرف کنید.

کپسول AHCC

داروسازن از قارچ شیتاکه کپسولی به نام کپسول AHCC تهیه کرده اند که برای درمان بیماری هایی مانند زگیل تناسلی و انواع سرطانها و تقویت سیستم ایمنی تجویز می شود. در مصرف این کپسول حتما باید با پزشک خود مشورت کنید و آن را خودسرانه مصرف نکنید.

چه کسانی نباید قارچ شیتاکه مصرف کنند؟
درست است که این قارچ فواید بسیاری دارد و برای رفع و درمان بسیاری از بیماری ها کمک کننده است؛ اما مصرف آن برای برخی افراد محدودیت دارد و به همه توصیه نمی شود.

-افرادی که آلرژی دارند و بدنشان حساس است نباید آن را مصرف کنند. زیرا ممکن است باعث خارش، ناراحتی معده و حساسیت به نور خورشید شود.
-افرادی که دچار نقرس هستند نمی توانند از این قارچ استفاده کنند. زیرا در آن ماده ای به نام پورین وجود دارد که اسید اوریک خون را افزایش می دهد. در نتیجه بیماری آنها شدیدتر می شود.
-بهتر است زنان باردار و شیرده از این ماده غذایی استفاده نکنند. زیرا پژوهشهای کافی در زمینه اثر این نوع قارچ روی زنان باردار و شیرده انجام نشده است. بنابراین برای جلوگیری از خطرات احتمالی برای مادر و فرزند بهتر است در دوران بارداری و شیردهی مصرف نشود.
-مصرف قارچ شیتاکه برای کودکان و نوزادان نیز به دلیل خطرات احتمالی توصیه نمیشود.


آموزش های تصویری [آرشیو]

تست فرانسوی خوشمزه

اسموتی کم کالری و لاغری

پیتزای سیب زمینی خوشمزه و آسان

غذاهای رژیمی و سالم با مرغ

آموزش غذای آسان چینی با نودل

آموزش کوکی های سالم برای کم کردن وزن

آموزش ۴ نوع غذایی که شما را لاغر می کند

آموزش غذای کره ای آسان

آموزش تست کره ای پرطرفدار

وبلاگ [آرشیو]

خوراکیهای مفید برای افزایش قد خوراکیهای مفید برای افزایش قد ، چه خوراکی هایی هستند؟

خوراکیهای مفید برای افزایش قد ، جزو خوراکی هایی هستند که بسیاری از افراد ممکن است تصور کنند که، نمی توانند دارای تاثیر مثبتی بر روی آنها برای افزایش قد داشته باشند. عده ای تصور می کنند که افزایش قد تنها تا پایان دوران بلوغ امکان پذیر است اما لازم به ذکر است که شما تا سن ۲۰ سالگی نیز می توانید با مصرف خوراکیهای مفید برای افزایش قد، قد خود را افزایش دهید.

خوراکیهای مفید برای افزایش شیر مادر خوراکیهای مفید برای افزایش شیر مادر را میشناسید؟

در این مقاله به خوراکیهای مفید برای افزایش شیر مادر و همچنین سلامت مادر و فرزند اشاره می کنیم.

خوراکیهای مفید برای تقویت حافظه خوراکیهای مفید برای تقویت حافظه و تاثیر آنها بر روی عملکرد ذهن

در این مقاله به راهکارهایی برای تقویت حافظه و ذهن و همچنین خوراکیهای مفید برای تقویت حافظه و تاثیر آنها بر روی عملکرد ذهن صحبت خواهیم کرد.

همه چیز در مورد دانه چیا و نحوه استفاده

در آمریکا چیا را به عنوان دانه ای می شناسند که در عروسکهای سفالی به شکل حیوانات کشت می شود تا پس از سبز شدن به پشم بدن آنها شباهت پیدا کند (مثل سبزه های عید نوروز ما) اما چیا در حقیقت نوعی ابر غذاست.

خوراکیهای مفید برای افراد دیابتی را می شناسید؟

در این مقاله به بیماری دیابت و خوراکی های مفید برای افراد دیابتی اشاره شده است.

روش تهیه انجیر خشک شده روش خشک کردن انجیر در خانه و خواص آن

خشک کردن انجیر در خانه یکی از بهترین روش ها می باشد. شما به راحتی می توانید با استفاده از این روش های متعدد انجیر ها را خشک نمایید. البته این مسئله را نیز مد نظر قرار دهید که این روش خشک کردن انجیر ها طبیعی بوده و هیچ گونه افزودنی ای به ان اضافه نمی شود. از این رو مدت ماندگاری آن نیز بیشتر خواهد بود.

دستور پخت [آرشیو]

جوانه ماش آموزش طرز تهیه جوانه ماش

در این متن سعی شده است طرز تهیه جوانه ماش به صورت خانگی در دو روش به طور کامل شرح داده شود.

ترشی سیر طرز تهیه ترشی سیر به روش غنچه ای و کنسروی

سیر ترشی یکی از چاشنی های خوشمزه ای است که در ایران طرفداران بسیاری دارد. شما می توانید به راحتی طرز تهیه ترشی سیر را در دو نوع غنچه ای و کنسروی در کنار ما آموزش ببینید. سیر ترشی غنچه ای نسبت به کنسروی ماندگاری بیشتری داشته و به همین دلیل طرفداران بیشتری نیز دارد.

طرز تهیه جوحه کباب طرز تهیه جوجه کباب خوشمزه و خوشرنگ

یکی از خوش طعم ترین غذاها در سفره ی ما ایرانی ها جوجه کباب است. البته طرز تهیه جوجه کباب در هر منطقه ای بر حسب سلیقه متفاوت است. اما معمول ترین روشی که در تهیه جوجه کباب از آن استفاده می شود، جوجه کباب زعفرانی است. شما می توانید این روش تهیه جوجه را در متن زیر مطالعه نمایید.

طرز تهیه باقلوا طرز تهیه باقلوا شیرینی خوشمزه و خوش طعم

باقلوا یکی از شیرینی های خوشمزه و لذیذ استان یزد می باشد. اما شما به راحتی می توانید این شیرینی خوشمزه را در منزل تهیه کنید. طرز تهیه باقلوا چندان مشکل نیست، به همین دلیل به راحتی می توان این شیرینی را آماده و صرف کنید. ما در این مطلب به شما طرز تهیه آن را آموزش می دهیم.

طرز تهیه جوجه ترش طرز تهیه جوجه ترش غذای خوشمزه شمالی

غذای جوجه ترش یکی از غذاهای معروف شهرهای شمالی است. شما می توانید به راحتی این غذای خوشمزه را در منزل تهیه نمایید. کافیست مراحل طرز تهیه جوجه ترش را در متن زیر انجام دهید. نحوه درست کردن جوجه ترش بسیار آسان است از این رو زمان زیادی از شما گرفته نمی شود.

طرز تهیه بستنی سنتی طرز تهیه بستنی سنتی و تاریخچه ی آن

بستنی سنتی یکی از بستنی های خاص ایرانی می باشد که به دلیل داشتن گلاب و زعفران طرفداران بسیاری دارد. این بستنی در تمام فصول سال قابل تهیه می باشد و شما به راحتی می توانید طرز تهیه بستنی سنتی را فرا گیرید. این بستنی زرد رنگ بوده و طعمی زعفرانی دارد و فقط در کشور ایران تولید می شود.

دوستان و همراهان گرامی در صورت تمایل می توانید با آدرس ایمیل info@laziz123.ir مکاتبه نمائید.

ایمیل:

تلفن:

کانال تلگرام:

آی دی تلگرام

 

ارسال پیام
تمامی حقوق مادی و معنوی این وبگاه محفوظ می باشد | کپی برداری از مطالب این وبگاه مجاز نمی باشد.