ثبت نام | ورود

با LAZIZ آسان آشپزی کنید

که لانه، نان سفره های بهاری شما
توسط: مدیر سایت آخرین بروز رسانی: ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۸

سبزیجات کوهی در فصل بهار تنوع زیادی دارند و مردم استان کردستان نیز از این تنوع طبیعی به خوبی استفاده می کنند. که لانه یک نان سنتی است که با آرد گندم و سبزیجات کوهی مانند کنیوال و پیچک تهیه می شود. مراحل پخت این غذا بسیار ساده بوده و شما می توانید به راحتی آن را تهیه نمایید.

 که لانه، نان سفره های بهاری شما
که لانه نام یک نان سنتی و محلی در شهرهای کردنشین می باشد که برای مردم استان کردستان، جایگاه خاصی را میان سفره های فصل بهار به خود اختصاص داده است. سبزی های کوهی و بهاری کنیوال و پیچک که در پخت این نان استفاده می شوند اصلی ترین دلیلی است که بیشتر مردم که لانه را در فصل بهار استفاده می کنند. البته در سایر فصل های سال با وجود اینکه سبزیجات مذکور دیگر یافت نمی شود اما می توان که لانه را با پیازچه تازه نیز تهیه و میل نمود. بنابراین اگر شما در سایر شهرهای کشور نیز ساکن هستید و دسترسی به این سبزیجات مخصوص ندارید می توانید از پیازچه به عنوان جایگزین استفاده کنید. شهرهای پاوه و سنندج یکی از پرطرفدارترین های این غذای محلی به حساب می آیند به طوریکه در اغلب مهمانی های فصل بهار حتما این نان خوشمزه در کنار سایر غذاهای سنتی طبخ و سرو می شود. اگر از مردم استان کردستان در خصوص نحوه سرو کردن که لانه سوال کنیم، مطمئنا آن ها نوشیدن دوغ در کنار این غذا را توصیه خواهند کرد. همراه ما باشید تا این نان که به نوعی یک غذای کامل نیز می باشد بیشتر آشنا شویم.

مواد لازم برای پخت نان که لانه

  • آرد (ترجیحا آرد گندم) : ۱کیلوگرم
  • آب: به مقدار کافی
  • کنیوال و پیچک (یا پیازچه): ۱کیلوگرم
  • روغن حیوانی یا کره: به مقدار کافی
  • نمک: به مقدار کافی

مراحل و دستور پخت که لانه:
که لانه مانند تمامی نان ها از خمیر آرد بدست می آید. به همین دلیل بایستی چند ساعتی قبل تر از پخت دست به کار شویم تا خمیر به خوبی ور بیاید. بنابراین ابتدا آرد را دوبار الک می کنیم و سپس کم کم آب را اضافه میکنیم. مقدار آب به اندازه ای باید باشد که خمیر ما به دست نچسبیده و بافت نرمی داشته باشد. سپس روی آن را پوشانده و ترجیحا در یک جای گرم قرار می دهیم تا به مدت دو یا سه ساعت خمیر استراحت کند. در این فاصله سبزیجات خود را به خوبی شسته و کاملا ریز و نگینی آن ها را خرد می کنیم. کمی نمک روی سبزیجات پاشیده و آن ها را به کناری می گذاریم. پس از اینکه خمیر ما آماده شد آن را به گلوله های توپی یکسانی تقسیم می کنیم و سپس بر روی یک سطح صاف که کمی آرد پاشیده ایم خمیر را پهن کرده و با وردنه خوب باز می کنیم. ضخامت خمیرهای پهن شده نه خیلی کم و نه خیلی زیاد باشد. مقداری از سبزیجات نمک خورده را برداشته و روی خمیرهای پهن شده می پاشیم. نان که لانه در استان کردستان بر روی ساج های مخصوصی پخته می شود اما اگر شما این وسیله را ندارید می توانید از یک ماهیتابه یا سینی فر نیز برای این کار استفاده کنید. یک طرف خمیر پهن شده را بر روی طرف دیگر برگردانه و به اصطلاح سبزیجات را میان آن پنهان می کنیم. آن ها را در ماهیتابه داغ و یا بر روی ساج گرم شده قرار می دهیم و بعد از طلایی شدن لایه زیرین، طرف دیگر را می پزیم. در مرحله آخر پس از برش دادن نان های که لانه، آن ها را توسط کره یا روغن حیوانی داغ و ذوب شده به خوبی چرب می کنیم. برای تزئین می توانید از سبزیجات باقی مانده استفاده کنید. غذای شما آماده است.

حتماً ببینید:


آموزش های تصویری [آرشیو]

آموزش تصویری شیرینی مرنگ شکلاتی

آموزش تصویری تارت شکلاتی

آموزش تصویری پای توت

آموزش تصویری دونات سیب

آموزش تصویری کیک هویج کاراملی

میوه آرایی با سیب

کیک موز شکلاتی (وگان)

دستور پخت پنکیک شکلاتی برای صبحانه

وبلاگ [آرشیو]

فواید قهوه

یکی از معروف ترین نوشیدنی ها در سراسر جهان قهوه می باشد. امروزه انواع قهوه ها در حد وسیع و گسترده ای در کشورهای مختلف کشت می شوند که هر یک از آن ها دارای خواص و فواید منحصر به فرد و شگفت انگیز مختص به خود می باشد. در این مقاله فواید قهوه تلخ-اسپرسو-گانودرما- سبز را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

فواید پای مرغ برای سلامتی بدن

پای مرغ سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی مختلف همجون کلسیم، آهن و منیزیم است از این رو مصرف این ماده غذایی بسیار توصیه می شود. از فواید پای مرغ برای کودک، زن باردار، در طب سنتی و زانو درد نمی توان چشم پوشی کرد. شما همچنین می توانید با مصرف این ماده غذایی از بروز بسیاری از اختلالات پیشگیری کنید.

آشنایی با مهمترین مزایا و فواید پاکسازی پوست

سموم موجود در بدن از طریق منافذ موجود روی پوست شما از بدن خارج خواهند شد بنابراین اگر آلودگی های روی سطح پوست شما باقی بمانند منافذ پوست بسته شده و این سموم نمی توانند به راحتی دفع شوند به همین منظور پاکسازی پوست در سال های اخیر تا حد زیادی مورد توجه واقع شده است. اما آیا می دانید فواید پاکسازی پوست چیست؟

چطور جای جوش را از بین ببریم ( درمان های خانگی و طب سنتی)

دغدغه اصلی افرادی که به زیبایی پوست خود اهمیت بسیار زیادی می دهند این است( چطور جای جوش را از بین ببریم) اگر شما نیز با این مشکل مواجه هستید و به دنبال راه حل های ایده آل برای رهایی از آن ها هستید توصیه می کنیم تا پایان این مقاله همراه ما باشید و این درمان های خانگی را امتحان کنید.

آشنایی با فواید سرکه سیب برای سلامتی انسان

سرکه سیب که در طول دو مرحله به دست می آید و فرآیند تولید آن شباهت بسیار زیادی به تولید الکل دارد مزایای بسیار زیادی برای سلامت انسان به همراه دارد. از جمله مزایا و فواید سرکه سیب می توان به کاهش سطح کلسترول، قند خون و کاهش وزن اشاره کرد.

مهمترین فواید انجیر برای سلامتی انسان

یکی از میوه های بسیار شیرین که دانه های بسیار زیاد و پوست نرم دارد انجیر می باشد. مصرف این میوه به صورت خشک و تازه توصیه می شود زیرا دارای مزایا و فواید بیشماری برای سلامتی انسان می باشد. یکی از مهمترین فواید انجیر کمک به کاهش سطح قند خون در بدن می باشد.

دستور پخت [آرشیو]

خوشمزه ی نارنجی؛ خورشت هویج تبریز

ممکن است که برخی از افراد با شنیدن نام هویج تصور یک غذای شیرین را بکنند که چندان هم از طعم و عطر آن راضی نباشند اما میتوان گفت که این خورش در عین اینکه اندکی شیرین است میتواند با استفاده از آلو طعم متعادل تری داشته باشد. همانطور که از نام این غذا پیداست، ماده اصلی آن هویج است که باید به صورت خلالی خورد شود.

طرز تهیه سالاد ماکارونی ایتالیایی

روزهای بلند تابستان معمولا زمانی برای برگزار کردن مهمانی های عصرانه و دورهمی های دوستانه است. طرز تهیه سالاد ماکارونی یکی از گزینه های مناسب برای این مراسمات است که به راحتی نیز آماده شده و می توان در زمان کوتاهی این سالاد را تهیه کرد.

غذای تبریزی با بادمجان؛ قارنی یاریخ یا بادمجان شکم پر

قارنی یاریخ یا بادمجان شکم پر یکی از غذاهای محلی مردمان آذربایجان شرقی است که علاوه بر بومی بودن برای این ناحیه در سایر شهر های ایران زمین نیز پخته می شود. این غذا علاوه بر اینکه یک وعده غذایی کامل محسوب می شود عطر و طعم بی نظیری هم دارد که در واقع باعث می شود به یکی از غذاهای پرطرفدار مبدل شود.

خوشمزه های آذربایجان؛ آش اوماج

جالب است بدانید که لغت اوماج ریشه آذری دارد و به معنای تکه کردن است. میتوان گفت که این آش با نوعی پاستا درست می شود اما این پاستا با آن چیزی که شما از فروشگاه های بزرگ تهیه می کنید بسیار متفاوت است.

آش گوجه فرنگی تبریز

آش گوجه فرنگی جز غذاهایی است که هم طعم بی نظیری دارد و هم اینکه خوشرنگ و اشتها برانگیز است. شما برای درست کردن این آش به مواد مختلفی نظیر سبزی آش (تره و جعفری)، حبوبات (لوبیا چیتی یا لوبیا چشم ‌بلبلی) پیاز داغ ، بلغور، برنج و گوجه نیاز دارید. این آش خوشمزه، همانطور که از نام آن پیداست نیاز به گوجه فرنگی زیادی دارد و آبغوره ای که در آن استفاده می شود نیز مسئول ترش کردن آن است.

پادشاه غذاهای آذربایجان؛ آبگوشت دیزی سنگی تبریز

در بخش های قبل گفتیم که غذاهای سنتی آذربایجان، از خوشمزه ترین غذاهای سنتی ایرانی به شمار می آیند. در بین تمامی غذاهای آذربایجان میتوان به آبگوشت دیزی سنگی تبریز اشاره کرد که اگر به این شهر زیبا سفر می کنید باید حتما آن را در برنامه خود قرار دهید.

دوستان و همراهان گرامی در صورت تمایل می توانید با آدرس ایمیل info@laziz123.ir مکاتبه نمائید.

ایمیل:

تلفن:

کانال تلگرام:

آی دی تلگرام

 

ارسال پیام
تمامی حقوق مادی و معنوی این وبگاه محفوظ می باشد | کپی برداری از مطالب این وبگاه مجاز نمی باشد.