ثبت نام | ورود

با LAZIZ آسان آشپزی کنید

۱۰ نوع از غذاهای سنتی آذربایجان شرقی
توسط: مدیر سایت آخرین بروز رسانی: ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۸

مردم این خطه کوهستانی، از رژیم غذایی متنوعی پیروی می کنند که انواع غذاهای خوشمزه را در خود جای داده است. این غذاها شامل انواع خوراک های سنتی و محلی می شود. در این بخش می خواهیم شما را با ۱۰ نوع از غذاهای سنتی آذربایجان شرقی آشنا کنیم.

۱۰ نوع از غذاهای سنتی آذربایجان شرقی

آذربایجان شرقی همانطور که از نامش پیداست در شرق کشور عزیزمان ایران با وسعت بسیاری پایدار است. مردم این خطه کوهستانی، از رژیم غذایی متنوعی پیروی می کنند که انواع غذاهای خوشمزه را در خود جای داده است. این غذاها شامل انواع خوراک های سنتی و محلی می شود. در این بخش می خواهیم شما را با ۱۰ نوع از غذاهای سنتی آذربایجان شرقی آشنا کنیم.

۱- آبگوشت دیزی سنگی تبریز


همانطور که میدانید ایران یکی از کشورهایی است که در آن تنوع غذاهای آبکی تحت عنوان آبگوشت و آش بسیار زیاد است. این غذاهای محبوب و دوست داشتنی جز غذاهای سنتی نیز به شمار می آیند. آبگوشت دیزی سنگی که از غذاهای سنتی آذربایجان شرقی است تهیه شده از گوشت گوسفندی، دنبه ی گوسفندی، سیب زمینی، رب گوجه فرنگی، لپه، پیاز، لیمو عمانی و ادویه جات مختلف است. برای طبخ این غذا حدود ۴ ساعت زمان لازم است تا کاملا جا بیفتد و دنیایی از عطر و طعم را به شما علاقه مندان غذاهای سنتی هدیه کند.

۲- آش اوماج


این آش بیشتر در زمستان های سرد تبریز تهیه می شود. اوماج در واقع همان رشته است. در این آش از عدس، رشته یا اوماج، سبزی ( ریحان، مرزه، تره)، پیاز، فلفل و زردچوبه استفاده می شود.

۳- دیشلیق

این غذا که در واقع جز غذاهای سنتی آذربایجان شرقی به شمار می آید در واقع زمانی پخته می شود که نوزادی در یک خانواده اولین دندان خود را در می آورد. مردم این خطه با پختن این آش خوشمزه این مناسبت را جشن می گیرند. این آش مخلوطی از موادی نظیر گندم، نخود، مغز گردو، شیر، خلال پسته، خلال بادام و کره و کشمش است.

۴- آش قوروت قیله

میدانید که در کشور عزیزمان ایران همچنان رعایت برخی از آداب و رسوم جز باید های زندگی است. یکی دیگر از غذاهای سنتی آذربایجان شرقی قوروت قیله است که در مراسم حنابندان توسط خانواده عروس تهیه می شود و به غذایی معروف است که سرشار از کشک و قیله است. این غذا از کشک، بلغور گندم، گوجه‌فرنگی، گوشت مغز ران، سبزی (تره، جعفری، ریحان)، نخود، بادمجان، پیاز، سیر، سیر مروارید، برنج، لوبیا چشم‌بلبلی، لوبیا سبز، فلفل سبز، آب گوشت یا قلم، نمک، فلفل و زردچوبه تهیه می شود و سرشار از مواد معدنی و ویتامین هاست.

۵- آش کلم برگ

همانطور که می بینید تهیه غذاهایی آش مانند در این خطه بسیار پرطرفدار است. این غذا از ترکیب موادی مانند نخود، لوبیا چیتی، نمک، فلفل، عدس، کلم برگ، پیاز، سیر، هویج، برگ کرفس، رشته‌ی آشی و کشک تهیه می شود و علاوه بر این که مقوی و مغذی است، عطر و طعم بی نظیری هم دارد.

۶- آش گوشواره

از دیگر غذاهای سنتی آذربایجان شرقی می توان به آش گوشواره اشاره کرد. ای غذا به دلیل داشتن گلوله های خمیری که شکل گوشواره هستند به این اسم شناخته می شود و در واقع از موادی نظیر رب گوجه‌فرنگی، کره، آب، نخود، جعفری، گشنیز، نعناع، سرکه، پیاز، تخم‌مرغ، نمک، آرد، گوشت چرخ‌کرده، زردچوبه و فلفل تهیه شده است.

۷- قارنی یاریخ

این غذا که در دیگر استان های کشور عزیزمان تحت عنوان بادمجان شکم پر شناخته می شود از غذاهای لذیذ و اشتها آوری است که در آذربایجان شرقی طبخ می شود. پایه اصلی این غذا بادمجان است.

۸- کوفته تبریزی از معروف ترین غذاهای سنتی آذربایجان شرقی

شاید در میان تمامی غذاهایی که گفته شد کوفته تبریزی نیاز به معرفی نداشته باشد. این غذا در گروه پنج غذای معروف ایران قرار گرفته است و یکی از دلچسب ترین غذاهای سنتی آذربایجان شرقی به شمار می آید.

۹- نان اسکو

این نان در واقع هم میتواند به عنوان غذا مورد استفاده قرار گیرد هم به عنوان یک خوراکی خوشمزه و بیشتر به خاطر طعم و عطر بی نظیرش معروف است.

۱۰- دویماج

دویماج در واقع در شهر های دیگر هم تهیه می شود اما عطر و طعم دویماج تبریز چیز دیگریست. این غذا هم به عنوان یک وعده غذایی محسوب می شود هم برای صبحانه و عصرانه مورد استفاده قرار میگیرد. مواد لازم آن ترکیبی از نیر محلی، گردو، سبزی خوردن (ترکیبی از ترخون، جعفری، تره و البته پونه)، نان خشک تبریزی و کره است.

حتماً ببینید:


آموزش های تصویری [آرشیو]

آموزش تصویری شیرینی مرنگ شکلاتی

آموزش تصویری تارت شکلاتی

آموزش تصویری پای توت

آموزش تصویری دونات سیب

آموزش تصویری کیک هویج کاراملی

میوه آرایی با سیب

کیک موز شکلاتی (وگان)

دستور پخت پنکیک شکلاتی برای صبحانه

وبلاگ [آرشیو]

فواید قهوه

یکی از معروف ترین نوشیدنی ها در سراسر جهان قهوه می باشد. امروزه انواع قهوه ها در حد وسیع و گسترده ای در کشورهای مختلف کشت می شوند که هر یک از آن ها دارای خواص و فواید منحصر به فرد و شگفت انگیز مختص به خود می باشد. در این مقاله فواید قهوه تلخ-اسپرسو-گانودرما- سبز را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

فواید پای مرغ برای سلامتی بدن

پای مرغ سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی مختلف همجون کلسیم، آهن و منیزیم است از این رو مصرف این ماده غذایی بسیار توصیه می شود. از فواید پای مرغ برای کودک، زن باردار، در طب سنتی و زانو درد نمی توان چشم پوشی کرد. شما همچنین می توانید با مصرف این ماده غذایی از بروز بسیاری از اختلالات پیشگیری کنید.

آشنایی با مهمترین مزایا و فواید پاکسازی پوست

سموم موجود در بدن از طریق منافذ موجود روی پوست شما از بدن خارج خواهند شد بنابراین اگر آلودگی های روی سطح پوست شما باقی بمانند منافذ پوست بسته شده و این سموم نمی توانند به راحتی دفع شوند به همین منظور پاکسازی پوست در سال های اخیر تا حد زیادی مورد توجه واقع شده است. اما آیا می دانید فواید پاکسازی پوست چیست؟

چطور جای جوش را از بین ببریم ( درمان های خانگی و طب سنتی)

دغدغه اصلی افرادی که به زیبایی پوست خود اهمیت بسیار زیادی می دهند این است( چطور جای جوش را از بین ببریم) اگر شما نیز با این مشکل مواجه هستید و به دنبال راه حل های ایده آل برای رهایی از آن ها هستید توصیه می کنیم تا پایان این مقاله همراه ما باشید و این درمان های خانگی را امتحان کنید.

آشنایی با فواید سرکه سیب برای سلامتی انسان

سرکه سیب که در طول دو مرحله به دست می آید و فرآیند تولید آن شباهت بسیار زیادی به تولید الکل دارد مزایای بسیار زیادی برای سلامت انسان به همراه دارد. از جمله مزایا و فواید سرکه سیب می توان به کاهش سطح کلسترول، قند خون و کاهش وزن اشاره کرد.

مهمترین فواید انجیر برای سلامتی انسان

یکی از میوه های بسیار شیرین که دانه های بسیار زیاد و پوست نرم دارد انجیر می باشد. مصرف این میوه به صورت خشک و تازه توصیه می شود زیرا دارای مزایا و فواید بیشماری برای سلامتی انسان می باشد. یکی از مهمترین فواید انجیر کمک به کاهش سطح قند خون در بدن می باشد.

دستور پخت [آرشیو]

خوشمزه ی نارنجی؛ خورشت هویج تبریز

ممکن است که برخی از افراد با شنیدن نام هویج تصور یک غذای شیرین را بکنند که چندان هم از طعم و عطر آن راضی نباشند اما میتوان گفت که این خورش در عین اینکه اندکی شیرین است میتواند با استفاده از آلو طعم متعادل تری داشته باشد. همانطور که از نام این غذا پیداست، ماده اصلی آن هویج است که باید به صورت خلالی خورد شود.

طرز تهیه سالاد ماکارونی ایتالیایی

روزهای بلند تابستان معمولا زمانی برای برگزار کردن مهمانی های عصرانه و دورهمی های دوستانه است. طرز تهیه سالاد ماکارونی یکی از گزینه های مناسب برای این مراسمات است که به راحتی نیز آماده شده و می توان در زمان کوتاهی این سالاد را تهیه کرد.

غذای تبریزی با بادمجان؛ قارنی یاریخ یا بادمجان شکم پر

قارنی یاریخ یا بادمجان شکم پر یکی از غذاهای محلی مردمان آذربایجان شرقی است که علاوه بر بومی بودن برای این ناحیه در سایر شهر های ایران زمین نیز پخته می شود. این غذا علاوه بر اینکه یک وعده غذایی کامل محسوب می شود عطر و طعم بی نظیری هم دارد که در واقع باعث می شود به یکی از غذاهای پرطرفدار مبدل شود.

خوشمزه های آذربایجان؛ آش اوماج

جالب است بدانید که لغت اوماج ریشه آذری دارد و به معنای تکه کردن است. میتوان گفت که این آش با نوعی پاستا درست می شود اما این پاستا با آن چیزی که شما از فروشگاه های بزرگ تهیه می کنید بسیار متفاوت است.

آش گوجه فرنگی تبریز

آش گوجه فرنگی جز غذاهایی است که هم طعم بی نظیری دارد و هم اینکه خوشرنگ و اشتها برانگیز است. شما برای درست کردن این آش به مواد مختلفی نظیر سبزی آش (تره و جعفری)، حبوبات (لوبیا چیتی یا لوبیا چشم ‌بلبلی) پیاز داغ ، بلغور، برنج و گوجه نیاز دارید. این آش خوشمزه، همانطور که از نام آن پیداست نیاز به گوجه فرنگی زیادی دارد و آبغوره ای که در آن استفاده می شود نیز مسئول ترش کردن آن است.

پادشاه غذاهای آذربایجان؛ آبگوشت دیزی سنگی تبریز

در بخش های قبل گفتیم که غذاهای سنتی آذربایجان، از خوشمزه ترین غذاهای سنتی ایرانی به شمار می آیند. در بین تمامی غذاهای آذربایجان میتوان به آبگوشت دیزی سنگی تبریز اشاره کرد که اگر به این شهر زیبا سفر می کنید باید حتما آن را در برنامه خود قرار دهید.

دوستان و همراهان گرامی در صورت تمایل می توانید با آدرس ایمیل info@laziz123.ir مکاتبه نمائید.

ایمیل:

تلفن:

کانال تلگرام:

آی دی تلگرام

 

ارسال پیام
تمامی حقوق مادی و معنوی این وبگاه محفوظ می باشد | کپی برداری از مطالب این وبگاه مجاز نمی باشد.